2 روش کاشت دندان چیست؟ جامع ترین مطلب 2025

روش-های-کاشت-دندان
()

کاشت دندان یکی از روش‌های مفید و مؤثر جهت بازیابی دندان‌های ازدست‌رفته و بهبود لبخند است. این کار با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد و نتیجه آن داشتن لبخند زیبا و جویدن انواع مواد غذایی به بهترین شکل ممکن است. در واقع، امروزه پیشرفت تکنولوژی و فناوری در زمینه دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی‌ دهان و دندان سبب شده است تا بسیاری از مشکلات دندان‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود و شاهد کاشت دندان به روش‌های نوین و تخصصی باشیم. در ادامه ضمن مروری بر عوارض بی‌دندانی به معرفی 3 روش کاشت دندان و بررسی مزایا و معایب هرکدام می‌پردازیم.

 

آنچه دراین مقاله می خوانید پنهان

1- کاشت دندان به روش ایمپلنت

این روش یکی از متداول‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌ها برای کاشت دندان‌های مستحکم و مقاوم است. تا ضمن سازگاری کامل به لثه و فک فرد، قدرت جویدن انواع مواد غذایی افزایش پیدا کند. البته باید بدانید که ایمپلنت دندان نیز مدل‌های متنوعی دارد که شامل ایمپلنت اندوستال و ایمپلنت ساب پریوستئال می‌شود.

 

در کاشت دندان ایمپلنت اندوستال (Endosteal Implant) به‌ازای هر دندان یک سوراخ متناسب با ابعاد ایمپلنت تیتانیومی‌ در فک ایجاد می‌شود و سپس پایه ایمپلنت به‌عنوان ریشه درون استخوان فک قرار می‌گیرد. پس‌از آن پروسه کاشت دندان چند ماه متوقف می‌شود تا پایه تیتانیومی‌ با استخوان فک جوش بخورد. در پایه نیز تاج دندان روی پایه خود قرار می‌گیرد و مراحل کاشت دندان به‌روش اندوستال پایان می‌پذیرد. شایان ذکر است که کاشت دندان ایملنت به‌روش اندوستال مزایای متعددی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پایداربودن در فک، تثبیت استخوان‌ها، طول عمر بالا و احساس طبیعی‌بودن فوق‌العاده اشاره کرد.

 

در مقابل، کاشت دندان ایمپلنت ساب پریوستئال (Subperiosteal Implant) به‌صورت محدود انجام می‌شود و صرفاً برای بیمارانی که با مشکل کمبود تراکم استخوان در ناحیه فک مواجه هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش دوره درمان کوتاه‌تری دارد و با قراردادن بدنه فلزی درون لثه و فک، پروتز مصنوعی روی آن متصل می‌شود. خاطر نشان می‌شود که این روش کاشت دندان محبوبیت کمتری دارد و دلیل اصلی آن ثبات کافی نداشتن به‌دلیل جوش‌نخوردن پایه فلزی با استخوان فک و لثه است.

ایمپلنت می‌تواند یک‌پارچه یا دو تکه باشد. در حالت دو تکه، قسمت آباتمنت و ریشه توسط پیچ اتصال به هم وصل می‌شوند. تمام قطعات پروتزی و پیچ اتصال از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند و زمانی که این قطعات به هم بسته می‌شوند، پدیده Cold Welding یا جوش سرد اتفاق می‌افتد؛ یعنی دو قطعه تیتانیوم با هم یکى می‌شوند.

Implant Internal Connection یعنی اینکه قسمت تحتانی اباتمنت به درون فیکسچر ایمپلنت وارد شود. امروزه بیشتر از این نوع ایمپلنت استفاده می‌شود؛ چون این نوع استتیک بهتری دارد. میزان شل‌شدن پیچ اباتمنت ایمپلنت در آن کمتر و داراى سیل بهتر میکروبى است.

فقط در قطرهای ۳ میلی‌متر و کمتر امکان ایجاد internal connection به‌دلیل قطر کم فیکسچر وجود ندارد؛ زیرا باعث ضعیف‌شدن بدنه ایمپلنت می‌شود و به‌همین‌خاطر است که در این قطر از External Connection استفاده می‌شود.

