لیفت لثه یا کانتورینگ چیست؟+[ بررسی مزایا و معایب]

لیفت لثه

محروم بودن از یک لبخند زیبا به خاطر داشتن خط لثه‌ایی نامتقارن یکی از بزرگ‌ترین مشکلات دندانپزشکی در دنیای امروز محسوب می‌شود، اگر شما هم حس می‌‌کنید که بافت لثه‌تان بیشتر از حد معمولی روی دندان‌های‌تان را پوشانده است و این مشکل موجب کاهش جذابیت صورت‌تان شده است می‌توانید با کمک جراحی لیفت لثه یا کانتورینگ لثه (Gum contouring) به راحتی از شر بافت اضافه لثه‌تان خلاص شوید و شما هم صاحب یک لبخند دلنشین شوید! …. در این مقاله همراه ما باشید تا از ۰ تا ۱۰۰ به صورت جامع با پروسه جراحی لیفت لثه آشنا شوید.

جراحی لثه

آنچه دراین مقاله می خوانید پنهان

لیفت لثه یا کانتورینگ لثه چیست؟

به محل پیوستن لثه و دندان‌ها خط لثه (gum line) گفته می‌شود، گاهی اوقات به دلایل مختلفی مثل بیماری‌ها، ژنتیک و …. خط لثه ساختار متقارن و اصولی نداشته و همین موضوع منجر به شگل گیری یک ظاهر نه چندان دوست داشتنی در ساختار دندان‌ها می‌شود و این مشکل با کاهش زیبایی دندان‌ها روی چهره و اعتماد به نفس بیمار نیز تاثیر منفی می‌گذارد.

در عمل جراحی لیفت لثه یا عمل لثه (gingivectomy) دندانپزشک پس از انجام معاینات لازم و بررسی دقیق هدف درمان که می‌تواند کاملا پزشکی و درمانی و یا حتی زیبایی باشد با روش‌های مختلفی مثل جراحی یا لیزر اقدام به برداشتن بافت اضافی لثه روی دندان می‌کند که در اصطلاح دندانپزشکی به این پروسه درمانی، لیفت لثه یا کانتورینگ لثه گفته می‌شود.

در چه مواقعی لیفت لثه نیاز است؟

لیفت لثه یا کانتورینگ لثه را می‌توان جزو روش‌های درمانی فوق العاده خاص در دندانپزشکی به حساب آورد که علاوه بر داشتن فواید درمانی و پزشکی می‌توان از آن برای اهداف بهبود زیبایی و ایجاد لبخندی جذاب‌تر فارغ از مشکلات پزشکی و دندانی استفاده کرد، در ادامه همراه ما باشید تا مهم‌ترین مشکلاتی که می‌توان با کمک لیفت لثه از شر آن‌ها آسوده خاطر شد را مرور کنیم.

لبخند لثه‌ای

گاهی اوقات به دلیل مشکلات ژنتیکی یا درگیر شدن با بیماری‌های لثه‌ای و … لثه فرد به هنگام لبخند زدن بیشتر از حد نرمال نمایش داده می‌شود که این اتفاق می‌تواند تاثیر به شدت منفی روی زیبایی چهره و اعتماد به نفس بیمار بگذارد، در این شرایط می‌توان از لیفت لثه برای تغییر ساختار بافت لثه روی دندان کمک گرفته تا لبخند بیمار، حالت طبیعی خود را داشته باشد.

عکس لبخند

عقب رفتن لثه‌ها

عقب رفتن لثه‌ها نیز یکی از رایج‌ترین مشکلات دندانپزشکی است که ممکن است هر کسی به دلایل ژنیتکی یا سبک زندگ و عادات غلط با آن درگیر شود، به کمک لیفت لثه یا کانتورینگ لثه می‌توان مشکل عقب رفتن لثه‌ها را نیز حل کرد و با تغییر ساختار بافت لثه، حالت بیرونی نرمالی برای پیوند لثه‌ و دندان‌ها برای بیمار ایجاد کرد.

