مینی ایمپلنت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟ بررسی عوامل و شرایط

ایمپلنت دندان به سبک های مختلف انجام می شود. در واقع یک تقسیم بندی کلی برای ایمپلنت در نظر گرفته شده و متناسب با نوع ساختار فک، لثه و دندان ها و همچنین نیاز فرد، از بهترین روش از میان انواع ایمپلنت استفاده می گردد. البته تصمیم گیری در این خصوص یک امر تخصصی و حرفه ای است، که صرفاً توسط متخصص ایمپلنت صورت می گیرد. در این راستا مینی ایمپلنت (Mini Dental Implants) یکی از روش های مؤثر، مفید و زودبازده برای بازیابی دندان های از دست رفته، بهبود وضعیت دندان ها و زیبایی لبخند محسوب می شود. این روش در طول سالیان متمادی توسط دندانپزشکان اجرا شده و شاهد آثار مطلوب آن هستیم. بدین جهت در ادامه قصد داریم به بررسی مینی ایمپلنت دهان و عوامل مؤثر بر آن بپردازیم.

مینی ایمپلنت دندان چیست؟

مینی ایمپلنت چیست؟

به طور کلی مینی ایمپلنت یک روش کاشت دندان شبیه به ایمپلنت دندان به روش معمولی است. با این تفاوت که از اندازه به نسبت کوچک تر و باریک تر می باشد. مینی ایمپلنت ها تقریباً اندازه یک خلال دندان هستند و به عنوان بهترین روش جهت درمان بی دندانی هستند  تا ضمن کاهش هزینه ها، بتوان از دندان های زیبایی، یک دست و مقاوم برای جویدن انواع مواد غذایی استفاده کرد. این سری از کاشت ایمپلنت به نسبت تکنولوژی پیشرفته تر و جدیدتری در مقایسه با ایمپلنت های معمولی دارد. به همین سبب این ویژگی بارز باعث شده تا بسیاری از افراد مینی ایمپلنت دندان را برای بازیابی طرح لبخند و داشتن دندان های زیبا انتخاب کنند.

مینی ایمپلنت

علاوه بر این باید گفت میزان درد و خونریزی در مینی ایمپلنت نیز در مقایسه با ایمپلنت معمولی حتی ایمپلنت فوری کمتر است. از همه مهمتر در این روش نیاز به پیوند استخوان به حداقل میزان ممکن می رسد. بدین صورت که تنها افرادی که دچار اختلال در فک و لثه هستند یا از کمبود تراکم استخوان فک رنج می برند، باید اقدام به پیوند استخوان برای کاشت مینی ایمپلنت کنند.

در نتیجه اگر به دنبال جایگزینی دندان های از دست رفته خود هستید اما به دلیل پدیده تحلیل استخوان فک، اندازه استخوان فک شما به اندازه کافی بزرگ نیست، مینی ایمپلنت دندان می تواند برای شما یک راهکار خوب باشد.

کاربردهای مینی ایمپلنت

اکنون که با مفهوم اینکه “مینی ایمپلنت چیست؟” و از چه اجزایی تشکیل شده، آشنا شدید؛ زمان آن فرا می رسد تا بدانید که این روش نوین کاشت دندان چه کاربردهایی دارد. بدین منظور برخی از مهمترین کاربردهای مینی ایمپلنت دندان به قرار زیر است:

 

۱.لق شدن دندان

یکی از مشکلات مهم و اساسی که افراد با آن مواجه می شوند، لق شدن  دندان ها است. از این رو برای درمان سریع، آسان و مقرون به صرفه این مشکل می توانید از مینی ایمپلنت استفاده کنید.

۲.رفع فضاهای خالی بین دندان ها

اگر بین دندان هایتان فضای خالی و نامناسب وجود دارد، نیازی نیست از پروتز دندان استفاده کنید. چرا که یکی از کاربردهای اصلی مینی ایمپلنت دندان به این مورد اختصاص یافته و ضمن اجرای صحیح و اصولی تمامی فضاهای خالی بین دندان ها را از بین می برد.

۳.اصلاح نامرتب بودن دندان ها

نامرتب بودن دندان نیز یکی از ناهنجاری اصلی دهان محسوب می شود و تا حد زیادی زیبایی دندان ها و طرح لبخند را تحت تأثیر قرار می دهد. بدین جهت با استفاده از مینی ایمپلنت زمینه مناسبی برای اصلاح به هم ریختگی دندان ها فراهم می شود. تا ضمن عقب بردن کل قوس دندان ها و باندینگ شاهد مرتب و یک دست شدن دندان ها باشیم.

