پیوند لثه چیست+[مقایسه عوارض و معایب Gum grafting]

پیوند لثه

در شرایطی که به دلایل ژنیتکی یا عادات سبک زندگی غلط، بافت لثه دچار تحلیل و عقب نشینی شود، ریشه دندان‌ها در معرض دید قرار می‌گیرند و این موضوع علاوه بر ضربه زدن به زیبایی و جذابیت سلامت لثه و دندان‌های بیمار را نیز تهدید می‌کند.

پیوند لثه یک روش درمانی بی‌خطر است که می‌توان به کمک آن از شر مشکلات عقب نشنی لثه‌ها خلاص شد و دوباره یه فرم نرمال و زیبایی طبیعی به حالت بافت لثه و دندان‌ها هدیه داد، اگر شما هم درگیر مشکل تحلیل رفتن بافت لثه هستید و می‌خواهید از جراحی پیوند لثه کمک بگیرید و نیاز دارید که از ۰ تا ۱۰۰ با پروسه این روش درمانی آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

پیوند لثه چیست؟

جراحی پیوند لثه (Gum grafting) یکی از روش‌های درمانی محبوب در دنیای دندانپزشکی است که می‌توان به کمک آن مشکلات ناشی از تحلیل و عقب رفتن بافت لثه روی دندان‌ها را درمان کرد، در زمانی که بافت لثه بیمار دچار تحلیل شده باشد و ریشه دندان‌ها در معرض نمایش قرار بگیرند از جراحی پیوند لثه برای ایجاد یک پوشش جدید برای محافظت از ریشه دندان‌ها استفاده می‌شود.

جراحی پیوند لثه با روش‌های متفاوتی صورت می‌پذیرد اما در شرایط کلی دندانپزشکان برای جایگزینی بافت تحلیل رفته لثه قسمتی از پوشش سقف دهان بیمار را به لثه تحلیل رفته بخیه می‌زنند تا به مرور زمان ناحیه آسیب دیده ترمیم شود، این روش درمانی علاوه بر جلوگیری از ایجاد عوارض تحلیل لثه و افزایش زیبایی، ریسک مبتلا شدن بیمار به سایر مشکلات لثه و دندان را نیز کاهش می‌دهد و در کل یک روش درمانی امن و بی‌خطر محسوب می‌شود.

 

جراحی پیوند لثه

عوامل ایجاد تحلیل لثه

پیش از آنکه به صورت تخصصی‌تر وارد پروسه درمانی پیوند لثه بشویم بهتر است که بدانید چه عواملی شما را مستعد تحلیل لثه می‌کنند و اصلا انجام چه کارهایی و قرار گرفتن در معرض کدام دسته از محرک‌ها شما را نیازمند انجام جراحی پیوند لثه می‌کند؟ در ادامه با مهم‌ترین عوامل ایجاد تحلیل لثه آشنا شوید.

·         ۹ دلیل اصلی تحلیل بافت لثه

  1. ژنتیک
  2. سفت مسواک زدن
  3. بهداشت ضعیف دندان‌ها
  4. عدم جرم‌گیری منظم
  5. تغییرات هورمونی
  6. مصرف دخانیات
  7. پیرسینگ لب یا زبان
  8. نامرتبی دندان‌ها
  9. بیماری‌های پریودنتال

آشنایی با مزایا و عوارض جراحی پیوند لثه

پیوند لثه جزو یکی از درمان‌‌های دندانپزشکی کم خطر محسوب می‌شود که می‌توانید با تکیه کردن بر تخصص یک جراح دندانپزشک آن را انجام دهید و از مزایای این روش درمانی بهره‌مند شوید اما به صورت کلی پیوند لثه نیز مثل سایر روش‌های درمانی در دنیای پزشکی اگر به صورت اصولی و توسط یک متخصص کاربلد انجام نشود یا اگر شما به فکر عمل کردن به توصیه‌های مراقبتی بعد از جراحی نباشید ممکن است با عوارض دردسرسازی بعد از جراحی پیوند لثه مواجه شوید، در ادامه به صورت خلاصه مزایا و عوارض احتمالی جراحی لثه را مرور می‌کنیم.

·         مزایای پیوند لثه

  1. تقویت بافت لثه
  2. تثبیت بافت لثه روی دندان‌ها
  3. افزایش زیبایی دندان‌ها و لبخند
  4. کاهش احتمال پوسیدگی دندان ها
  5. کاهش ریسک ابتلا به بیماری های دهان و دندان
  6. افزایش زیبایی چهره و بهبود اعتماد به نفس بیمار

·         عوارض پیوند لثه

  1. خونریزی خفیف لثه
  2. متورم شدن بافت لثه
  3. احساس لقی بین دندان‌ها
  4. افزایش حساسیت دندان‌ها
  5. ایجاد فضای آزاد بین دندان‌ها
  6. احتمال ایجاد عفونت

انواع روش های جراحی پیوند لثه

به صورت کلی جراحی‌های پیوند لثه به سه دسته اصلی پیوند بافت فلپ، پیوند لثه آزاد و پیوند لثه پدیکال تقسیم می‌شود، اینکه کدام تکنیک جراحی بهتر و موثرتر است، کاملا به شرایط بافت لثه، استخوان فک و ساختار و سلامت دندان‌های بیمار بستگی دارد و در نهایت پس از معاینه دقیق، بهترین روش درمانی توسط پریودنتسیت برای جراحی پیوند لثه پیشنهاد می‌شود، در ادامه به صورت کامل‌تر با شیوه انجام ۳ سبک مختلف جراحی پیوند لثه آشنا شوید.

