جرم گیری دندان چه معایبی می تواند داشته باشد؟ بررسی عوارض جرم گیری دندان

معایب جرمگیری دندان

به مرور زمان حتی با وجود استفاده از مسواک و نخ دندان، جرم‌ و رسوبات روی دندان‌ها جای می‌گیرند و علاوه بر ایجاد ظاهر نامناسب در ناحیه دندان‌ها جویدن مواد غذایی را نیز برای فرد سخت می‌کنند در این شرایط جرم گیری دندان بهترین راه حل برای خلاص شدن از جرم‌های اضافه روی دندان‌ها است.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بیماران نیازمند به جرمگیری دندان یافتن پاسخ سوالاتی مثل: ( عوارض جرم گیری دندان چیست؟ مضرات جرم گیری بیشتر است یا فواید آن؟ جرم گیری ضرر دارد یا نه؟ و ….. ) است. احتمالا اگر شما هم قصد جرمگیری داشته باشید از این دست سوالات در ذهن‌تان دارید در این مطلب به صورت کامل مهم‌ترین عوارض و فواید جرمگیری را بررسی کردیم برای یافتن پاسخ سوالات‌تان در ادامه با ما همراه باشید.

 

 

جرم گیری دندان چیست؟

متخصص دندانپزشک به کمک ابزارهای اولتراسونیک مثل قلم جرمگیری، قلم اولتراسونیک و ….. رسوبات دندان‌ها را از بین می‌برد، جرمگیری یک روش درمانی غیر تهاجمی است که در مدت زمان کوتاه و هزینه مناسب انجام می‌شود.

جرمگیری دندان

عوراض جرم گیری دندان

اصولا جرمگیری بدون عارضه است و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند مگر اینکه شرایط خاصی ایجاد شود و فاکتورهای جانبی عوارض خاصی را برای جرمگیری ایجاد کنند. در ادامه به بررسی معایب و عوارض جرم گیری دندان می پردازیم.

افزایش حساسیت دندان‌ها

به علت تراشیدن شدن جرم‌ها از سطح‌ دندان‌ها پس جرمگیری حساسیت دندان‌ها افزایش پیدا می‌کند البته این عارضه اصلا موضوع مهمی نیست چون بعد از ۲ الی ۳ هفته از بین خواهد رفت.

بروز عفونت

در صورتی که بیمار ضعف استخوانی شدید یا بیماری‌ زمینه‌ای لثه داشته باشد و جرمگیری برای او انجام شود احتمال عفونت لثه بالا خواهد بود پس بهتر است قبل از انجام جرم‌ گیری دندانپزشک را از وضعیت جسمانی خود مطلع کنید.

آسیب عصب

احتمال آسیب عصب ناحیه لثه در زمان جرمگیری بسیار ضعیف است اما اگر دندانپزشک از ابزارهای مناسب برای جرمگیری استفاده نکند یا با دقت و تمرکز فرایند جرمگیری را انجام ندهد احتمال آسیب عصب وجود دارد.

قبل از ادمه مطلب و بررسی عوارض جرم گیری توجه شما را به مقاله بهترین مارک ایمپلنت دندان جلب می کنیم .

تحلیل لثه

در صورتی که دندانپزشک مهارت کافی برای انجام جرم‌ گیری نداشته باشد ممکن است بافت لثه دچار تحلیل شود، برای جلوگیری از بروز تحلیل لثه حتما به یک دندانپزشک حرفه‌ای برای انجام جرم‌ گیری دندان مراجعه کنید.

ورم لثه

اگر به علت ضعف شدید بهداشت دهان و دندان میزان جرم و رسوبات روی دندان‌ها زیاد باشد و دندانپزشک نیز تجربه لازم برای جرم‌ گیری نداشته باشد احتمال بروز ورم لثه وجود دارد.

خونریزی

اگر لثه‌های بیمار حساس و ضعیف باشند احتمالا زمان انجام جرم‌ گیری و چند روز بعد خونریزی مشاهده شود البته این عارضه خیلی جدی نیست و با گذشت زمان حل خواهد شد.

عوارض جرم گیری دندان

قبل از ادامه مطلب و بررسیمزایای جرم گیری دندان دعوت میکنیم به مقاله بلیچینگ دندان سربزنید.

مزایای جرم‌ گیری دندان

جرم‌گیری دندان در کنار عوارض بالا فواید فوق‌العاده‌ای نیز دارد و به همین دلیل امروزه به یکی از پرطرفدارترین اقدامات در حوزه دندانپزشکی تبدیل شده است در ادامه با چند مورد از فواید جرم‌ گیری دندان آشنا شوید.

