انتخاب بهترین روکش ایمپلنت دندان یک چالش بزرگ است. ایمپلنت های دندانی یکی از روش های مؤثر برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. علاوه بر این شباهت بسیار زیادی و باور نکردنی این نوع دندان مصنوعی ثابت به دندان های طبیعی سبب شده تا بسیاری از افراد کاشت ایمپلنت دندان را به سایر روش ها ترجیح دهند. همان طور که می دانید ایمپلنت های دندانی از بخش های مختلفی تشکیل شده اند و روکش ایمپلنت از مهمترین قسمت های آن است.
به دلیل اینکه روکش ها در مرحله آخر روی پایه و اباتمنت متصل شده و موجب طبیعی شدن ظاهر دندان مصنوعی می گردد. بر همین اساس در این بخش قصد داریم به بررسی انواع روکش ایمپلنت و معرفی بهترین نوع آن بپردازیم. تا با آگاهی و شناخت بیشتر بتوانید بهترین روکش برای ایمپلنت را انتخاب نموده و مورد استفاده قرار دهید.
روکش ایمپلنت چیست؟
به طور کلی روکش ایمپلنت یک پوشش از جنس سرامیک است، که جهت افزایش زیبایی و طبیعی جلو داده های دندان های مصنوعی کاشته شده یا ایمپلنت به کار برده می شود. البته این بخش از دندان مصنوعی صرفاً جنبه زیبایی ندارد و ضمن جلوگیری از آسیب به سایر اجزای دندان، قدرت جویدن و تکلم فرد را بهبود می بخشد و موجب بوی بد دهان نمیشود.
به لحاظ اینکه روکش دندان با فضای دهان و انواع مواد خوراکی و نوشیدنی در تماس است، کیفیت و ماندگاری آن اهمیت فراوانی دارد. تا علاوه بر حفظ کیفیت دندان مصنوعی کاشته شده، افراد مدت زمان طولانی بتوانند از آنها استفاده کنند. بنابراین هنگام انتخاب انواع روکش های ایمپلنت به کیفیت ساخت و استحکام آن توجه ویژه داشته باشید و سپس بهترین روکش ایمپلنت دندان را خریداری نمایید. درکل هرچقدر اطلاعاتتان را در مورد سلامت دهان و دندان بالا ببرید از بروز اتفاقات اینچنینی جلوگیری می کنید.
مزایای استفاده از روکش ایمپلنت
استفاده از روکش ایمپلنت دندان به عنوان یک بخش اصلی از ایمپلنت های دندانی و سایر دندان های مصنوعی مزایای متعددی دارد. که از بین مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حفظ کیفیت دندان مصنوعی کاشته شده و محافظت از آن برای مدت زمان طولانی
- بهبود عملکرد دندان های مصنوعی هنگام جویدن مواد غذایی و صحبت کردن
- تثبیت دندان های اطراف و جلوگیری از جابجا شدن آنها
- اصلاح طرح لبخند و زیباتر شدن چهره
- جلوگیری از آسیب دیدگی بایت دندان و افتادن فک بالا و پایین روی هم
انواع روکش ایمپلنت دندان
با توجه به شرایط بیمار، وضعیت لثه و استخوان فک و همچنین نیاز آنها روکش های ایمپلنت در مدل های مختلف تولید شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفته است. در واقع شرکت ها و مجموعه های تولیدکننده لوازم دندانپزشکی و دندان های مصنوعی زمینه مناسبی برای افزایش کیفیت، استحکام و ماندگاری دندان های مصنوعی به ویژه ایمپلنت دندان فراهم کرده اند. بدین منظور می توان انواع روکش ایمپلنت را به سه دسته تقسیم بندی کرد و به شرح زیر عبارتند از:
نوع روکش | جنس ساخت | ویژگیها و کاربردها | مزایا | محدودیتها / معایب |
---|---|---|---|---|
روکش تمام زیرکونیا (Full Zirconia) | سرامیک خالص زیرکونیا (بدون فلز) | بیشترین شباهت به دندان طبیعی بسیار بادوام و مقاوم در برابر شکست مناسب برای فک پایین و بالا و دندانهای جلویی | زیبایی بسیار بالا زیستسازگار و ضد آلرژی عمر طولانی | قیمت بالا نیازمند لابراتوار تخصصی احتمال سایش دندان مقابل |
