آیا کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی امکان پذیر است؟ + شرایط

در دو دهه اخیر کاشت ایمپلنت های دندانی به عنوان یک روش مؤثر و مفید جهت ترمیم جای خالی دندان شناخته شده است. شباهت زیاد به دندان های طبیعی، کیفیت، استحکام و طول عمر بالا از ویژگی های بارز این نوع دندان مصنوعی ثابت بوده و نظر بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده است. اما به هر حال این روش محبوب وکاربردی برای جایگزینی دندان های خراب و پوسیده و اصلاح طرح لبخند در کنار همه مزایا، یک سری حساسیت های خاص و دستورالعمل های مخصوص دارد. کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی از جمله این حساسیت ها محسوب می شود. به طوری که کاشت ایمپلنت های دندانی برای این دسته از افراد تحت یک سری شرایط و دستورالعمل های خاص انجام می شود. با توجه به سؤالات مکرر کاربران در این باره و همچنین آشنایی با شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی، به بررسی این موضوع مهم و شرایط آن می پردازیم.

 

 

بیماری قلبی چه تأثیری بر کاشت ایمپلنت دارد؟

با توجه به تحقیقات به عمل آمده و همچنین نظر بسیاری از متخصص ایمپلنت دندان، بیماری قلبی نمی تواند مانع کاشت ایمپلنت شود. البته این بدان معنی نیست که همه بیماران قبلی قادرند تا با کاشت ایمپلنت، از این نوع دندان مصنوعی به جای دندان های از دست رفته شان استفاده کنند. به عبارت دیگر باید گفت سلامت قلب و عروق ارتباط مستقیم با میزان گردش خون در بدن دارد. از آنجایی که خون در بافت لثه جریان دارد، مطمئناً خدمات دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی به ویژه کاشت ایمپلنت را تحت شعاع قرار می دهد. با این توصیف اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، می بایست نسبت به کنترل و درمان این بیماری اقدام کنید. تا پس از مصرف داروهای لازم و تثبیت عملکرد قلب، در صورت صلاحدید دندانپزشک کاشت ایمپلنت دندان انجام گردد.

نکته قابل توجه اینکه در افرادی که بیماری قلبی ندارند، کاشت صحیح و به موقع ایمپلنت از بروز عارضه های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. بنابراین اگر بنا به دلایل مختلف یک یا چند دندان خود را از دست داده اید، حتماً نسبت به کاشت ایمپلنت اقدام کنید. تا ضمن حفظ سلامت دهان و دندان، از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در امان بمانید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان و تیم پزشکی ما در وب سایت دکتر الهام وزیری نهاد ارتباط برقرار کنید.

عوارض و مشکلات کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

همان طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، عدم توجه به بیماری قلبی و عروقی و کنترل آن مشکلاتی را برای بدن فرد به وجود می آورد و بدین ترتیب کاشت ایمپلنت نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. در این راستا از بین مهمترین عوارض و مشکلات پس از کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی و عروقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابتلا به عفونت باکتریایی اندوکاردیت

کاشت ایمپلنت های دندانی به لحاظ برش در ناحیه لثه با خونریزی همراه است. این خونریزی در بعضی افراد ادامه پیدا می کند و به عفونت اندوکاردیت باکتریایی تبدیل می شود. این عفونت بسیار خطرناک بوده و تشدید آن باعث شده تا اندوکاردیت باکتریایی وارد جریان خون شود. از آنجایی که خون به طور مداوم وارد قلب شده و سپس به سایر اندام ها منتقل می گردد، این عفونت خطرناک به راحتی به قلب نفوذ کرده و سلامت بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و عروقی را تهدید می کند.

گرفتگی شریان های قلبی

یکی دیگر از عارضه های شایع کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی، گرفتگی شریان های منتهی به قلب است. در واقع بعضی دندانپزشکان برای کاشت ایمپلنت دندان از گزینه بیهوشی استفاده می کنند و این کار در افراد مبتلا به بیماری های قلبی تشکیل پلاک داده و منجر به گرفتگی شریان های قلبی و در پی آن سکته یا ایست قلبی خواهد شد. بنابراین اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، حتماً دندانپزشک را مطلع سازید و از او بخواهید تا کاشت ایمپلنت بدون بیهوشی کامل انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه از شما دعوت می کنیم به مقاله ایمپلنت دندان با بیهوشی مراجعه کنید.

نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان

شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت برای بیماران قلبی

تا اینجا با تأثیر بیماری قلبی بر کاشت ایمپلنت و عارضه های پس از کاشت آشنا شدید. اکنون زمان آن فرا می رسد تا بدانید که برای کاشت ایمپلنت بیماران قلبی چه شرایطی لازم است و چگونه می توانند با کمترین میزان ریسک کاشت این نوع دندان مصنوعی ثابت را انجام دهند. بدین منظور شرایط اصلی و لازم برای کاشت ایمپلنت های دندانی در افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی به شرح زیر عبارت است از:

  • مشورت با دندانپزشک متخصص زیبایی و کاشت ایمپلنت؛ جهت شرح حال و وضعیت جسمی جهت تعیین بهترین روش کاشت ایمپلنت با کمترین میزان خطر و درصد موفقیت بالا
  • انجام جراحی های دندانپزشکی با لیزر و سایر روش های کم خطر با کمترین میزان خونریزی؛ جهت کاهش احتمال ابتلا به عفونت باکتری اندوکاردیت
  • استفاده از بی حسی موضعی به جای بیهوشی کامل
  • انجام آزمایش ها و معاینات های تخصصی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت
  • کاهش مصرف داروهای مربوط به بیماری قلبی نظیر آسپرین، وارفارین و … در روزهای اولیه پس از کاشت ایمپلنت

در رابطه با مراقبت هایی که باید از بیماران قلبی انجام بشه در زملن کاشت ایمپلنت در سایت ncbi.nlm.nih.gov آمده است که :

Dental implant therapy in healthy compromised patients

What should be kept in mind when dealing with healthy compromised patients is that there is a downward change of the reserves and general reactivity of the body. These predispose to various complications during surgery and surgery-immediate or on long term. Hence, the necessity of precautions that must be applied to such patients would arise during the surgical act, but to the same extent in the prosthetic phase or the in monitoring period

پیش از نتیجه گیری ادامه مقاله از شما دعوت می کنیم به ایمپلنت دندان برای سالمندان هم سر بزنید.

سخن پایانی

در این مطلب سعی نمودیم به بررسی تأثیرات، عارضه ها و شرایط کاشت ایمپلنت در بیماران قبلی بپردازیم. اما به هر حال باید گفت کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هیچگونه منعی ندارد. در واقع شرایط و مراقبت های قبل و بعد از کاشت ایمپلنت در این گونه افراد متفاوت است. بدین صورت که دندانپزشک پس از انجام معاینات و مشاهده نتایج آزمایش های تخصصی در این باره اظهارنظر می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره می توانید به وب سایت دکتر وزیری مراجعه نموده و از تجربه و تخصص این دندانپزشک متخصص بیماری های لثه و ایمپلنت نهایت بهره را ببرید.

سؤالات متداول:

۱.مشکلات قلبی چه مدت زمان پس از کاشت ایمپلنت بروز پیدا می کند؟

به طور معمول مشکلات قلبی ناشی از کاشت ایمپلنت بعد از یک ماه نمایان می شود.

۲.بهترین راه جلوگیری از ابتلا به عفونت اندوکاردیت چیست؟

در حال حاضر مصرف آنتی بیوتیک های مخصوص بیماران قلبی، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت خطرناک اندوکاردیت پس از کاشت ایمپلنت است.

۳.آیا رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی پس از کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد؟

بله، بهداشت دهان و دندان یکی از راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از بروز عفونت های مزمن دهان، دندان و لثه است و خطر ابتلا به مشکلات قلبی بعد از کاشت ایمپلنت را به حداقل میزان ممکن می رساند.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

5 پاسخ

  1. ایا ایمپلنت برای قلب ضرر دارد ،در صورت داشتن بیماری قلبی چطور میتونیم ایمپلنت دندان انجام بدیم ؟

  2. دندانپزشکی مخصوص بیماران قلبی در تهران وجود داره ؟
    چه مراقبت هایی باید انجام بدم که به خاطر شرایطم نیاز کمتری به دندانپزشکی پیدا کنم؟

  3. کشیدن دندان عقل بیماران قلبی با توجه به درد و میزان خون یزی توصیه میشود ؟
    چه راهکاری برای کاهش ریسک این بیماران وجود دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