عفونت ایمپلنت دندان چیست و چگونه اتفاق می افتد؟ بررسی جامع راه حل

عفونت ایمپلنت دندان بعد از کاشت ایمپلنت یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افرادی است که قصد دارند از این روش درمانی برای بازیابی کارکرد فک و دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند استفاده کنند. اگر شما هم قصد ایمپلنت دارید یا به تازگی این کار را انجام داده‌اید باید درباره عفونت ایمپلنت دندان (dental implant infection) اطلاعات کامل داشته باشید تا در صورت بروز هرنوع علامت مشکوک مربوط به عفونت ایمپلنت به دندان‌پزشک متخصص مراجعه کنید.

در این مقاله به صورت مفصل به موضوعات مراحل، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری، عوارض عدم درمان به موقع عفونت ایمپلنت دندان و …. پرداخته‌ ایم برای اینکه خیال خودتان را از کابوسی به نام عفونت ایمپلنت دندان آسوده کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با تمامی نشانه‌های عفونت ایمپلنت دندان آشنا شوید و بتوانید به محض مبتلا شدن به عفونت ایمپلنت، سریعا متوجه شوید و برای درمان اقدام کنید.

 

 

عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

عفونت ایمپلنت دندان به زمانی گفته می‌شود که باکتری‌ها در شیارهای لثه و اطراف ایمپلنت رشد می‌کنند، در صورتی که به موقع عفونت ایمپلنت دندان درمان نشود، حجم عفونت و رشد باکتری‌ها افزایش پیدا می‌کند و عوارض بسیار خطرناکی برای لثه و دهان بیمار ایجاد می‌شود.

مراحل عفونت ایمپلنت

عفونت ایمپلنت دندان در ۲ مرحله گسترش پیدا می‌کند، عفونت اولیه که عوارض شدیدی ندارد و به راحتی درمان می‌شود موکوزیت پری‌ایمپلنت نام دارد اما اگر عفونت ایمپلنت در این مرحله درمان نشود باکتری‌ها در لثه و ایمپلنت افزایش پیدا کرده و عفونت به مرحله پری ایمپلنتایتیس می‌رسد که به شدت خطرناک است و باید فورا برای درمان اقدام کرد.

عوامل عفونت ایمپلنت چیست؟

عفونت ایمپلنت دندان ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود اما مهم‌ترین عامل این مورد از عوارض ایمپلنت به عاد‌ت‌های روزمره اشتباه، بیماری زمینه‌ای قبلی، ضعف استخوان‌های فک و خطای پزشکی مربوط می‌شود.

۱۵ عامل رایج ایجاد عفونت ایمپلنت دندان

  1. عادات سبک زندگی ( مثل سیگار کشیدن و … )
  2. ضعف بهداشت دهان و دندان
  3. نامرتبی دندان‌ها
  4. سیستم ایمنی ضعیف
  5. دندان قروچه
  6. آلرژِی
  7. بیماری پریودنتال قبلی
  8. مقدار اضافی سیمان در زمان قرار دادن تاج دندان
  9. قرار گرفتن ایمپلنت‌های دندانی نزدیک به‌هم
  10. زاویه نامناسب قرار گیری ایمپلنت در استخوان فک
  11. کیفیت ضعیف استخوان
  12. مشکلات سیستمیک مانند دیابت
  13. شکستگی ایمپلنت
  14. حساسیت به تیتانیوم
  15. پس زدن پیوند ایمپلنت

عفونت ایمپلنت دندان

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگر به تازگی دندان‌های‌تان را ایمپلنت را کرده‌اید باید حواستان به بروز علائم عفونت ایمپلنت دندان باشد تا در صورت مشاهده کوچک‌ترین علامت عفونت سریعا به پزشک مراجعه کنید و پیش از پخش عفونت و آسیب استخوان، به کمک روش‌های جراحی و غیر جراحی مشکل عفونت ایمپلنت شما حل شود.