زیاد بودن بافت لثه

زیاد بودن بافت لثه یکی از رایج‌ترین مشکلات دندانپزشکی است که این روزها بیماران متعددی با آن درگیر هستند، در این عارضه میزان تراکم و وسعت بافت لثه بیمار، بیشتر از حالت نرمال است که این شرایط می‌تواند بیمار را در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های دندان و لثه و عفونت‌های حاد و …. قرار دهد، به همین دلیل در شرایطی که بافت لثه بیمار بیشتر از حالت نرمال باشد از جراحی لیفت لثه یا کانتورینگ برای برداشتن بافت اضافه کمک گرفته می‌شود تا ریسک مبتلا شدن بیمار به عفونت‌های لثه و دندان کاهش پیدا کند.

کاربردهای لیفت لثه چیست؟

به صورت کلی مزایای لیفت لثه در دو موضوع اصلی یعنی کاربردهای درمانی و زیبایی خلاصه می‌شود، گاهی اوقات درمانجویان تنها برای بهبود ظاهری وضعیت لثه‌ و دندان‌های خود برای انجام لیفت لثه یا کانتورینگ لثه اقدام می‌کنند اما گاهی وقت‌ها لیفت لثه با دستور دندانپزشک با اهداف درمانی صورت می‌گیرد البته گاهی ممکن است لیفت لثه به صورت همزمان برای تحقق هر دو این اهداف، انجام شود.

درمان بیماری‌های لثه

در مواقعی که بافت اضافه لثه که در اصطلاح به آن جنجیوا گفته می‌شود محلی برای رشد و گسترش عفونت و باکتری‌ها شده باشد از جراحی لیفت لثه برای برداشتن بافت اضافه و خلاص شدن بیمار از شر عفونت و بیماری‌های لثه استفاده می‌شود که در دنیای دندانپزشکی به این روش لیف لثه با هدف درمانی جنجیوکتومی (gingivectomy) گفته می‌شود.

زیبایی بخشیدن به چهره

همانطور که پیش‌تر گفتیم لیفت لثه یا کانتورینگ با اهداف درمانی و زیبایی فارغ از درگیر بودن با مشکلات دندانپزشکی نیز انجام می‌شود، در این شیوه از پیاده سازی کانتورینگ لثه با توجه به شرایط بافت لثه و ساختار استخوان فک و دندان‌های بیمار، بافت لثه بیمار دچار تغییر می‌شود تا در نهایت فرم ساختار لثه و دندان‌های بیمار حالت بهتری داشته باشند، به جراحی لیفت لثه با هدف تغییر ساختار بافت لثه برای افزایش زیبایی جنجیوپلاستی (gingivoplasty) گفته می‌شود.

قبل از ادامه مطلب و آشنایی با مزایا ومعایب لیفت لثه توجه شما را به مقاله عفونت لثه جلب می کنیم.

آشنایی با مزایا و معایب لیفت لثه

هر روش درمانی در دنیای دندانپزشکی مزایا و معایب خاص خودش را دارد و لیفت لثه یا کانتورینگ لثه نیز از این قائده مستثنی نیست یعنی عمل جراحی کانتورینگ لثه نیز علاوه بر داشتن مزیت‌های درمانی فوق العاد اثر بخش می‌تواند دردسرها و عوارضی نیز برای شما ایجاد کنند البته اینکه چه قدر شما از مزایای این روش درمانی بهره مند شوید یا درگیر دردسرهای آن شوید به فاکتورهای متعددی از جمله پروسه و تکنیک درمانی و تخصص جراح‌تان بستگی دارد.

مزایا لیفت لثه

مزایای لیفت لثه

لیفت لثه یکی از جذاب‌ترین روش‌های درمانی معجزه آسا در دنیای دندانپزشکی محسوب می‌شود که علاوه بر داشتن کارکردهای درمانی متعدد فوق العاده جذاب، مزیت‌های جانبی از جمله تاثیرات شگفت انگیز روی اصلاح ساختار لثه‌ها و دندان‌ها و بهبود زیبایی چهره بیمار نیز دارد، در ادامه به صورت خلاصه با مهم‌ترین مزیت‌های روش درمانی لیفت لثه یا کانتورینگ لثه آشنا شوید.