جراحی لثه

پیوند بافت فلپ

در این روش درمانی دندانپزشک در ابتدا با ایجاد یک فلپ در داخل ساختار سقف دهان امکان برداشتن یک بافت نرم از داخل لایه‌های سقف دهان را ایجاد می‌کند، سپس ریشه دندان درگیر با عارضه تحلیل لثه را با بافت جدا شده از زیر بالاترین لایه سقف دهان، می‌پوشاند و بخیه می‌زند و در انتها با ایجاد یک لایه پوششی لطیف روی فلپ ایجاد شده در سقف دهان و بخیه زدن آن، کار را به اتمام می‌رساند.

پیوند لثه آزاد

در شرایطی که بافت لثه بیمار از ضخامت کافی برخوردار نباشد از تکنیک جراحی پیوند لثه آزاد کمک گرفته می‌شود، در این روش درمانی دندانپزشک پریودنتیست پس از معاینه مقدار بافت لثه مورد نیاز را از لایه بالاتر روی سقف دهان جدا می‌کند و سپس بافت جدید را به لثه نازک شده بخیه می‌زند.

پیوند لثه پدیکال

پیوند لثه پدیکال، یکی از محبوب‌ترین روش‌های انجام جراحی پیوند لثه محسوب می‌شود و  بیشتر برای بیمارانی کاربرد دارد که حجم گستردگی و تراکم بیشتری از بافت لثه را در نزدیکی دندان درگیر عارضه تحلیل لثه دارند، در این روش درمانی پریودنتیست لبه لثه را به میزان مورد نیاز می‌برد و سپس لثه را تا جایی می‌کشد که روی دندان را بپوشاند و در انتها پروسه جراحی را با بخیه زدن به اتمام می‌رساند.

قبل و بعد از جراحی پیوند لثه چه کار کنیم؟

برای اینکه یک جراحی پیوند لثه موفقیت آمیز و بدون دردسر را تجربه کنید بهتر است که نکاتی را قبل و بعد از جراحی لثه رعایت کنید تا با آمادگی کامل وارد پروسه جراحی شوید و همچنین شانس موفقیت آمیز بودن نتیجه درمان پیوند لثه‌تان را افزایش دهید، در ادامه کلیدی‌ترین نکات برای آماده شدن قبل از جراحی لثه و توصیه‌های مراقبتی بعد از اتمام پروسه جراحی لثه را مرور می‌کنیم.

·         نکات آمادگی قبل از پیوند لثه

  1. کاهش استرس و تلاش برای ریلکس بودن
  2. حضور یک همراه قبل از آغاز جراحی
  3. عمل کردن دقیق به توصیه‌های جراح
  4. داشتن تغذیه سبک
  5. داشتن خواب کافی قبل از جراحی
  6. پرهیز از فعالیت و ورزش سنگین قبل عمل
  7. پرهیز از مصرف داروهای خاص بدون هماهنگی با جراح

جراحی پیوند لثه

·         نکات مراقبت بعد از پیوند لثه

  1. پرهیز از مسواک زدن
  2. پرهیز از کشیدن نخ دندان
  3. استفاده منظم از دهانشویه تجویز شده جراح
  4. استفاده منظم از آنتی بیوتیک‌ها
  5. پرهز از ورزش و فعالیت‌های بدنی شدید
  6. دوری از استرس و تنش‌های روانی
  7. اجتناب از نخ دندان کشیدن و مسواک زدن در محل درمان
  8. استفاده از یک دهانشویه خاص که کنترل پلاک را انجام می دهد
  9. پرهز از جویدن و گاز زدن غذاهای سفت و چسبنده
  10. پرهیز از نوشیدن و خوردن غذاهای محرک مثل شیرینجات و ترشیجات
  11. اصلاح رژیم غذایی و مصرف بیشتر غذاهای نرم مثل ماکارونی و پنیر نرم و ..
  12. پرهیز از استعمال دخانیات مثل سیگار و قلیون

قبل از ادامه مطلب و بررسی هزینه های جراحی لثه توجه شما را به مقاله اصلاح طرح لبخند جلب می نماییم .