روکش فریم زیرکونیا + پرسلن | فریم زیرکونیا با لایه پرسلن رویی | ظاهر نسبتاً طبیعی با هزینه کمتر از زیرکونیا کامل مناسب برای بیماران با بودجه متوسط | ترکیب مناسب زیبایی و استحکام گزینهای اقتصادیتر نسبت به زیرکونیا کامل | احتمال لبپر شدن لایه پرسلن زیبایی کمتر از نوع تمام زیرکونیا |
روکش فلزی سرامیکی (PFM) | فلز (نیکل/کروم) با پوشش سرامیکی پرسلن | مقاوم برای نواحی عقبی مناسب افرادی با الگوی فشاری بالا در حین جویدن | مقرونبهصرفهتر مناسب برای فکهای پر فشار ساخت راحتتر | احتمال دیده شدن فلز در لبه لثه زیبایی کمتر، بهویژه در دندانهای جلویی |
1- روکش ایمپلنت تمام زیرکونیا (فول سرام)
این نوع روکش ایمپلنت به طور کامل از زیرکونیا ساخته شده و از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع تمامی اجزای این روکش زیبا از زیرکونیا (سرامیک) می باشد و همین ویژگی بارز سبب شده تا کیفیت و ماندگاری آن نسبت به سایر روکش ها بیشتر باشد. بدین ترتیب اگر به دنبال بهترین روکش برای ایمپلنت هستید، پیشنهاد می کنیم این نوع از روکش ایمپلنت را انتخاب نموده و مورد استفاده قرار دهید.
خاطر نشان می شود که قیمت روکش های دندان تمام زیرکونیا بیشتر از بقیه روکش ها است و همین امر سبب شده تا مصرف کنندگان درخصوص تهیه و استفاده از این روکش زیبا حساسیت بیشتری داشته باشند. از طرفی گاهی با ترمیم دندان شکسته می توان تا مدتی آن را نگه داشت.
2- روکش ایمپلنت دندان فریم زیرکونیا
این روکش ایمپلنت نیز از زیرکونیا ساخته شده است. اما به این تفاوت که فقط پایه و بیس روکش از زیرکونیا استفاده شده و اغلب جهت زیبا شدن پرسلن دندان به کار برده می شود. به عبارتی می توان گفت این نوع روکش ایمپلنت صرفاً پایه سرامیکی دارد و سایر بخش های آن از فلزات و مواد دیگر ساخته شده است. البته این ساختار سبب شده تا این سری از انواع روکش ایمپلنت قیمت کمتری در مقایسه با روکش های تمام زیرکونیا داشته باشد. البته از نظر زیبایی، استحکام و مقاومت اصلاً مثل روکش تمام زیرکونیا نیست و هنگام انتخاب و تهیه آن باید به این مورد توجه ویژه داشته باشید.
در رابطه با روکش زیرکونیا در سایت thantakit.com آمده است که :
The Introduction of Zirconia in Dentistry
Zirconia is different from earlier forms of all-ceramic restorations. It’s not only used in implant dentistry due to its comparative toughness to metal implants. It’s also used for teeth due to its combination of form and function or excellent dental aesthetics that match the original teeth coupled with superior strength compared to other types of all-ceramic prosthodontics.
3- روکش ایمپلنت PFM
روکش PFM یکی دیگر از روکش های ایمپلنت موجود در بازار است و بعضی از بیماران این نوع روکش را جهت پوشاندن ساختار دندان های مصنوعی و ایمپلنت انتخاب می کنند. پایه اصلی این روکش از فلزات گران قیمت ساخته شده و سپس یک روکش سرامیک روی آن قرار گرفته است. در واقع قیمت بالای این روکش به دلیل استفاده از فلزت گران قیمت است و اگر قصد انتخاب بهترین روکش ایمپلنت دارید، این مورد مهم را مدنظر قرار دهید. روکش های PFM از نظر زیبایی، استحکام و ماندگار در حد مطلوب قرار دارند و جهت انتخاب آن می توانید با دندانپزشک معالج خود مشورت کنید.
