مطب دندانپزشکی دکتر الهام وزیری نهاد ، تهران ، ظفر شرقی
دکتر الهام وزیری نهاددکتر الهام وزیری نهاد
  • خانه
  • درباره ما
    • دکتر الهام وزیری در مطبوعات
    • خشنودی بیماران مطب دکتر الهام وزیری
  • ایمپلنت دندان
  • دندانپزشکی زیبایی
    • لمینت دندان
    • کامپوزیت ونیر
    • اصلاح لبخند لثه ای
    • بلیچینگ
    • بستن فاصله بین دندان ها
  • گالری عکس
    • گالری عکس کامپوزیت ونیر
    • گالری عکس اصلاح لبخند لثه ای
  • دانستنی های دندانپزشکی
  • تماس با ما
26400524

ملاحظات عمومی ایمپلنت دندان

سه شنبه, 08 آبان 1397 / Published in دانستنی های دندانپزشکی

برنامه ریزی جهت درمان ایمپلنت دندانبرای برنامه ریزی جهت درمان ایمپلنت دندان باید به وضعیت سلامت عمومی بیمار، وضعیت سلامت دهان و غشاهای مخاطی و فک و شکل، اندازه و موقعیت استخوانهای فک، دندانهای مجاور و مقابل توجه داشت. برخی از مشکلات پزشکی مطلقا اجازه کاشت ایمپلنت نمیدهند و برخی وضعیتها نیز خطر شکست درمان را افزایش میدهند.

افرادی که بهداشت دهانشان ضعیف است، سیگار میکشند و یا دیابت دارند در خطر بیماری لثه قرار دارند که بر ایمپلنت تاثیر میگذارد و وضعیتی به نام پری ایمپلنتیت ایجاد میکند که احتمال شکست درمان در بلند مدت را افزایش میدهد. مصرف استروئیدها در بلند مدت، پوکی استخوان و بیماریهای دیگری که بر استخوانها تاثیر میگذارند خطر شکست زود هنگام ایمپلنت را افزایش میدهند.

آنچه در این مطلب خواهید دید

  • داروهای بیس فسفنات
  • ملاحظات بیومکانیکی ایمپلنت

داروهای بیس فسفنات

مصرف داروهای استخوان ساز مانند داروهای آنتی رانکل و بیس فسفونات، نیازمند ملاحظات ویژه ای برای درمان ایمپلنت است چون این داروها با اختلالی به نام استئو نکروز فک مرتبط با بیس فسفونات (BRONJ) همراه هستند.

این داروها فرایند تبدیل به استخوان را تغییر میدهد و تصور میشود بیمار را در هنگام جراحی جزئی دهان در خطر مرگ استخوان قرار میدهند.  تاثیر مصرف این داروها در دوز معمول (برای مثال دوزی که برای درمان پوکی استخوان معمولی استفاده میشود) چند ماه تا چند سال باقی می ماند اما خطر آن بسیار کم می باشد. به علت این دوگانگی، در جامعه دندانپزشکی درباره مدیریت استئو نکروز فک مرتبط با بیس فسفونات در هنگام کار گذاشتن ایمپلنت تردیدهایی وجود دارد.

مقاله انجمن جراحان فک و صورت امریکا  در سال ۲۰۰۹ گزارش کرده بود که خطر وضعیت BRONJ در دوز کم درمان دهان (یا تزریق آهسته رهش) بین ۰.۰۱ و ۰.۰۶ درصد در هر عمل انجام شده بر روی فک (ایمپلنت، کشیدن دندان و غیره) می باشد. این درصد خطر در این موارد بالاتر است: درمان درون رگی، عملهای فک پایینی، افرادی که مشکلات پزشکی دیگری دارند، افرادی که استروئید مصرف میکنند، افرادی که بیس فسفونات قوی تر مصرف میکنند و افرادی که این دارو را بیش از سه سال است که مصرف میکنند. این مقاله توصیه میکند جایگذاری ایمپلنت در افرادی که  مصرف دوز بالا و یا درمان درون رگی مکرر و زیاد برای درمان سرطان داشته اند انجام نشود. در غیر این صورت ایمپلنت را میتوان استفاده کرد و مصرف بیس فسفونات به نظر نمیرسد که تاثیری بر موفقیت ایمپلنت داشته باشد.