Implant External Connection یعنی اینکه قسمت فوقانى فیکچسر ایمپلنت به درون اباتمنت وارد شود. اولین ایمپلنت‌ها از این نوع بودند. به‌همین‌دلیل داده‌ها و اطلاعات بیشترى از این نوع در دست هست؛ ولى به‌دلیل سیل کمتر میکروبى، زیبایی کمتر و احتمال شل‌شدن بیشتر پیچ اباتمنت دیگر کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود.

Mini Implant به ایمپلنت با قطر کمتر از ۳ میلی‌متر گفته می‌شود که برای موارد موقتی، مثلا برای ۶ ماه تا یک سال مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به‌عنوان‌مثال زمانی که جراحی Full Mouth انجام می‌شود، ممکن است لازم باشد برای شش ماه پروتز موقت به بیمار داده شود. در این صورت می‌توان از دو یا سه مینی ایمپلنت استفاده کرد تا یک دست‌دندان موقت برای بیمار ساخته بشود. زمانی که ایمپلنت‌های اصلی آماده شد، مینی ایمپلنت‌ها حذف می‌شوند.

شرایط کاشت دندان ایمپلنت

اولین قدم برای کاشت دندان ملاقات با یک دندانپزشک حرفه‌ای و متخصص ایمپلنت برای انجام معاینات لازم است. ارزیابی اولیه در این حالت شامل بررسی وضعیت دهان و دندان‌های شما و بررسی کامل سابقه درمانی و مشکلات دندان است. در این مرحله معمولاً از دندان‌ها عکس رادیولوژی تهیه می‌شود. این عکس می‌تواند اطلاعات مناسبی را درباره مقدار استخوان موجود در فک و شکل آن و نیز محل اعصاب و سینوس‌ها در اختیار دندانپزشک قرار بدهد.

اکثر افراد کاندیدهای مناسب برای استفاده از ایمپلنت دندان هستند و شرایط انجام ایمپلنت و کاشت دندان را دارند. شما برای کاشت دندان باید لثه‌های سالم و همچنین استخوان کافی برای نگه‌داشتن ایمپلنت در فک خود داشته باشید.

بعضی افراد که استخوان فک خود را از دست داده‌اند نیز می‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؛ اما ابتدا لازم است استخوان ازبین‌رفته با استفاده از روش‌های درمانی مناسب (پودر استخوان) تجدید و ترمیم شود.

پس‌از کاشت دندان لازم است دندان‌ها و لثه‌ها به‌صورت روزانه مسواک زده و نخ دندان کشیده شود. علاوه‌براین ملاقات منظم با دندانپزشک در این رابطه از اهمیت خاصی برخوردار است.

اجزاء تشکیل‌دهنده ایمپلنت عبارت‌اند از :

  • ریشه (فیکسچر)؛
  • تاج (پروتز ، اباتمنت)؛
  • پیچ اتصال‌دهنده اباتمنت به فیکسچر.

زمان جوش‌خوردن ایمپلنت پس‌از کاشت

زمان جوش‌خوردن ایمپلنت در فک بالا ۵ ماه و در فک پایین ۳ ماه است. در مواردی مثل دسترسی به سینوس یا پیوند استخوان یا تراکم کم استخوان، زمان بیشتری لحاظ می‌شود و در شرایط ایدئال استخوانی می‌توان مدت زمان انتظار را برای قالب‌گیری کاهش داد.

سن مناسب برای گذاشتن ایمپلنت

سن مناسب برای گذاشتن ایمپلنت ۱۸ سال است. در سن پایین‌تر ممکن است برای تک‌دندان ایمپلنت گذاشته شود؛ ولی بعداز ۱۸ سالگی پروتز آن باید تعویض شود. از ایمپلنت برای جایگزینی یک یا چند دندان و حتی تمام دندان‌ها می‌توان استفاده کرد.

میزان موفقیت ایمپلنت

میزان موفقیت ایمپلنت را پس‌از ۱۰ سال %۹۷ گزارش کرده‌اند. از شاخص‌های بسیار مهم در موفقیت ایمپلنت رعایت بهداشت دهان و دندان است. استعمال دخانیات و بعضی بیماری‌های سیستمیک از عوامل موفق‌نشدن یا شکست ایمپلنت است.