نصب روکش ایمپلنت چگونه است؟
اکنون که با مفهوم، مزایا و انواع روکش ایمپلنت آشنا شدید، زمان آن فرا می رسد تا بدانید این روکش ها چگونه روی دندان مصنوعی و ایمپلنت کاشته شده نصب می گردد. در این خصوص باید گفت پس از کاشت پایه و اباتمنت دندان، دندانپزشک با اندازه فاصله بین دندان ها و طول تاج آنها (قالب گیری) اقدام به ساخت روکش می کند. (البته باید توجه داشته باشید که ساخت روکش ایمپلنت بنا با درخواست بیمار و در لابراتوارهای تخصصی دندانپزشکی انجام می گردد.) پس از آن براساس قالب گیری انجام شده، روکش ساخته شده و توسط دندانپزشک با چسب مخصوص به اباتمنت متصل می گردد.
پس از آن نیز اباتمنت درون پایه ایمپلنت قرار گرفته و بدین ترتیب فرآیند نصب روکش به اتمام می رسد. نکته قابل توجه اینکه اتصال روکش ایمپلنت به اباتمنت با توجه به نوع روکش و سایر اجزای دندان ممکن است با پیچ انجام شود. اما از آنجایی که این کار توسط دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت های دندانی انجام می شود، هیچگونه نگرانی در این باره نداشته باشید.
سخن پایانی
با توجه به مفهوم روکش ایمپلنت، مزایا، نحوی اتصال به دندان و همچنین انواع روکش ایمپلنت می توان گفت بهترین روکش ایمپلنت دندان، روکش های تمام زیرکونیا هستند. به دلیل اینکه علاوه بر ظاهر بسیار زیبا و مشابه دندان های طبیعی، از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار می باشند و فرد مدت زمان طولانی می تواند از این نوع روکش استفاده کند. البته رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده مداوم از نخ دندان و مسواک) می تواند ماندگاری انواع روکش های ایمپلنت را افزایش دهد و کمتر شاهد آسیب دیدگی آنها باشید.
در این خصوص دکتر الهام وزیری نهاد به عنوان یکی از متخصصین کاشت ایمپلنت های دندانی همه روزه میزبان شما هستند و ضمن ارائه مشاوره جهت انتخاب بهترین روکش ایمپلنت، از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب جهت کاشت دندان مصنوعی و روکش گذاری آن استفاده می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره و ثبت درخواست با تیم پشتیبانی ارتباط برقرار کنید.
سؤالات متداول:
1- هزینه روکش ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟
به طور معمول قیمت روکش های ایمپلنت با توجه به مؤلفه هایی نظیر جنس روکش، هزینه درمان ایمپلنت، هزینه ساخت روکش و میزان تخصص دندانپزشک محاسبه می شود.
2- آیا افتادن روکش ایمپلنت قابلیت درمان دارد؟
بله، یکی از مشکلات شایع ایمپلنت های دندانی، افتادگی روکش آن است. در این گونه موارد دندانپزشک متخصص با چسب مخصوص اقدام به اتصال مجدد روکش روی پایه ایمپلنت می کند.
3- ساخت انواع روکش ایمپلنت چه مدت زمان به طول می انجامد؟
معمولاً با توجه به تعداد، نوع و کیفیت روکش های ایمپلنت، ساخت آنها بین دو هفته تا سه ماه طول می کشد.
نظر شما درباره این محتوا چیه؟
میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:
14 پاسخ
از ارائه اطلاعات دقیق شما بسیار سپاسگزارم. روکش های ایمپلنت خیلی نقش مهمی در طول عمر و عملکرد ایمپلنتها ایفا میکنن. میخواستم بدونم آیا تفاوتی در مواد اولیه استفاده شده در روکشهای ایمپلنت روی قیمت نهایی تأثیر داره یا نه؟ و آیا استفاده از جنس خاصی برای افرادی که به مواد دندانی حساسیت دارن، پیشنهاد میشه؟
توضیحات خیلی خوبی ارائه دادید. به نظر میاد روکشهای ایمپلنت با اینکه جزئی از سیستم کامل هستن، نقش کلیدی در زیبایی و کارایی دارن. یکی از سوالاتی که دارم اینه که کیفیت جنس روکش ایمپلنت چطور ارزیابی میشه؟ و آیا روشی وجود داره که قبل از خرید بتونیم کیفیت رو بررسی کنیم؟ دیدگاه شما رو درباره روکش فریم زیرکونیا و هزینهاش میخوام بدونم.