ملاحظات بیومکانیکی ایمپلنت

موفقیت بلند مدت ایمپلنت تا حدی توسط نیروهایی که وارد میشوند، تعیین میگردد. از آنجایی که ایمپلنت رباط پریودنتال ندارد در هنگام وارد آمدن نیروی بایت (جویدن یا گاز گرفتن) هیچ حس فشاری احساس نمیشود در حالی که ممکن است نیروی وارد شده زیاد باشد. برای جبران این ویژگی، موقعیت ایمپلنت باید به شکلی باشد که نیروها را به صورت یکنواخت در تمام سطح پروتزی که نگه داشته است، توزیع کند. نیروهای متمرکز (توزیع نشده) میتوانند باعث شکستگی بریج، اجزاء ایمپلنت یا کاهش استخوان مجاور ایمپلنت شوند.

موقعیت نهایی ایمپلنت بر اساس فاکتورهای بیولوژیکی (نوع استخوان، ساختارهای حیاتی و سلامتی) و نیز مکانیکی تعیین میشود. میزان شکست درمان ایمپلنتهایی که در استخوان محکمتر و ضخیمتر کار گذاشته میشود مانند استخوان بخش جلویی فک پایینی کمتر از ایمپلنتهایی است که در استخوان کم تراکم مانند بخش عقبی فک بالا جایگذاری میشود. افرادی که دندان قروچه دارند نیروی بیشتری بر ایمپلنتشان وارد میشود و احتمال عدم موفقیت درمان در آنها افزایش می یابد.

در طراحی ایمپلنت باید طول عمر ایمپلنت در دنیای واقعی و در دهان بیمار در نظر گرفته شود. صنعت ایمپلنت دندان مجموعه آزمایشهایی طراحی کرده است که دوام مکانیکی ایمپلنت در بلند مدت در دهان بیمار را که مرتبا تحت نیروی بایت قرار میگیرد، تعیین میکند و نیرویی مشابه نیروی بایت دائما به آن وارد میشود تا جایی که ایمپلنت بشکند و تحمل آن مشخص شود.

هنگامی که برنامه دقیقتری لازم است، دندانپزشک یک راهنمای اکریلیک (به نام استنت) پیش از جراحی تهیه میکند که دندانپزشک را به جایگاه دقیق ایمپلنت راهنمایی میکند. گاهی دندانپزشک از فکهای بیمار و هر گونه دندان مصنوعی موجود سی تی اسکن میگیرد. سپس جراحی را با نرم افزار CAD/CAM برنامه ریزی میکند. سپس بر اساس سی تی اسکن پس از برنامه ریزی کامپیوتری، استنت با استفاده از استرولیتوگرافی ساخته میشود. استفاده از سی تی اسکن در موارد پیچیده به جراح کمک میکند ساختارهای حیاتی مانند عصب آلوئولار تحتانی و سینوس را شناسایی کرده و از آنها فاصله بگیرد.

بهترین مرکز ایمپلنت در تهران

استفاده از بهترین برند های ایمپلنت ، محیط کاملا بهداشتی و دلپذیر ، پرسنل حرفه ای و آموزش دیده ، تجهیزات جراحی با استانداردهای بین المللی ، متخصصین مختلف دندانپزشکی و محل قرار گیری این مرکز ایمپلنت در بهترین نقطه تهران
آدرس مطب دندانپزشکی مرکز ایمپلنت تهران

تهران ، ظفر

بزرگراه مدرس شمال دستگردی – ظفر شرقی، پلاک 197 ، واحد 4

اینستاگرام دکتر الهام وزیری نهاد

شناسه ما در اینستاگرام: drelhamvaziri

تور مجازی

بازدید آنلاین از مطب دندانپزشکی دکتر الهام وزیری نهاد

تلفن های تماس با ما
تلفن تماس با مطب

جهت تماس لمس کنید

٢٦٤٠٠٥٢٤

تلفن تماس با مطب

همراه

٠٩٩٠٢٦١٧١٩٠

مشاوره در واتس اپ

رزرو وقت و مشاوره در واتس اپ

دانستنی های دندانپزشکی

VIEW ALL
  • پل ایمپلنت دندان چیست

    پل ایمپلنت دندان چیست؟

  • چرا باید ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر الهام وزیری را انتخاب کنم

    چرا باید ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر الهام وزیری را انتخاب کنم؟

  • جوانب مثبت و منفی ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر الهام وزیری

    جوانب مثبت و منفی ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر الهام وزیری

  • آیا به ایمپلنت دندان نیاز دارید

    آیا به ایمپلنت دندان نیاز دارید؟

TOP
مشاوره سریع در واتس اپ