قطر ۴ میلی‌متر و طول ۱۲ میلی‌متر برای ایمپلنت مناسب است. حداقل ضخامت استخوان لازم در اطراف ایمپلنت ۱ میلی‌متر است. هرچه این ضخامت بیشتر باشد، ماندگاری ایمپلنت بیشتر است. قبل‌از شروع درمان ایمپلنت باید تمام کارهای مربوط به دیگر دندان‌ها انجام بشود. برای ارزیابی طرح درمان اولیه رادیوگرافی CBCT و پس‌از طرح درمان اولیه برای ارزیابی دقیق طول و عرض استخوان (OPG) پانورکس هم لازم است. بعداز ارزیابی‌های لازم برای کاشت ایمپلنت، جراحی با فلپ نسبت به جراحی بدون فلپ ترجیح داده می‌شود.

مزایای کاشت دندان به‌روش ایمپلنت

با توجه به تحقیقات و بررسی‌های به‌عمل‌آمده درباره کاشت دندان به‌روش ایمپلنت، مشخص شده است که این طریقه کاشت دندان مزایای متعددی به‌همراه دارد که بعضی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • روشی مؤثر و کاربردی برای درمان مشکلات دهان و بازیابی دندان‌های ازدست‌رفته؛
  • ظاهری مشابه با دندان طبیعی دارد و تشخیص آن از دندان طبیعی بسیار سخت است؛
  • یک روش ثابت برای کاشت دندان و نیازنداشتن به خارج‌کردن آن؛
  • بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان؛
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه و انجام فعالیت‌های روزمره پس‌از کاشت دندان؛
  • محافظت از استخوان فک، لثه و دندان‌های سالم؛
  • جویدن راحت انواع مواد غذایی؛
  • بهبود فرایند هضم و جذب مواد خوراکی در بدن؛
  • طول عمر و دوام بالای دندان‌های کاشته‌شده نسبت به سایر روش‌های بازیابی دندان‌های ازدست‌رفته.

ایمپلنت دندان با چه عوارضی همراه است؟

کاشت دندان به‌روش ایمپلنت مانند سایر روش‌ها با یک سری عوارض احتمالی همراه است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • ایجاد عفونت؛
  • لق‌شدن دندان‌های اطراف دندان کاشته‌شده (دندان‌های طبیعی)؛
  • لق‌شدن ایمپلنت دندان؛
  • طولانی‌شدن دوره بهبودی؛
  • حرکت ایمپلنت از جای خود؛
  • حساس‌شدن سینوس‌ها.

روند درمان ایمپلنت

روزخدماتتعداد جلسه
 روز اولکاشت ایمپلنتجلسه اول
روز ۱۵بازکردن بخیهجلسه دوم
روز۷۵چکاپ بعداز ۲ ماهجلسه سوم
روز۱۵۰بستن فرم‌دهنده لثهجلسه چهارم
روز۱۶۵قالب‌گیریجلسه پنجم
روز۱۷۰امتحان فریمجلسه ششم
روز۱۷۵تحویل پروتزجلسه هفتم

 

 

2-کاشت دندان به‌روش بریج

 

در این روش برخلاف ایمپلنت، هیچ‌گونه شکاف و سوراخی درون لثه و استخوان فک ایجاد نمی‌شود. در واقع دندان‌های طبیعی کناری مانند پایه عمل می‌کنند و به‌این‌ترتیب دندان مصنوعی در جای مناسب خود متصل می‌شود.

بریج دندان

این روش معمولاً برای دندان‌های وسط که از هر دو طرف با دندان طبیعی احاطه شده‌اند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پل به‌کاربرده‌شده در این روش کاشت، یک روکش است و شامل سه دندان، دو دندان کناری و یک دندان مصنوعی که در وسط آن قرار می‌گیرد، می‌شود. این روش کاشت دندان به‌نام بریج شناخته شده است.