·         مهم‌ترین مزیت‌های لیفت لثه

  1. درمان انواع بیماری‌های لثه
  2. اصلاح ساختار لثه و دندان
  3. بهبود اعتماد به نفس
  4. ایجاد لبخند زیبا
  5. دارای نتیجه دائمی
  6. طول درمان کوتاه
  7. دوره نقاهت کوتاه
  8. هزینه درمانی مناسب
  9. تراز شدن لثه
  10. افزایش جذابیت دندان‌ها
  11. کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های لثه

قبل از ادامه مطلب و بررسی معایب لیفت لثه از شما دعوت می کنیم به مقاله ورم لثه سربزنید .

مزایای لیفت لثه

معایب لیفت لثه

لیفت لثه یا کانتورینگ لثه یکی از کم‌خطرترین روش‌های درمانی در دنیای دندانپزشکی محسوب می شود که احتمال درگیر شدن بیمار با عوارض پس از درمان بعد از اتمام پروسه لیفت لثه به شدت، کم است اما در صورتی که به هر دلیلی کانتورینگ اثه به صورت اصولی توسط یک دندانپزشک خبره و کاربلد انجام نشود، احتمال دارد که شما پس از لیفت لثه به یکسری از عوارض احتمالی مواجه شوید.

·         مهم‌ترین عوارض احتمالی لیفت لثه

  1. افزایش حساسیت مینای دندان
  2. افزایش تحریک پذیری مینای ندان
  3. نمایان شدن عاج دندان در صورت لیفت لثه غلط
  4. عقب نشینی لثه در صورت عدم مسواک زدن منظم
  5. خونریزی تا ۴۸ ساعت بعد از عمل
  6. احتمال ایجاد عفونت
  7. احساس درد بعد از بین رفتن بی حسی
  8. احتمال ایجاد آلرژی
  9. احتمال شکست عمل و برگشت حالت لثه‌ها

لیفت لثه برای چه کسانی مناسب و ممنوع است؟

لیفت لثه یکی از روش‌های درمانی خاص در دنیای دندانپزشکی محسوب می‌شود که مجاز بودن انجام آن شامل یکسری اما و اگرها است و در صورتی که بیمار شرایط اولیه لازم برای انجام لیفت لثه را داشته باشد دندانپزشک برای انجام لیفت لثه اقدام خواهد کرد اما در صورتی که بیمار متقاضی لیفت لثه در لیست داوطلبان ممنوعه باشد، انجام کانتورینگ لثه به علت احتمال عوارض احتمالی مثل لق شدن دندان‌ها، ایجاد عفونت و … امکان پذیر نخواهد بود.

·         شرایط ضروری برای انجام لیفت لثه

  1. تحلیل لثه به علت عفونت
  2. کوچکی و باریک بودن لب بالایی
  3. درگیری بیمار با دندان قروچه
  4. پایین بودن ژنتیکی غیر نرمال بافت لثه
  5. داشتن دندان‌های متوسط
  6. قوی بودن ریشه‌دندان‌ها
  7. اتمام طول رشد دندان‌های دائمی

قبل از معرفی انواع لیفت لثه از شما دعوت میکنیم به مقاله سیاه شدن لثه که بی ارتباط به این مقاله نیست سربزنید.

انواع لیفت لثه

لیفت لثه یا همان کانتورینگ لثه به صورت معمولی با دو روش متفاوت جراحی یا کمک گرفتن از لیزر، انجام می‌شود اینکه کدام روش درمانی بهتر و به صرفه‌تر است کاملا بستگی به شرایط بافت لثه و ساختار دندان بیمار دارد و بهترین روش درمانی برای هر بیمار متفاوت است و تشخیص این موضوع پس از معاینه دقیق لثه و دندان‌ها توسط دندانپزشک متخصص امکان پذیر است.

