جراحی سینوس لیفت چیست؟ بررسی انواع آن + نحوه جراحی لیفت سینوس

سینوس لیفت

لیفت سینوس (Sinus Augmentation) یکی از جراحی های حساس و کاربردی برای جایگذاری ایمپلنت دندان درون لثه و استخوان فک است. این سری از خدمات دندانپزشکی در دسته جراحی های تکمیلی و پیش نیاز خدمات دندانپزشکی زیبایی قرار می گیرد و بنا به نیاز بیمار و صلاحدید دندانپزشک از جراحی سینوس برای ایمپلنت استفاده می شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با سینوس لیفت، نحوه انجام و مزایای آن با ما همراه باشید.

 

 

سینوس لیفت چیست؟

به طور کلی سینوس لیفت یک نوع جراحی تکمیلی در دندانپزشکی است. که به واسطه آن مواد پیوند استخوان برای افزایش تراکم استخوان در ناحیه فک به آن (استخوان فک) اضافه می گردد. این جراحی در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. زیرا اکثر افرادی که کاندیدای ایمپلنت دندان هستند، از تراکم کافی در ناحیه استخوان فک بی بهره اند. از این رو با انجام این جراحی زمینه مناسبی برای کاشت انواع ایمپلنت فراهم خواهد شد. پس برای انجام این جراحی مهم حتماً به بهترین دندانپزشکی زیبایی و کاشت ایمپلنت مراجعه نمایید. تا ضمن معاینه دقیق وضعیت استخوان فک و لثه، بهترین رویکرد درمانی برای بهبود دندان ها و اصلاح طرح لبخند برای شما در پیش گرفته شود.

مواد پیوند استخوان برای جراحی سینوس لیفت

با توجه به وضعیت لثه و استخوان فک، از مواد مختلفی برای پیوند استخوان در سینوس لیفت استفاده می کنند. اصلی ترین و کاربردی ترین مواد پیوند استخوان برای جراحی سینوس دندان به شرح زیر عبارت است از:

۱- اتوگرافت (اتوژن): در این روش استخوان موردنیاز جهت پیوند از استخوان بدن یا دهان فرد برداشته شده و در محل موردنظر پیوند زده می شود.

۲- آلوژنیک: به روشی که مواد اولیه پیوند استخوان از بدن اجساد گرفته می شود، آلوژنیک گفته می شود. البته تهیه این سری از مواد پیوند استخوان نسبت با اتوگرافت با یک سری محدودیت ها مواجه است. علاوه بر این بعضی از بیماران نسبت به موضوع حساس هستند و اغلب تمایل دارند که مواد پیوند استخوان از بدن خودشان برداشته شود.

۳- زنو گرافت: در روش زنوگرافت برای تهیه مواد اولیه پیوند استخوان جهت جراحی سینوس دندان از استخوان گاو و سایر حیواناتی که می توانند پیوند استخوانی با انسان داشته باشند، استفاده می شود.

انواع جراحی سینوس دندان

به طور معمول لیفت سینوس به دو روش باز و بسته در مراکز تخصصی دندانپزشکی زیبایی و جراحی فک و صورت انجام می شود. در ادامه به بررسی این دو روش جراحی می پردازیم:

جراحی سینوس لیفت

جراحی لیفت سینوس باز

این نوع از جراحی سینوس لیفت صرفاً برای افرادی که استخوان فک آنها حداقل ۵ میلی متر باشد، مناسب است. به لحاظ اینکه در این روش غشای سینوسی به بالا کشیده می شود و فضای خالی به وجود آمده با استفاده از پودر استخوان پر می گردد. در آخر نیز برای پوشاندن سطح آن از غشای مصنوعی استفاده نموده و سپس لثه بخیه زده می شود.

جراحی لیفت سینوس بسته

گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف نظیر تحلیل استخوان فک ضخامت آن به کمتر از ۲ میلی متر می رسد. در این گونه موارد باید از سینوس لیفت به روش بسته استفاده کرد. بدین صورت که ابتدا با استفاده از ابزار مخصوص استخوان فک تا زیر سینوس دریل می شود. البته باید توجه داشته باشید که این سوراخ تنها باید به اندازه ای باشد، که بتوان پودر استخوان را به درون استخوان فک تزریق کرد. در واقع اگر سوراخ بیشتر یا کمتر از حد مجاز باشد، ممکن است مشکلاتی را برای بیمار به وجود بیاورد. در پایان نیز پس از پر شدن سوارخ به وسیله پودر مخصوص جراحی سینوس لیفت، روی آن با غشای مصنوعی پوشیده شده و بافت لثه بخیه زده می شود. شایان ذکر است که انجام لیفت سینوس لیفت به روش بسته از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. زیرا هرگونه بی احتیاطی و عدم تجربه کافی می تواند موجب پارگی سینوس شود. پس تا حد امکان به دندانپزشکان حرفه ای و متخصص برای انجام این جراحی به عنوان پیش زمینه اصلی کاشت ایملنت مراجعه نمایید.