روش کاشت دندان به‌کمک دندان‌های مصنوعی

دندان مصنوعی یا پروتز دندانی یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته است. یک ویژگی دندان مصنوعی این است که شما می‌توانید آن را از دهان خود خارج کنید و دوباره در دهان قرار دهید. اگرچه عادت‌کردن به دندان مصنوعی زمان می‌برد و هرگز دقیقاً مانند دندان‌های طبیعی احساس نمی‌شود، دندان‌های مصنوعی امروزی راحت‌تر از گذشته هستند و طبیعی‌تر به‌نظر می‌رسند.

دو نوع اصلی دندان مصنوعی وجود دارد: کامل و پارسیل (جزئی). دندانپزشک شما براساس اینکه قرار است برخی یا همه دندان‌هایتان جایگزین شوند و همچنین هزینه‌های مربوطه به شما کمک می‌کند تا نوع مناسب دندان مصنوعی را انتخاب کنید.

دندان مصنوعی چگونه کار می‌کند؟

در سایت colgate آمده است که:

With full dentures, a flesh-colored acrylic base fits over your gums. The base of the upper denture covers the palate (the roof of your mouth), while that of the lower denture is shaped like a horseshoe to accommodate your tongue.

Dentures are custom-made in a dental laboratory from impressions taken of your mouth. Your dentist will determine which of the three types of dentures described below is best for you.

در دندان مصنوعی کامل، یک پایه آکریلیکی به رنگ پوست روی لثه‌های شما قرار می‌گیرد. پایه دندان مصنوعی بالایی کام دهان (سقف دهان) را می‌پوشاند؛ درحالی‌که پایه دندان مصنوعی پایینی به‌شکل نعل اسب است تا جای کافی برای زبان شما داشته باشد.

دندان‌های مصنوعی در لابراتوار دندانپزشکی از روی قالب‌های گرفته‌شده از دهان شما ساخته می‌شوند. دندانپزشک شما تعیین می‌کند کدام یک از انواع دندان مصنوعی برای شما مناسب‌تر است.

انواع دندان مصنوعی

دندان مصنوعی می‌تواند کامل، فوری، جزئی، ثابت‌شده با ایمپلنت یا پشتیبانی‌شده با ایمپلنت باشد. در ادامه، دربارۀ هر یک از این انواع توضیح می‌دهیم.

دندان مصنوعی کامل معمولی

دندان مصنوعی کامل احتمالاً همان چیزی است که وقتی به دندان مصنوعی سنتی فکر می‌کنید به ذهنتان می‌رسد. این روشِ جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته از دندان‌های مصنوعی و یک پایه به رنگ لثه تشکیل شده است.

دندان مصنوعی کامل، تمام قوس دندان‌های ازدست‌رفته را جایگزین می‌کند و پس‌از خارج‌کردن دندان‌های باقیمانده و بهبود بافت‌ها در دهان قرار می‌گیرد. دوره بهبودی لثه‌ها پس‌از خارج‌کردن دندان‌ها ممکن است چند ماه طول بکشد که در این مدت شما بدون دندان خواهید بود.

این نوع دندان مصنوعی برای پشتیبانی به کام (سقف دهان) یا لبه استخوان فک پایین متکی است. افرادی که از دندان مصنوعی کامل استفاده می‌کنند، معمولاً شب‌ها آن را برای تمیزکردن و استراحت‌دادن به لثه‌هایشان خارج می‌کنند.

دندان مصنوعی کامل فوری

گاهی اوقات افراد قبل‌از استفاده از دندان مصنوعی نیاز به کشیدن دندان دارند. دندان مصنوعی کامل فوری وسیله‌ای است که درست بعداز کشیدن دندان از آن استفاده می‌کنید. البته دندانپزشک شما در یک جلسه قبلی اندازه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهد و مدل‌هایی از فک شما می‌سازد.

در برخی موارد، دندان‌های مصنوعی فوری وسایل موقتی هستند و پس‌از بهبودی، دندانپزشک آن‌ها را با دندان مصنوعی نهایی جایگزین می‌کند. در موارد دیگر ممکن است بتوانید بلافاصله پس‌از جراحی از دندان مصنوعی نهایی خود استفاده کنید. دندانپزشک می‌تواند به شما بگوید در وضعیت شما باید چه انتظاری داشته باشید.