جلوگیری از پوسیدگی

جرم‌ گیری موجب از بین رفتن رسوبات و جرم‌ های انباشته‌شده روی دندان‌های‌ شما می‌شود و این ویژگی از پوسیدگی  و خراب‌شدن زودرس دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

از بین بردن بوی بد دهان

جرم‌ های روی دندان‌ها فضای مستعدی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها فراهم می‌کند و این شرایط محیطی بوی نامطبوعی در دهان و میان دندان‌ها ایجاد می‌کند اما با جرم‌ گیری می‌توان به راحتی تمامی این جرم‌ها و رسوبات را که عامل اصلی بوی بد دهان هستند ازبین برد.

سلامت قلب و عروق

دندان‌ها و سلامت قلب و عروق ارتباط نزدیکی به یکدیگر دارند و در صورت ایجاد جرم و رسوب در ناحیه لثه و دندان‌ها احتمال ایجاد مشکل برای قلب بالا می‌رود افرادی که درگیر مشکلات قلب و عروق هستند باید برای جرم‌گیری دندان‌های‌شان حساسیت بیشتری خرج دهند.

در رابطه با مزایاو معایب جرم گیری که سوالات پرتکراری داشتیم در سایت dentistinfairfield.com آمده است که :

Deep teeth cleaning has numerous advantages for patients who suffer from gum disease. Though it is an overall safe method, you can still expect slight tooth sensitivity, pain, or swelling right after the treatment. However, if the pain or swelling doesn’t disappear after a week, see your dentist and get rid of it

توصیه‌های مراقبتی پس از جرمگیری دندان

برای اینکه یک جرم‌ گیری موفق بدون عارضه داشته باشید باید بعد از انجام جرم‌ گیری نیز حواس‌تان به دندان‌های‌تان باشد و به توصیه‌های مراقبتی بعد جرم‌گیری عمل کنید.

۶ توصیه مراقبتی بعد از جرم‌ گیری

  1. استفاده از مسکن‌ یا آرام‌بخش در صورت تجویز
  2. عدم مصرف خوراکی‌های ترش مثل لواشک، آلوچه، ترشی و …
  3. پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  4. پرهیز از استعمال قلیون و سیگار
  5. نخوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرد و گرم
  6. پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های گازدار

سخن پایانی

شاید با خودتان تصور کنید که وجود جرم روی دندان‌ها مسئله مهمی نیست که نیاز به درمان و خرج هزینه داشته باشد اما باید به این موضوع دقت کنید که جرم‌های روی دندان‌ها زمینه ساز ایجاد انواع مشکلات کوچک و بزرگ‌ برای دندان‌های شما در آینده خواهند بود پس قبل از مبتلا شدن به بیماری‌های پردردسر دهان‌و دندان با صرف مقدار کمی هزینه و اندکی وقت به جرم‌گیری اهمیت دهید.

سوالات متداول

آیا جرم‌ گیری روی لق شدن دندان‌ها تاثیر می‌گذارد؟

بعد از جرمگیری جرم‌ها و رسوبات انباشته‌شده روی دندان‌ها از بین می‌روند و در این حالت بیمار احساس می‌کند که دندان‌هایش لق شده‌است اما در حقیقت این‌طور نیست و فقط به علت ایجاد یک فضای خالی چنین احساسی به فرد تلقین می‌شود البته ممکن است لقی دندان از قبل برای بیمار ایجاد شده باشد و فقط بعد از جرم‌ گیری با از بین رفتن پلاک‌ها و رسوبات متوجه آن شود.

آیا جرم‌ گیری دندان را خراب می‌کند؟

جرم‌گیری نه‌ تنها دندان‌ را خراب نمی‌کند بلکه یک روش کم‌هزینه و راحت برای بهبود سلامت و زیبایی دندان‌ها و پیشگیری از ایجاد مشکلات دندانی مثل پوسیدگی و … است شما با جرم‌گیری، سلامت‌ دندان‌های خودتان را در آینده تضمین خواهید کرد.

آیا جرم‌ گیری دندان درد دارد؟

جرم‌ گیری یکی از ساده‌ترین روش‌های درمانی حوزه دندانپزشکی است که درد و مشکل خاصی برای شما ایجاد نمی‌کند مگر اینکه دندان‌پزشک شما تجربه و مهارت کافی برای جرم‌ گیری دندان نداشته باشد و در روند جرم‌ گیری به دندان شما آسیب وارد کند.

4 پاسخ

  1. سلام
    با توجه به معایب جرم گیری دندان هر چند وقت ی بار توصیه می کنید و اینکه اگر مراقبت های لازم داشته باشیم باز هم جرم گیری نیاز هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