۱۰ علامت اصلی عفونت ایمپلنت دندان

  1. درد بیش از سه هفته
  2. لق شدن ایمپلنت
  3. قرمز شدن لثه و ورم
  4. بوی بد دهان
  5. دندان درد ضربان دار
  6. خروج چرک
  7. تب
  8. خونریزی اطراف ایمپلنت
  9. شکستگی پایه دندان
  10. مشکل در سینوس ها

درمان عفونت ایمپلنت دندان

پیش از هر نکته‌ای باید بدانید که هیچ درمان خانگی برای عفونت دندان ایمپلنت شده وجود ندارد و به محض مشاهده علائم عفونت ایمپلنت دندان باید از دندان‌پزشک متخصص ایمپلنت کمک بگیرید؛ پزشکان برای درمان عفونت ایمپلنت دندان از روش‌های دبریدمان، جراحی، برداشتن ایمپلنت و تجویز آنتی بیوتیک استفاده می‌کنند.

قبل از بررسی درمان های عفونت ایمپلنت دندان از شما دعوت میکنیم به مقاله عفونت لثه که بی ارتباط به این موضوع نیست توجه کنید.

دبریدمان

دبریدمان یک روش مکانیکی برای تمیز کردن لثه و ایمپلنت از عفونت است، پزشک در این روش به کمک دستگاه اولتراسونیک یا کورت‌های فیبر کربن، عفونت‌های موجود در دهان را پاک‌سازی می‌کند؛ این روش با ضد عفونی کامل همراه است و هیچ خطری برای بیمار نخواهد داشت البته نکته مهم در این روش درمانی حفاظت از ساختار ایمپلنت برای جلوگیری از تراشیده‌شدن است.

روش جراحی

جراحی یکی از پرعارضه‌ترین روش‌های درمانی عفونت ایمپلنت است، دندان‌پزشک با برش لثه‌ها به عفونت دسترسی پیدا کرده و به کمک ابزارهای مخصوص جراحی لثه و فک را ضد عفونی می‌کند؛ به علت احتمال ایجاد عوارض مشکل‌ساز بعد این جراحی حتما باید به دستورات مراقبتی که پزشک به شما می‌دهد عمل کنید تا جراحی راحت‌تری داشته باشید.

آنتی بیوتیک

ممکن است به تشخیص پزشک، آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ایمپلنت تجویز شود؛ اگر مقدار عفونت سبک باشد آنتی بیوتیک‌های موضعی مورد نیاز است اما اگر میزان عفونت گسترش پیدا کرده باشد و ناحیه زیادی از دهان درگیر شده باشد از آنتی بیوتیک سیستمی استفاده می‌شود.

برداشتن ایمپلنت

اگر بیمار درگیر عفونت ایمپلنت شدید و آسیب استخوان فک شده باشد ایمپلنت با ترفین برداشته می‌شود و اگر آسیب استخوان به جایی رسیده باشد که  کم‌تر از ۴ میلی‌متر استخوان نگه‌دارنده باقی مانده باشد پیوند با کمک پنس خارج می‌شود، با انجام این جراحی توسط یک جراح حاذق و رعایت کردن کامل مراقبت‌های بعد عمل، پیوند مجدد بعد از چند ماه امکان پذیر است.

عوارض عدم درمان عفونت ایمپلنت دندان

مراحل اولیه عفونت ایمپلنت دندان، چندان جدی نیست و می‌توان با روش‌های درمانی ساده آن را مداوا کرد اما اگر به  علائم عفونت بی‌توجه باشید در مدت زمان کوتاهی عفونت تمامی بخش‌های ناحیه لثه را فرا می‌گیرد و در این شرایط مجبور به عمل جراحی برای برداشتن قسمتی از فک برای درمان می‌شوید.

راه‌های پیشگیری عفونت ایمپلنت

احتمالا شما هم جمله معروف پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده‌اید! برای عفونت ایمپلنت دندان نیز این قانون پابرچا است و بهتر است قبل از اینکه گرفتار عفونت ایمپلنت دندان شوید از ایجاد آن پیشگیری کنید.