مزایای استفاده از مینی ایمپلنت

استفاده از mini implant نیز مانند سایر روش های کاشت دندان، مزایای مختلفی دارد. که برخی از مهمترین این مزایا شامل موارد زیر می شود:

  • کاهش درد و خونریزی کاشت ایمپلنت نسبت به سایر روش های درمانی و کاشت دندان
  • صرفه جویی بهینه و قابل توجه در کاشت ایمپلنت های دندانی
  • روش مؤثر با تهاجم کمتر و دوره بهبودی کوتاه تر
  • بی نیاز سازی بیمار و پزشک از پیوند استخوان (به استثناء تراکم نامناسب و اندک بافت های استخوانی در فک)
  • کاهش مدت زمان عمل جراحی و کاشت ایمپلنت
  • به حداقل رساندن میزان عوارض احتمالی
  • ساده بودن پروسه درمان و عمل جراحی

مینی ایمپلنت دندان

قیمت مینی ایمپلنت

هزینه کاشت دندان به روش مینی ایمپلنت نیز مانند سایر روش ها قیمت های متفاوتی دارد. بدین صورت که براساس عوامل مختلف نظیر تعداد پیچ های کاشت دندان، جنس و کیفیت پیچ ها، روش کاشت، نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان و تعداد جلسات درمان و دفعات جراحی قیمت مینی ایمپلنت محاسبه می گردد. بنابراین در صورتی که قصد کاشت دندان از طریق مینی ایمپلنت دارید، به این موارد توجه ویژه داشته باشید و سپس اقدام به کاشت دندان و بازیابی طرح لبخند کنید. خاطر نشان می شود که با افزایش کیفیت ایمپلنت قیمت مینی ایمپلنت نیز بیشتر خواهد شد. اما به هرحال هزینه انجام این روش به نسبت کمتر از مینی ایمپلنت فوری و معمولی است.

مینی ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

مینی ایمپلنت دندان برای همه افراد جامعه مناسب نیست و نمیتوان این نسخه را برای عموم مردم پیچید. این نکته خصوصا برای کودکان حائز اهمیت می باشد.

به طور خلاصه استفاده از ایمپلنت خاص دندان برای افراد زیر توصیه نمی شود

  • افراد دیابتی
  • افراد دارای بیماری های قلبی و عروقی
  • افراد هموفیلی و دارای سایر بیماری های مشابه
  • افراد سیگاری
  • افرادی که در حال شیمی درمانی می باشند

 

 

مینی ایمپلنت برای موارد موقتی

استفاده از مینی ایمپلنت برای ۶ ماه تا یکسال زمانیکه جراحی Full Mouth ایمپلنت انجام می شود ممکن است که لازم باشد برای شش ماه پروتز موقت دندان به بیمار داده شود ، در این صورت می توان از دو یا سه مینی ایمپلنت استفاده شود تا یک دست دندان موقت برای بیمار ساخته شود. زمانیکه ایمپلنت های اصلی به بهره برداری میرسند مینی ایمپلنت ها حذف می شوند.

سؤالات متداول:

۱.دوره نقاهت کاشت دندان به روش مینی ایمپلنت چقدر است؟

به طور کلی مینی ایمپلنت ها به نسبت کوچکتر از ایمپلنت های سنتی می باشند و به همین سبب به میزان استخوان کمتری برای ترکیب شدن نیاز دارند. بدین جهت سریعتر بهبود می یابد و دوره نقاهت نیز به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

۲.اندازه مینی ایمپلنت های برای کاشت دندان چقدر می باشد؟

همان گونه که از نام این گونه ایمپلنت ها پیداست، اندازه آنها کمتر از ایمپلنت های معمولی و تقریباً نصف ها است. به طور معمول عرض یک ایمپلنت دندان معمولی بین ۴/۳ تا ۸/۵ میلی متر است. در حالی که عرض مینی ایمپلنت بین ۸/۱ تا ۳/۳ میلی متر می باشد. البته باید توجه داشته باشید که طول (ارتفاع) هر دو نوع ایمپلنت مینی و معمولی یکسان است.

۳.مینی ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

آن دسته از افرادی که توان و تحمل انجام ایمپلنت معمولی و فوری ندارند، می توانند از روش مینی ایمپلنت برای بازیابی لبخند و زیبایی دندان هایشان استفاده کنند. اما به هر حال تصمیم گیری در این خصوص برعهده دندانپزشکان متخصص و جراحان ایمپلنت است.

 

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