هزینه جراحی پیوند لثه چه قدر می شود؟

هزینه جراحی پیوند لثه در بیماران مختلف بر اساس شرایط بافت لثه و ساختار قرار گیری دندان‌ها و … متغیر است و در نهایت دندانپزشک پس از معاینه بالینی و بررسی تصاویر اشعه ایکس و پیش بینی تجهیزات مورد نیاز در فرایند درمان، هزینه نهایی جراحی پیوند لثه را به بیمار اعلام می‌کند.

·         فاکتورهای تاثیر گذار بر هزینه پیوند لثه

  1. نوع بی‌حسی مورد نیاز
  2. محل پیوند لثه
  3. تعداد ریشه های مورد نیاز پیوند
  4. تخصص و تجربه دندانپزشک
  5. موقعیت قرار گیری کلینیک دندانپزشکی
  6. دستمزد شخصی دندانپزشک
  7. شرایط سلامت قبلی بافت لثه و دندان‌ها و …

راه‌های جلوگیری از تحلیل لثه

قطعا در هر عارضه پزشکی از جمله مشکلات دندانپزشکی مثل تحلیل رفتن بافت لثه، انجام اقداماتی کم هزینه‌ و ساده جهت پیشگیری از ایجاد مشکل اقدامی هوشمندانه‌ محسوب می‌شود که سلامتی و حفظ منابع مالی و زمانی شما را در آینده تضمین می‌کند، پس اگر هنوز به صورت جدی درگیر مشکل تحلیل لثه و دردسرهای جراحی پیوند لثه نشدید بهتر است با مرور کردن نکاتی که در ادامه مطرح می‌شود به فکر انجام اقداماتی در مسیر پیشگیری از تحلیل لثه‌های‌تان باشید.

راه های جلوگیری از تحلیل لثه

·         ۸ راه برای جلوگیری از تحلیل بافت لثه

  1. حداقل روزی دو بار مسواک کشیدن منظم
  2. روزی ۲ الی ۳ بار استفاده از نخ دندان
  3. مراجعه شش ماه یک بار به دندانپزشک برای چکاپ
  4. استفاده از مسواک های نرم
  5. مسواک زدن به صورت اصولی
  6. اقدام برای درمان کجی دندان ها
  7. دنبال کردن رژیم غذایی سالم
  8. پرهیز از مصرف دخانیات

سخن پایانی

پیوند لثه یکی از درمان‌های معجزه آسا در دنیای دندانپزشکی محسوب می‌شود که می‌تواند حیاتی دوباره به دندان‌های در آستانه مرگ و از بین رفتن هدیه دهد، در شرایطی که لثه دچار تحلیل رفتگی شدید شده باشد و ریشه دندان‌ها به علت عقب نشینی بافت لثه نمایان شده می‌توان از پیوند لثه برای درمان این عارضه و بازگردانی دوباره عملکردو زیبایی ساختار دندان‌ها استفاده کرد، در این مقاله سعی کردیم روش درمانی پیند لثه را به صورت جامع بررسی کنیم، فراموش نکنید که اگر قصد دارید وارد پروسه درمانی پیوند لثه شوید حتما نکات مطرح شده را یک بار دیگر با دقت مطالعه کنید و با آگاهی بیشتری وارد مسیر درمانی پیوند لثه شوید تا یک جراحی موفق و بدون دردسر را تجربه کنید.

آیا لثه ها بعد از پیوند لثه رشد می‌کنند؟

بعد از پیوند بافت لثه و گذر از دوران نقاهت، ساختار لثه با پیوند جدید، یکی شده و فرایند رشد دوباره شروع می‌شود و این ویژگی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های روش درمانی پیوند لثه محسوب می‌شود چون با مهیا بودن امکان رشد بافث لثه بعد از جراحی پیوند، از تحلیل لثه و ایجاد بیماری‌های دندان‌ و لثه جلوگیری می‌شود.

جراحی پیوند لثه چه قدر طول می‌کشد؟

مدت زمان مورد نیاز برای انجام پیوند لثه به تعداد لثه‌های نیاز به پیوند بستگی دارد اما به صورت میانگین به ازای پیوند لثه هر دندان حدود یک ساعت زمان مورد نیاز است و میزانی که تعداد دندان‌های درگیر عارضه تحلیل لثه افزایش پیدا کند، به زمان بیشتری برای انجام جراحی پیوند لثه نیاز داریم.

دوران نقاهت بعد از پیوند لثه چقدراست؟

شما می‌توانید از روز بعد جراحی پیوند لثه کارهای روتین روزمره خودتان را دوباره از سر بگیرید اما بهبودی کامل بعد از جراحی لثه با گذراندن حدود ۱۴ الی ۲۰ روز دوران نقاهت، ایجاد می‌شود، همچنین فراموش نکنید که بعد از گذشت ۷ روز از جراحی پیوند لثه باید دوباره به دندانپزشک‌تان برای چکاپ مراجعه کنید تا شرایط اولیه بافت لثه شما و نتیجه جراحی توسط متخصص بررسی شود.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