اگرچه دندان‌های مصنوعی فوری این مزیت را دارند که هرگز بدون دندان نخواهید بود؛ اما باید چند ماه پس‌از قراردادن، دوباره تنظیم شوند. دلیل این امر آن است که استخوان نگهدارندۀ دندان‌ها در حین بهبودی تغییر شکل می‌دهد و باعث شل‌شدن دندان مصنوعی می‌شود.

دندان مصنوعی پارسیل یا جزئی

اگر تعداد زیادی (نه همۀ) دندان‌های خود را در یک یا هر دو فک از دست داده‌اید، دندان مصنوعی پارسیل می‌تواند یک گزینه باشد. این نوع دندان‌های مصنوعی مشابه دندان‌های مصنوعی کامل هستند؛ زیرا آن‎ها هم به لثه‌ها و استخوان زیرین برای پشتیبانی متکی هستند؛ اما تفاوت آن‌ها با دندان مصنوعی کامل این است که گیره‌های مخصوصی دارند که دور دندان‌های طبیعی باقیمانده قلاب می‌شوند و ثبات بیشتری ایجاد می‌کنند. دندان‌های مصنوعی پارسیل جایگزین متحرکی برای بریج‌ها هستند.

دندان مصنوعی ثابت‌شده با ایمپلنت (Implant-retained dentures)

دندان مصنوعی ثابت‌شده با ایمپلنت به‌جای تکیه بر لثه‌ها و استخوان فک برای نگهداری به ایمپلنت‌های دندانی متصل می‌شود. ایمپلنت‌های دندانی، پیچ‌های کوچک رزوه‌دار هستند که جراحان در استخوان فک قرار می‌دهند تا جایگزین ریشه‌های دندان‌های ازدست‌رفته شوند.

این نوع دندان مصنوعی مشابه دندان‌های مصنوعی سنتی، قابل‌برداشت است؛ یعنی شما این دندان‌ را شب‌ها برای تمیزکردن و خیساندن در محلول مناسب بیرون می‌آورید.

دندان مصنوعی ثابت‌شده با ایمپلنت معمولاً پایداری بیشتری نسبت به دندان‌های مصنوعی سنتی دارد؛ زیرا روی ایمپلنت‌هایی که در استخوان فک کار گذاشته شده‌اند، «قفل» می‌شوند؛ به‌همین‌دلیل، گاهی اوقات به آن‌ها دندان‌های قفلی (snap-in dentures) هم گفته می‌شود.

دندان مصنوعی پشتیبانی‌شده با ایمپلنت (Implant-supported dentures)

برخلاف انواع دیگر دندان‌های مصنوعی، دندان‌های مصنوعی پشتیبانی‌شده با ایمپلنت (که به آن‌ها دندان مصنوعی دائمی‌یا دندان‌های هیبریدی هم گفته می‌شود) غیرقابل‌برداشت هستند. این دندان‌ها قفل نمی‌شوند و فقط دندانپزشک می‌تواند آن‌ها را از دهان شما خارج کند.

دندانپزشکان دندان‌های مصنوعی پشتیبانی‌شده با ایمپلنت را برای افرادی توصیه می‌کنند که نمی‌خواهند از ابزارهای قابل‌برداشت استفاده کنند. نقطه ضعف این نوع دندان مصنوعی این است که به مراقبت و تمیزکاری روزانه بیشتری از جمله نخ دندان‌کشیدن زیر دندان مصنوعی نیاز دارد.

چه مدت طول می‌کشد تا به دندان مصنوعی عادت کنم؟

دندان‌های مصنوعی جدید ممکن است در چند هفته یا حتی چند ماه اول ناراحت‌کننده باشند یا نامناسب به نظر برسند. غذاخوردن و صحبت‌کردن با دندان مصنوعی ممکن است نیاز به تمرین داشته باشد. تا وقتی که عضلات گونه و زبان شما یاد می‌گیرند دندان مصنوعی را در جای خود نگه دارند، ممکن است احساس حجیم یا شل‌بودن داشته باشید. جریان بیش‌ازحد بزاق، احساس اینکه زبان فضای کافی ندارد و تحریک یا درد جزئی هم غیرعادی نیست. اگر دچار تحریک شدید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

دندان مصنوعی چه مدت دوام می‌آورد؟

در طول زمان، دندان مصنوعی شما به‌دلیل استفاده معمول نیاز به تنظیم مجدد، ساخت مجدد یا پایه‌سازی مجدد خواهد داشت. پایه‌سازی مجدد به‌معنای ساخت یک پایه جدید در حین حفظ دندان‌های مصنوعی موجود است. همچنین با افزایش سن، دهان شما به‌طور طبیعی تغییر می‌کند. این تغییرات باعث شل‌شدن دندان مصنوعی می‌شود که جویدن را دشوار و لثه‌ها را تحریک می‌کند. حداقل یک‌بار در سال باید برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.