قبل از بررسی نحوه انجام جراحی سینوس لیفت از شما دعوت می کنیم به مقاله بهترین مرکز ایمپلنت در تهران هم سر بزنید.

نحوه جراحی سینوس دندان به چه صورت است؟

انجام تمامی جراحی های سینوس لیفت از یک قاعده کلی پیروی می کند. البته در بعضی مواقع بنا به شرایط بیمار، وضعیت دهان و فک و همچنین تشخیص دندانپزشک ممکن است در انجام مراحل جراحی سینوس برای انواع روش ایمپلنت یک سری تغییرات به وجود بیاید. اما به طور کل نحوه جراحی لیفت سینوس به شرح زیر است:

  • برش (ایجاد سوراخ یا شکاف) با استفاده از ابزار مخصوص در لثه فوقانی
  • تغییر حالت و موقعیت سینوس فک بالا (در بالای گونه)
  • تزریق پودر استخوان یا پیوند بافت استخوانی به فک بیمار
  • پوشاندن محل سینوس با غشای مصنوعی
  • بخیه کردن لثه و مسدود نمودن محل سینوس لیفت

 

دوره نقاهت سینوس لیفت چقدر است؟

انجام این دسته از خدمات ترمیمی و زیبایی دهان و دندان نیز یک دوره نقاهت خاص دارد. که با توجه به نحوه جراحی سینوس دندان، وضعیت لثه و فک بیمار و همچنین خوش زخم بودن فرد متفاوت است. در واقع هرچه ناحیه جراحی کمتر و بهبودی زخم ها سریعتر صورت گیرد، شاهد کاهش دوره نقاهت خواهیم بود. اما به طور معمول دوره نقاهت این جراحی بین دو الی سه روز است. پس از آن نیز ریکاوری شرایط دهان و لثه فرد به یک هفته زمان نیاز دارد. البته اگر بخواهیم به صورت دقیق در رابطه با دوره نقاهت سینوس لیفت اظهارنظر کنیم، باید بگوییم که جذب استخوان فک و جوش خوردن پیوند انجام شده مدت زمانی بین ۴ الی ۹ ماه به طول می انجامد. بنابراین در طول این دوره، مراجعه مستمر به دندانپزشک جهت انجام معاینات تکمیلی و بررسی روند بهبود جراحی را فراموش کنید.

در رابطه با اقداماتی که باید بعد از جراحی لیفت سینوس انجام شود توجه شما را به مطلب زیر از وبسایت معتبر bupa جلب می کنیم:

After the procedure, your gum might be swollen for a little while and you may experience some bleeding from your nose or mouth. You might also experience some pain in your gum, which you should be able to manage with over-the-counter painkillers such as paracetamol and ibuprofen.

Your dentist may give you antibiotics to prevent infection and anti-inflammatories for the swelling. A week later, you’ll have the stitches removed and your dentist will check the progress of your healing. It’s important you look after your sinus lift following the procedure so it heals properly.

مراقبت های ضروری بعد از جراحی سینوس دندان

با توجه به اینکه سینوس لیفت پیش زمینه ای برای کاشت ایمپلنت محسوب می شود، مدت زمان بهبودی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا هرچه روند التیام زخم ها و جوش خوردن استخوان سریع تر انجام شود، دندانپزشک نیز در مدت زمان کمتری می تواند اقدامات لازم را برای کاشت ایمپلنت انجام دهد. در این راستا یک سری مراقبت ها برای بعد از جراحی سینوس بری ایمپلنت در نظر گرفته شده است. که برخی از اصلی ترین و مهمترین آنها شامل موارد زیر می شود:

