جرمگیری ایمپلنت دندان چیست؟ بررسی نحوه انجام و مزایای آن (۲۰۲۳)

جرمگیری ایمپلنت دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان تأثیر بسزایی در حفظ کیفیت دندان ها و افزایش ماندگاری آنها دارد. علاوه بر این حفظ سلامت دهان و دندان از بروز هرگونه عفونت، التهاب و تورم جلوگیری می کند و بوی بد دهان را برطرف می سازد. این قاعده و قانون مهم در مورد ایمپلنت های دندانی نیز صدق می کند. بله، درست فهمیدید! ایمپلنت دندان نیز مانند دندان های طبیعی نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد و رعایت یک سری نکات بهداشتی موجب حفظ کیفیت و ماندگاری آنها می شود. جرمگیری ایمپلنت دندان یکی از مهمترین و مؤثرترین روش ها برای رفع هرگونه پلاک، باکتری و تارتار از روی ایمپلنت است و تا حد زیادی از آسیب دیدگی تاج ایمپلنت جلوگیری می کند. به همین سبب در ادامه قصد داریم به بررسی مفهوم جرمگیری ایمپلنت دندان، نحوه انجام و مزایای آن بپردازیم.

جرمگیری ایمپلنت دندان چیست؟

به طور کلی مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و غرغره آب نمک از روش های ابتدایی و معمولی برای پاکسازی سطح لثه و فضای بین دندان ها است. اما باید توجه داشته باشید که این روش های متداول به هیچ عنوان نمی توانند باکتری، پلاک، تارتار و مواد غذایی باقیمانده را به طور کامل از بین ببرند.

از این رو با گذشت زمان شاهد تغییر رنگ روکش ایمپلنت و بهم ریختگی طرح لبخند خواهید بود. در این راستا برای جرمگیری ایمپلنت های دندانی از دستگاه تمیز کننده دندان (اسکلر) استفاده می شود و ضمن رفع انواع مواد غذایی، باکتری، پلاک و … از روی ایمپلنت، سطح آن صاف، شفاف و سفید می گردد. این روش در اصطلاح دندانپزشکی جرمگیری ایمپلنت دندان نامیده می شود و مزایای فراوانی دارد. بنابراین اگر ایمپلنت دندانی را جایگزین دندان های از دست رفته تان کرده اید، حتماً جرم گیری ایمپلنت را جدی بگیرید و این کار را به دندانپزشکان متخصص و با تجربه بسپارید.

پاک کردن پلاک دندان از ایمپلنت

اهمیت و ضرورت جرم گیری ایمپلنت دندان

با توجه به اینکه کیفیت و طول عمر ایمپلنت دندان با حفظ بهداشت دهان و دندان ارتباط مستقیم دارد، می توان گفت جرمگیری ایمپلنت دندان اهمیت فراوانی دارد. به لحاظ اینکه طی فرآیند جرم گیری حفره بین دندان و سطح لثه به طور کامل پاکسازی می شود و احتمال رشد هرگونه میکروب، باکتری و پلاک به حداقل میزان ممکن می رسد.

علاوه بر این با جرم گیری سطح ایمپلنت دندان پاکسازی شده و سفید و براق می گردد. اما در مقابل اگر به این مورد مهم و اساسی توجه نکنید، پس از مدتی سطح ایمپلنت های دندانی تغییر رنگ داده و زرد می شود. از طرف دیگر احتمال بروز عفونت، التهاب لثه و لق شدن ایمپلنت بالا می رود. با این توصیف جرمگیری ایمپلنت های دندانی را جدی بگیرید و هر شش ماه یکبار جرم گیری را نزد دندانپزشک با تجربه و متخصص انجام دهید.

نحوه جرمگیری ایمپلنت دندان

در ابتدا باید گفت که جرمگیری ایمپلنت های دندانی با جرمگیری دندان طبیعی متفاوت است و در صورتی که قصد جرم گیری ایمپلنت دندان دارید، باید به این مورد توجه ویژه داشته باشید. در واقع باید گفت که قلم جرم گیری ایمپلنت های دندانی از جنس تیتانیوم مخصوص و سخت می باشد و یکی از تفاوت های اصلی جرم گیری ایمپلنت با دندان طبیعی محسوب می شود.