نکاتی برای مراقبت از دندان مصنوعی

نگذارید دندان مصنوعی خشک شود. وقتی از دندان مصنوعی خود استفاده نمی‌کنید، آن را در محلول تمیزکننده دندان مصنوعی یا آب ساده قرار دهید. هرگز از آب داغ استفاده نکنید؛ زیرا می‌تواند باعث تغییر شکل دندان مصنوعی شما شود.

مسواک‌زدن روزانه دندان مصنوعی باعث ازبین‌رفتن رسوبات غذایی و پلاک می‌شود و از لکه‌دارشدن آن جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید از تمیزکننده اولتراسونیک برای مراقبت از دندان مصنوعی خود استفاده کنید؛ اما این روش جایگزین مسواک‌زدن کامل روزانه نمی‌شود.

قبل‌از قراردادن دندان مصنوعی، هر صبح لثه‌ها، زبان و کام خود را با مسواک نرم تمیز کنید. این کار باعث تحریک گردش خون در بافت‌های شما می‌شود و به ازبین‌بردن پلاک کمک می‌کند.

اگر دندان مصنوعی شما شکست، تراشه برداشت، ترک خورد یا شل شد به دندانپزشک مراجعه کنید. وسوسه نشوید که خودتان آن را تنظیم کنید؛ زیرا این کار می‌تواند طوری به دندان مصنوعی شما آسیب برساند که غیرقابل‌تعمیر شود.

بررسی و مقایسه روش‌های کاشت دندان

در جدول زیر می‌توانید روش‌های مختلف کاشت دندان را با یکدیگر مقایسه کنید تا بتوانید آگاهانه‌تر روش مناسب خود را انتخاب کنید.

معیارایمپلنتبریجدندان مصنوعی
طول عمر (با موفقیت)10-20 سال (97%)
مادام‌العمر در صورت نگهداری صحیح
5-15 سال5-7 سال (نیاز به تعویض مکرر)
پایداری و ثباتعالیخوبمتوسط
نیاز به جراحیداردنداردکشیدن دندان (در صورت نیاز)
دردنیاز به مراقبت مانند دندان طبیعینیاز به مراقبت ویژهنیاز به مراقبت خاص و خارج‌کردن شبانه
تأثیر بر دندان‌های مجاوربدون تأثیرنیاز به تراش دندان‌های مجاوربسته به نوع، متغیر
هزینه نسبیبالامتوسطپایین
قابلیت برداشتنخیرخیربله (به‌جز نوع ثابت)
قدرت جویدنمشابه دندان طبیعیخوبمتوسط تا ضعیف
ظاهر طبیعیعالیخوبمتوسط
محافظت از استخوان فکعالیمتوسطضعیف

کدام روش بهتر است؟

به‌طورکلی، ایمپلنت به‌دلیل داشتن طبیعی‌ترین حالت، بیشترین دوام، محافظت از استخوان فک و قدرت جویدن بالا، بهترین روش محسوب می‌شود؛ بااین‌حال، انتخاب روش مناسب به عوامل متعددی از جمله سن فرد، وضعیت استخوان فک و لثه، تعداد و موقعیت دندان‌های ازدست‌رفته، وضعیت مالی و شرایط سلامتی عمومی‌فرد بستگی دارد.

توصیه می‌شود قبل‌از انتخاب هر روش با دندانپزشک متخصص مشورت کنید تا با توجه به شرایط خاص شما، بهترین روش درمانی پیشنهاد شود. هرکدام از این روش‌ها در شرایط خاص خود می‌توانند بهترین گزینه باشند و انتخاب نهایی باید با درنظرگرفتن تمام جوانب و مشورت با متخصص صورت بگیرد.