بسیار عالی بود، توضیحات شما درباره انواع روکش ایمپلنت خیلی کامل بود. به نظر میرسد روکش تمام زیرکونیا از جنس سرامیک بسیار مقاوم و زیباست و همین دلیل باعث میشه که بسیاری از افراد این گزینه رو به عنوان بهترین روکش ایمپلنت انتخاب کنند. با این حال، سوالی که دارم اینه که آیا قیمت بالای این نوع روکش قابل جبران هست؟ و آیا میتونید اطلاعاتی درباره هزینهها ارائه بدین؟
سلام یه سوال داشتم، روکشهای ایمپلنت (مثلا زیرکونیا یا PFM) چند سال عمر میکنن؟ آیا نیاز به تعویض دارن یا میشه با مراقبت درست تا آخر عمر ازشون استفاده کرد؟ ممنون میشم پاسخ بدید.
سلام دوستان، من دو ماه پیش ایمپلنت کردم و حالا که روکش رو گذاشتم، یه مقدار احساس فشار روی دندانهای کناری دارم، مخصوصا موقع جویدن غذا. 😕 تو مقاله گفتید که روکش ایمپلنت باعث تثبیت دندانهای اطراف میشه، ولی این احساس فشار و سفت بودن رو طبیعی میدونید؟ یا ممکنه مشکلی تو قالبگیری یا اندازهی روکش باشه؟
دکترم گفت که چند هفته طول میکشه تا دهانم به روکش جدید عادت کنه، ولی من هنوز نگرانم که نکنه مشکلی پیش بیاد و مجبور شم دوباره روکش رو عوض کنم. کسی تجربهای مشابه داشته؟ آیا این حس فشار با گذشت زمان برطرف میشه یا لازمه زودتر به دکتر مراجعه کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید!
من چند وقت پیش ایمپلنت انجام دادم و الان تو مرحلهی انتخاب روکش هستم. دکترم سه نوع روکش بهم پیشنهاد داده: فول زیرکونیا، فریم زیرکونیا و PFM. راستش موندم کدوم بهتره، چون از یه طرف میخوام هم ظاهرش طبیعی باشه هم مقاوم باشه که زود نشکنه.
تو مقاله نوشتید که روکشهای فول زیرکونیا هم مقاومت بالایی دارن و هم ظاهرشون خیلی شبیه دندان طبیعیه، ولی از طرفی قیمتش هم بالاتره. به نظر شما این هزینهی بیشتر، واقعا ارزشش رو داره؟ یا میشه با PFM هم نتیجهی خوبی گرفت؟ اگه کسی تجربهی استفاده از این روکشها رو داره، ممنون میشم بهم بگه که از انتخابش راضی بوده یا نه.
بهترین روکش دندان برای ایمپلنت از چه جنسی هست ؟ ماندگاریش چقدر هست ؟
هزینه روکش کامل فک بالا چقدر با فک پایین تفاوت دارد
برای انجام روکش باید چند جلسه به مطب مراجعه کنم ؟
روکش ایمپلنت زیرکونیا به نسبت تیتانیوم چقدر ماندگاری داره ؟ کدوم رو توصیه می کنید ؟
برای سالم ماندن روکش دندان ایمپلنت چه کارهایی باید انجام بدیم درروز چند بار باید مسواک بزنیم
بهترین روکش دندان از چه جنسی هست ؟
لمینت بهتر هست یا کامپوزیت ؟
جنس روکش ایمپلنت بهتر از چه موادی باشه تا ماندگاری و کیفیت رنگ بهتری داشته باشه ؟
روکش ایمپلنت دندان جلو با بقیه دندان ها چه فرقی دارد ؟
حدودا دوره نقاهت ایمپلنت چنذ وقت هست ؟
با سلام و خسته نباشید بنده هم مثل بقیه فک بالا وپاین دهان را ایمپلت و روکش گذاری کردم ام””’رضایت خوبی ندارم از روکشها ۱ چون هم ارتفاع زیاده هم قطر و ضخامت زیادی دارد ‘و هم گاهی فشار روی هم میگذارم فکم را صدای خرد شدن و لب پر شدن را حس می کنم ”’جنس روکشها را هم نمی دانم چیه سپاس گذارم از راه نمایی شما