در این خصوص برای جرم گیری ایمپلنت های دندانی از دو روش دستی و اولتراسونیک استفاده می کنند. بدین صورت که در روش دستی دندانپزشکی با استفاده از ماده جرم گیر انواع ناهنجاری شامل مواد غذایی، پلاک، تارتار و … را از سطح دندان و فضای بین دندان ها و لثه برطرف می سازد. در روش دوم نیز دندانپزشک با دستگاه مخصوص و مواد جرم گیر اقدام به پاکسازی سطح ایمپلنت و شکاف های دندان می کند. در واقع هنگام جرم گیری به روش اولتراسونیک، دستگاه با پاشش مواد جرم گیر (با شدت و قدرت بالا) به سمت دندان و شکاف های لثه پاکسازی آن را انجام داده و در نتیجه سطح ایمپلنت دندان صاف، شفاف و زیبا می گردد. شایان ذکر است که برای سلامت دهان و دندان، حفظ کیفیت ایمپلنت و افزایش ماندگاری آن باید جرمگیری دندان را هر سال یک الی دو بار انجام دهید.

مزایای جرم گیری ایمپلنت دندان

جرمگیری ایمپلنت دندان مزایای فراوانی برای حفظ بهداشت دهان و دندان و سلامت افراد به همراه دارد. به همین سبب در سال های اخیر شاهد افزایش موارد استفاده از این روش در افرادی دارای ایمپلنت های دندانی هستیم. در این راستا مزایای اصلی و مهم جرم گیری ایمپلنت دندان به قرار زیر است:

  • پاکسازی ایمپلنت دندان به صورت عمیق و رفع هرگونه پلاک، باکتر و تارتار
  • حفظ سلامت لثه و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن لثه نظیر لثه پریودنتال و تحلیل لثه
  • جلوگیری از لثه شدن ایمپلنت دندان و افزایش ماندگاری آن
  • رفع بوی بد دهان و افزایش اعتماد به نفس در افراد دارای ایمپلنت های دندانی
  • حفظ کیفیت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی و مبتلا به بیماری قلبی
  • جلوگیری از تورم و التهاب لثه و پوسیدگی دندان

سخن آخر

جرمگیری ایمپلنت دندان یکی از روش های مؤثر برای حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری ایمپلنت های دندانی است. بنابراین اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان دارید یا ایمپلنت را جایگزین دندان های از دست رفته تان کرده اید، حتماً هر سال یک الی دو بار جرمگیری ایمپلنت را نزد دندانپزشک متخصص و با تجربه انجام دهید. در غیر این صورت پس از مدتی شاهد تغییر رنگ ایمپلنت، اُفت کیفیت و لق شدن آن خواهید بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره و رزرو نوبت با کارشناسان ما در وب سایت دکتر الهام وزیری نهاد متخصص بیماری های لثه و ایمپلنت ارتباط برقرار کنید. تا ضمن حضور در مطب این دندانپزشک مطرح و برحسته از خدمات تخصصی و با کیفیت آنها بهره مند گردید.

سؤالات متداول:

۱.آیا جرمگیری به ایمپلنت آسیب وارد می کند؟

خیر، این روش نه تنها هیچ آسیب به ایمپلنت های دندانی وارد نمی کند، بلکه کیفیت و طول عمر آنها را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

۲.جرمگیری ایمپلنت دندان چند بار در سال انجام می شود؟

به طور معمول برای حفظ کیفیت و ماندگاری ایمپلنت های دندانی و همچنین جلوگیری از بروز هرگونه عفونت، التهاب، تورم و لق شدن ایمپلنت بهتر است هر سال دو بار جرمگیری ایمپلنت توسط دندانپزشک متخصص و با تجربه انجام گردد.

۳.هزینه جرمگیری ایمپلنت های دندانی چقدر است؟

هزینه جرم گیری ایمپلنت با توجه به روش جرم گیری، تعداد ایمپلنت، میزان تخصص دندانپزشک، جلسات جرم گیری و … متغیر است. از این رو نمی توانیم قیمت ثابت و مشخصی را برای تعیین کنیم.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

2 پاسخ

  1. جرم گیری ایمپلنت هر چند وقت ی بار باید انجام بشه ؟
    امکانش هست برای عدم مسواک زدن ایمپلنت خیلی زود از بین بره ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