چرا کاشت دندان امری مهم و ضروری است؟

دندان‌های خراب همواره وضعیت دهان، فک و لثه را تحت شعاع قرار می‌دهند. به‌نحوی‌که فرد اکثر اوقات احساس درد، ناراحتی و عفونت لثه دارد و از همه مهم‌تر از بوی بد و آزاردهنده دهانش رنج می‌برد. برای برون‌رفت از این مشکل می‌توان با استفاده از انواع روش‌های کاشت دندان، مشکلات موجود را برطرف کرد و شاهد بهبود کیفیت دندان‌ها و بازیابی طرح لبخند بود.

همچنین خرابی دندان‌ها و به‌هم‌ریختگی وضعیت دهان موجب بروز مشکلات متعدد و درنتیجه کاهش اعتمادبه‌نفس در افراد می‌شود. بدین‌جهت برای رفع این مشکل و افزایش اعتمادبه‌نفس باید اقدام به کاشت دندان کرد. البته دستیابی به این امر مهم نیازمند تعیین برترین روش‌های کاشت دندان و آشنایی با نحوه کاشت دندان به‌صورت صحیح و اصولی است تا ضمن کاشت مناسب دندان‌ها شاهد آثار و مزایای منحصربه‌فرد آن در طولانی‌مدت باشیم.

عوراض بی‌دندانی

هنگامی که دندان‌ها از بین می‌رود، ناحیه استخوان فک که این دندان‌ها را نگه می‌دارد شروع به ازبین‌رفتن می‌کند و تحلیل استخوان فک صورت می‌گیرد. متأسفانه زمانى که حتى تصمیم به جایگذارى می‌کنید، استخوانى چه از جهت عرضى و چه طولى باقی نمانده است.

همچنین وجود همه دندان‌ها در دهان می‌تواند اعتمادبه‌نفس شما را افزایش بدهد. به‌این‌ترتیب شما دیگر نگران توجه دیگران به دندان‌های ازبین‌رفته خود نخواهید بود. ازدست‌دادن دندان می‌تواند بر کیفیت جویدن غذا و نوع غذاهایی که شما امکان خوردن آن‌ها را دارید، تأثیر داشته باشد. بعضی افرادی که دندان‌های آن‌ها از بین رفته است، رژیم غذایی ضعیف دارند و به‌این‌ترتیب ممکن است سلامت کلی آن‌ها تحت تأثیر قرار بگیرد.

میوه‌ها و سبزیجات خام نیازمند جویدن بیشتر هستند. به‌همین‌خاطر کسانی که با جویدن مشکل دارند، ممکن است از مصرف آن‌ها خودداری کنند. سایر انتخاب‌ها همچون مخلوط‌کردن، پوره‌کردن و آب‌گرفتن نیز همواره قابل‌استفاده نیستند.

ازدست‌دادن دندان‌ها می‌تواند وضعیت گازگرفتن آن‌ها را تغییر بدهد. تغییر در وضعیت گازگرفتن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات خاص برای مفصل فک بشود که در اصطلاح تخصصی به آن اختلالات مفصل گیجگاهی فکى نیز گفته می‌شود. ازدست‌دادن دندان‌ها می‌تواند وضعیت صحبت‌کردن و طرح لبخند شما را تحت تأثیر قرار بدهد و به‌این‌ترتیب اعتمادبه‌نفس شما را کاهش بدهد.

لذا با توجه به همه موارد گفته‌شده، انتخاب بهترین روش کاشت دندان یکی از الزاماتی است که باید با کمک یک دندانپزشک متخصص صورت بگیرد.

انواع روش‌های کاشت دندان

اکنون که با اهمیت کاشت دندان آشنا شدید، زمان آن فرامی‌رسد تا بدانید که از چه روش‌هایی برای کاشت دندان استفاده می‌کنند. به‌لحاظ اینکه فرایند کاشت دندان براساس مؤلفه‌هایی نظیر نوع دندان، پوشش، اندازه و نحوه اتصال آن در نظر گرفته و انجام می‌شود، آشنایی با انواع روش‌های کاشت دندان اهمیت فراوانی دارد تا متناسب با نوع مشکل و ناهنجاری‌های دهان و دندان از بهترین روش برای کاشت دندان‌های باکیفیت و بادوام استفاده کرد.