۵ نکته برای پیشگیری عفونت ایمپلنت

  1. بهداشت دهان و دندان
  2. ترک سیگار
  3. دندانپزشک حرفه ای
  4. ترک دندان قروچه
  5. رژیم

 

سخن پایانی

عفونت ایمپلنت یکی از مهم‌ترین عوارض احتمالی بعد از کاشت ایمپلنت دندان است و اگر شما به تازگی ایمپلنت انجام داده‌اید یا قصد آن را دارید باید به خوبی با علائم، دلایل و راه‌های پیشگیری از ایمپلنت دندان آشنا باشید تا در صورت مشاهده علامتی مشکوک به پزشک‌تان مراجعه کنید.

فراموش نکنید که عفونت ایمپلنت دندان یک مشکل جدی و حساس است و اصلا نباید آن را پشت گوش بیاندازید چون به ازای هر دقیقه تاخیر و اهمال کاری برای درمان عفونت ایمپلنت، آسیب‌های خطرناکی برای فک و لثه شما ایجاد خواهد شد.

سوالات متداول

آیا عفونت ایمپلنت دندان خطرناک است؟

عفونت ایمپلنت دندان به تنهایی خطرناک نیست و می‌توان به کمک روش‌های ساده و کوتاه آن را درمان کرد اما مشکل از جایی شروع می‌شود که افراد به علائم عفونت ایمپلنت بی‌توجه هستند و پیگیر درمان عفونت ایمپلنت نمی‌شوند، دراین شرایط عفونت خطرساز می‌شود و مشکلات زیادی در آینده به بار می‌آورد.

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

خونریزی، شکستگی پایه دندان، احساس فشار و درد در سینوس ها، خروج چرک از لثه، بوی بد دهان، قرمزی لثه و ….. جزو مهم‌ترین علامت‌های عفونت ایمپلنت دندان هستند، البته فراموش نکنید که افزون بر این علائم هرگاه بعد از ایمپلنت نشانه عجیب و ناآشنایی در ناحیه فک و لثه‌ها مشاهده کردید حتما برای چکاپ به دندان‌پزشک‌تان مراجعه کنید.

آیا می‌توان از عفونت ایمپلنت دندان پیشگیری کرد؟

بله خیلی راحت‌ می‌توان با ایجاد تغییرات مفید در عادات سبک زندگی مثل ترک سیگار و مشروبات الکلی، خوردن غذاهای سالم و انجام دقیق دستورالعمل‌های پزشک، از عفونت ایمپلنت پیشگیری کرد اما گاهی مواقع به ندرت با وجود انجام تمام کارهای مورد نیاز برای پیشگیری از عفونت ایمپلنت به دلیل مشکلات داخلی مثل ضعف استخوانی ، بیماری‌های مختلف و …. ایمپلنت دچار عفونت می‌شود.

8 پاسخ

  1. سلام
    وقت بخیر
    داروی عفونت ایمپلنت که جلوگیری کنه از بیشتر شدن عفونت ایجاد شده چی تجویز می کنید ؟

  2. درمان خانگی عفونت ایمپلنت دندان به چه صورت امکان پذیر هست ، چند روز فرصت داریم درصورت عفونت به دکتر مراجعه کنیم ؟

  3. بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیه ؟
    طریقه استفاده به چه صورت هست تا چه اندازه عفونت طبیعی و قابل کنترل هست با دارو

  4. عفونت پیچ ایمپلنت دنداندر چه مواردی امکان پذیر هست برای کاهش احتمال ابتلا به این مورد باید چه مواردی رعایت کنیم ؟

  5. عفونت ایمپلنت عوارض ایمپلنت دندان چه مواردی میتونه باشه ، بعد از چه مدت بعد از ایمپلنت امکان بروز این عوارض هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