جراحی لثه

جراحی لیفت لثه که در حقیقت یک نوع جراحی سرپایی کوتاه مدت محسوب می‌شود بافت اضافی لثه پس از تزریق بی‌حسی و انجام عکس‌برداری‌های لازم با تیغ جراحی توسط دندانپزشک بریده می‌شود، این جراحی نسبت به به لیفت با لیزر یک روش درمانی تهاجمی‌تر محسوب می‌شود.

لیفت لثه با لیزر

در روش درمانی لیفت لثه با لیزر دیگر خبری از دردسرهای لیفت با تیغ جراحی و …. نیست و درمان در مدت زمان کوتاه‌تری با ایجاد کم‌ترین درد و عارضه جانبی انجام می‌شود البته فراموش نکنید که لیفت لثه با لیزر تنها در شرایطی امکان پذیر است که قصد از بین بردن بافت نرم لثه را داشته باشیم یعنی برداشتن بافت‌های سخت لثه با لیزر امکان پذیر نیست.

قبل از ادامه مطلب و بررسی فرآیند انجام لیفت لثه از شما دعوت می کنیم به مقاله جراحی فلپ لثه توجه کنید .

فرایند انجام لیفت لثه به چه صورت است؟

پروسه لیفت لثه یک درمان دندانپزشکی تقریبا کوتاه مدت محسوب می‌شود که اصولا بین ۲ الی ۳ جلسه قابل انجام است، بنا بر تکنیک مورد استفاده توسط جراح دندانپزشک و شیوه کاری او اصولا فرایند لیفت لثه توسط متخصصان مختلف، تفاوت‌های اندکی دارد اما در شرایط کلی چهارچوب مراحل انجام کانتورینگ لثه یا لیفت لثه توسط دندانپزشکان مختلف، یکسان است و در ادامه قرار است رایج‌ترین مراحل لیفت لثه توسط دندانپزشکان را مرور کنیم.

·         ۶ مرحله انجام جراحی لیفت لثه

  1. برگزاری جلسه مشاوره و توجیهی
  2. گرفتن عکس رادیوگرافی از دندان و لثه بیمار
  3. آنالیز بافت لثه و ساختار استخوان دندان بیمار
  4. تصمیم گیری درباره نحوه ایجاد برش ها روی بافت لثه
  5. تزریق بی حسی موضعی روی بافت نرم
  6. برش لثه و برداشتن بافت اضافی

در رابطه با اتفاقاتی که در جراحی لیفت لثه رخ می دهد در سایت my.clevelandclinic.org آمده است که :

What happens during gum contouring?

Before beginning surgery, your dentist or periodontist will give you local anesthesia to numb your gums. Many providers also offer sedation dentistry options to keep you comfortable. If you’re interested in sedation, be sure to discuss this with your provider during your initial consultation. You’ll need to arrange for a trusted friend or family member to drive you to and from your appointment.

هزینه درمان لیفت لثه چه قدر می شود؟

لیفت لثه، تقریبا یکی از اقتصادی‌ترین روش‌های درمانی در دنیای دندانپزشکی محسوب می‌شود که شما می‌توانید آن را با کم‌ترین هزینه انجام دهید، اصولا هزینه نهایی ثابتی را نمی‌توان برای لیفت لثه تایین کرد چون فاکتورهای متغیری بر نرخ نهایی درمان کانتورینگ لثه یا لیفت لثه اثر می‌گذارند، در ادامه با تعدادی از مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر هزینه درمان لیفت لثه آشنا می‌شوید.

·         مهم‌ترین فاکتورهای اثر گذار بر قیمت نهایی لیفت لثه

  1. وسعت کار
  2. پیش نیاز بیمار
  3. حساسیت لثه
  4. نوع لیفت لثه
  5. تخصص دندانپزشک
  6. موقعیت جغرافیایی کلینیک
  7. دستمزد شخصی جراح
  8. هزینه های عکس برداری
  9. هزینه درمان مشکلات قبلی و …..

مراقبت‌های بعد از لیفت لثه چگونه است؟

در صورتی که حتی شما درمان لیفت لثه‌تان را نزد یک دندانپزشک حرفه‌ای و با تجربه انجام داده باشید اما به فکر مراقبت‌های بعد از جراحی نباشید نتایج درمانی خوشایندی در انتظار شما نخواهد بود، یعنی توجه به توصیه‌ها و نکات مراقبتی بعد از انجام لیفت لثه، مهم‌ترین راز تجربه یک پروسه درمانی موفقیت آمیز کانتورینگ و لیفت لثه محسوب می‌شوند.