هزینه کاشت دندان

با توجه به اینکه روش‌های مختلفی برای کاشت دندان وجود دارد، برای انجام این خدمت تخصصی جهت درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان، بازیابی دندان‌های ازدست‌رفته و بهبود طرح لبخند نمی‌توان یک قیمت ثابت و مشخص را تعیین کرد؛ چراکه براساس انواع روش‌های کاشت دندان، تعداد دندان‌های معیوب، کیفیت مواد اولیه و تعداد جلسات درمان، قیمت کاشت دندان نیز تغییر پیدا می‌کند. برای برآورد هزینه‌ها و همچنین صرفه‌جویی بهینه به این مورد مهم توجه ویژه داشته باشید و از دندانپزشک بخواهید تا قبل‌از انجام هر کار، ابتدا وضعیت دهان و دندان شما را بررسی و هزینه کاشت دندان را به شما اعلام کند تا براساس نیاز، شرایط موجود و وضعیت اقتصادی، بهترین تصمیم را برای داشتن دندان‌های زیبا، جذاب و یک‌دست با قیمت مقرون‌به‌صرفه اتخاذ کنید.

سؤالات متداول

  • آیا کاشت دندان درد دارد؟

کلیه مراحل جراحی و کاشت دندان با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. ازاین‌رو بیمار در طول دوره درمان شامل جراحی و برداشتن دندان‌های معیوب و ناهنجاری‌ها و همچنین دندان‌کاشتن هیچ‌گونه دردی را احساس نمی‌کند؛ اما پس‌از جراحی و رفع اثر داروهای بی‌حس‌کننده، فرد در نواحی دهان، فک و لثه احساس درد خواهد داشت که برای رفع این مشکل می‌توانید از داروهای مسکن نظیر ایبوپروفن، استامینوفن، ژلوفن و نوافن و همچنین آنتی بیوتیک مانند آموکسی کلاو و آموکسی سیلین استفاده کنید.

  • کاشت دندان بدون ایمپلنت برای چه افرادی مناسب است؟

با توجه به اینکه کاشت دندان به‌روش ایمپلنت برای افرادی دارای بیماری‌های زمینه‌ای منع شده است، بهتر است افراد دیابتی، مصرف‌کننده دخانیات (سیگار، قلیان و …)، دارای مشکلات لثه، مبتلا به پوکی استخوان و غیره از روشی به‌جز ایمپلنت استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت مشاوره با متخصصین دندانپزشکی و جراحی ترمیمی‌ و زیبایی دندان ارتباط برقرار کنید.

  • بهترین روش کاشت دندان چیست؟

انتخاب بهترین روش کاشت دندان نیاز به اطلاعاتی از بیمار و سابقه بیماری‌های زمینه‌ای او دارد و دکتر دندانپزشک در این زمینه تصمیم‌گیرنده است.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

5 پاسخ

  1. من همیشه مشکل دندون داشتم، هر چی می‌خوردم اذیتم می‌کرد. بالاخره تصمیم گرفتم برم کاشت دندون انجام بدم. بهترین کاری بود که می‌تونستم برای خودم بکنم. الان هم خوشحالم، هم بدون استرس می‌تونم حرف بزنم و بخندم. کاش زودتر این کارو کرده بودم!

  2. راستش من اول خیلی از کاشت دندون می‌ترسیدم، فکر می‌کردم خیلی درد داره یا ممکنه خوب نشه. ولی بالاخره تصمیم گرفتم انجامش بدم. الان که دندون‌هامو کاشتم، اصلاً نمی‌فهمم چرا انقدر معطلش کرده بودم! هم راحت‌تر غذا می‌خورم، هم دیگه نمی‌ترسم بخندم.

  3. سن مناسب برای گذاشتن دندان مصنوعی در چه حدود سنی هست ؟
    ایمپلنت پیشنهاد می کنید یا دندان مصنوعی؟

  4. سلام
    امکانش هست به جای سه تا دندان که ایمپلنت نیاز داره ،2تا کاشت ایمپلنت داشته باشم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