  • جلوگیری از اعمال فشار بر ناحیه جراحی؛ با توجه به اینکه ناحیه جراحی دارای بخیه بوده و علاوه بر این درون آن پودر استخوان در حال جوش خوردن با استخوان لثه است، هرگونه فشار می تواند کیفیت سینوس لیفت را تحت تأثیر قرار داده و حتی موجب پارگی بخیه ها و لثه شود. پس تا حد امکان از وارد شدن هرگونه فشار به ناحیه جراحی خودداری کنید.
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی آلرژی زا؛ برخی از مواد غذایی و ادویه جات به شدت روی بویایی افراد تأثیر گذاشته و موجب عطسه های پی در پی می شود. از آنجایی که عطسه شدید باعث پارگی بخیه های ناشی از جراحی می شود، توصیه می کنیم از خوردن مواد غذایی آلرژی زا و ورود به محیط هایی که حس بویایی شما را تحریک می کند، پرهیز نمایید.
  • به صورت مکرر با استفاده از محلول آب نمک بینی خود را مرطوب کنید. انجام این کار تا حد زیادی مانع گرفتگی و تورم بینی می شود.
  • برای تسکین درد حتماً از داروهای مسکن که پزشک معالج تان تجویز کرده، مصرف کنید. از مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک به صورت خودسرانه جداً خودداری نمایید.
  • برای جلوگیری از بروز هرگونه عفونت مصرف آنتی بیوتیک را تا پایان دوره نقاهت و بنا به دستور دندانپزشک ادامه دهید.
  • برای کاهش درد و تورم در ناحیه جراحی از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • از انجام فعالیت های بدنی سنگین نظیر ورزش های رزمی و حمل وسایل سنگین بپرهیزید. در واقع استراحت در طول دوره درمان و نقاهت سبب شده تا بدن هیچگونه واکنشی نسبت به جراحی سینوس لیفت نشان ندهد و شاهد بهبود وضعیت دهان و لثه پس از مدت زمان اندک باشید.
  • از یک رو بعد از جراحی مایعات ولرم رو به خنک بنوشید.
  • در روزهای اول حتماً مواد غذایی نرم و خنک مثل ماست، بستنی، پوره سیب زمینی، تخم مرغ و … مصرف کنید. (هدف از این کار کاهش فشار به لثه و دهان است. تا از بروز به بافت استخوانی تزریق شده، پارگی بخیه ها و خونریزی جلوگیری به عمل آید.)

سخن آخر

سینوس لیفت یک روش جراحی مؤثر و کارآمد در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی است. زیرا با انجام این جراحی تراکم استخوان فک و کیفیت آن افزایش می یابد. در پی آن نیز کاشت ایمپلنت نیز بهتر انجام شده و شاهد آثار مطلوب آن در طولانی مدت خواهید بود. بنابراین انجام جراحی سینوس برای ایمپلنت را جدی بگیرید و انجام این عمل تکمیلی و مهم را به دندانپزشکان حرفه ای و متخصص بسپارید.

سوالات متداول

۱.آیا سفت بودن فک و سختی باز کردن دهان پس از سینوس لیفت طبیعی است؟

بله، در روزهای اولیه پس از جراحی سینوس لیفت این موارد طبیعی است. بنابراین از باز کردن دهان با زور و فشار خودداری کنید. با گذشت زمان و ماساژ عضلات افراد دهان این مشکل به طول کامل از بین می رود.

۲.آیا عمل جراحی سینوس دندان با درد همراه است؟

در حین جراحی سینوس دندان بیماری هیچگونه دردی احساس نخواهد کرد. اما پس از جراحی و با رفع اثر داروهای بی حس کننده، درد ناشی از پارگی، سوراخ در سینوس و بخیه نمایان می شود. برای تسکین این درد در چند روز اولیه پس از جراحی بنا به دستور پزشک از داروهای مسکن و آنتی بیوتیک استفاده کنید.

۳.هزینه جراحی لیفت سینوس چقدر است؟

هزینه انجام این دسته از جراحی های تکمیلی و خدمات دندانپزشکی زیبایی با توجه به وضعیت فک و لثه، شرایط بیمار، نوع جراحی سینوس و مواد پیوند استخوان متغیر است. بنابراین نمی توان برای آن یک قیمت ثابت و مشخص تعیین کرد. البته توجه داشته باشید که با حاد بودن وضعیت لثه، کمبود تراکم استخوان فک بالا و افزایش پودر استخوان مصرفی، هزینه جراحی نیز بیشتر خواهد شد.

 

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر من قصد انجام ایمپلنت داشتم و به یک متخصص در شهر خودمون برای این کار مراجعه کردم. موردی که هست بعد از معاینه بهم گفته شد که باید پیوند استخوان انجام بدم خواستم ببینم پیوند استخوان و سینوس لیفت چه تفاوت هایی دارند و بهترین کار برای من چی هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