·         ۱۰ نکته مراقبتی بعد از انجام لیفت لثه

  1. پرهیز از دستکاری کردن پانسمان و بخیه
  2. پرهیز از مصرف غذاهای محرک مثل ترشیجات و شیرینیجات و تندی‌ها
  3. پرهیز از جویدن و گاز زدن خوراکی‌های سفت
  4. اصلاح رژیم غذایی و مصرف بیشتر غذاهای نرم و آبکی
  5. استفاده از مسواک با برس نرم برای جلوگیری از تحریک لثه‌ها
  6. نخ دندان کشیدن ملایم برای پاک کردن دندان از آلودگی‌ها
  7. استفاده از مسکن‌های معمولی برای کاهش درد بعد از از بین رفتن بی‌حسی
  8. پرهیز از خوردن داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین
  9. پرهیز از انجام فعالیت‌های بدنی و ورزشی سنگین تا ۲ الی ۵ روز بعد عمل
  10. استفاده منظم از دهانشویه تجویز شده یا آب نمک برای شستشوی دهان و لثه

سخن پایانی

لیفت لثه یا کانتورینگ لثه یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمانی زیبایی در دندانپزشکی محسوب می‌شود که می‌توان به کمک آن از شر بافت‌های اضافه دردسرساز روی دندان‌ها خلاص شد و به کمک آن بسیاری از بیماری‌های مشکل ساز لثه و دندان‌ها را ریشه کن کرد و همچنین به دندان‌ها و لبخند زیباتری دست پیدا کرد، در این مقاله تمامی نکات مهم و ضروری که باید پیش از انجام لیفت لثه بدانید مرور شد، اگر هنوز سوال بی پاسخی پیرامون این روش درمانی در ذهن‌تان است حتما در بخش کامنت‌ها بنویسید.

فراموش نکنید که لایق داشتن یک لبخند زیبا هستید

آیا لیفت لثه، یک روش درمانی دائمی است؟

خوشبختانه لیفت لثه یا کانتورینگ لثه یک روش درمانی کاملا دائمی و همیشگی محسوب می‌شود چون بافت لثه بعد از اتمام پروسه کانتورینگ، رشد نخواهد کرد و به همین دلیل لیفت لثه برگشت پذیر نیست البته در مواقع بسیار نادری ممکن است در صورت اشتباه بودن تکنیک جراحی و عدم تجربه دندانپزشک مشکلات کوچکی در ساختار لثه بعد از لیفت لثه ایجادشود اما به صورت کلی کانتورینگ لثه یک روش درمان دائمی و همیشگی محسوب می‌شود.

آیا لیفت لثه درد دارد؟

زمان انجام جراحی لیفت لثه به علت تزریق بی‌حسی توسط دندانپزشک شما هیچ نوع دردی را در ناحیه بافت لثه‌ها و دندان‌ها احساس نخواهید کرد و تنها پس از اتمامی پروسه جراحی و از بین رفتن اثر بی‌حسی ممکن است که دردهای خفیفی را در محل جراحی احساس کنید که این حس درد نیز کاملا با مسکن‌های معمولی قابل کنترل است و در کل شما در فرایند انجام درمان لیفت لثه با دردهای عجیب و غریب آزاردهنده مواجه نخواهید شد.

آیا لیفت لثه برای کامپوزیت دندان ضروری است؟

اصولا انجام لیفت لثه قبل از کامپوزیت دندان، یک اقدام ضروری محسوب نمی‌شود اما اگر بیمار با عارضه لبخند لثه‌ای درگیر باشد بهتر است برای جلوه نمایی جذاب‌تر کامپوزیت، جهت اصلاح ساختار لثه و زیباتر شدن لبخند از جراحی لیفت لثه قبل از انجام، کامپوزیت استفاده کرد.

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