معرفی روش های کاربری و موثر برای ترمیم دندان شکسته

ترمیم دندان شکسته

دندان های شکسته و لب پر شده علاوه بر بروز دردهای مداوم، موجب نا زیبا شدن چهره شده و طرح لبخند فرد را تحت شعاع قرار می دهد. البته اگر دندان شکسته در ردیف جلو فک بالا و پایین قرار داشته باشد، مشکلات ظاهری بیشتری را برای چهره فرد و طرح لبخند او به وجود می آورد. از طرف دیگر دندان های شکسته و لب پر شده به شدت در معرض پوسیدگی و خرابی وجود دارند و عدم ترمیم آنها موجب از بین رفتن کامل دندان می شود. با توجه به این موارد می توان گفت ترمیم دندان شکسته (repair broken tooth) اهمیت فراوانی دارد و می بایست دندان های شکسته با استفاده از روش های مؤثر ترمیم شوند. بدین ترتیب در ادامه برای آشنایی با روش های مؤثر و کاربردی دندان شکسته با ما همراه باشید.

 

 

منظور از شکستگی و آسیب های جزئی دندان چیست؟

به طور کلی آسیب های جزئی به عاج و مینای دندان را شکستگی دندان می نامند. این دسته از مشکلات و ناهنجاری های دندان در مراحل اولیه قابل کنترل بوده و برگشت پذیر هستند. به نحوی که خیلی آسان و در مدت زمان اندک با کمترین هزینه می توان ترمیم دندان شکسته را انجام داد. بدین منظور می توان با مراجعه مستمر به دندانپزشک و انجام ویزیت های ۶ ماهه از بروز این قبیل مشکلات جلوگیری کرد. تا ضمن مشاهده هرگونه آسیب به مینا و عاج دندان، اقدامات لازم جهت ترمیم آن انجام گردد.

دلایل اصلی شکستگی دندان کدامند؟

شدت و میزان آسیب دیدگی و شکستگی دندان ها با توجه به علت آن متفاوت است. در واقع دلایل اصلی شکستگی دندان، میزان صدمه به مینا و عاج دندان را تعیین می کند و براساس آن می توان اقدامات لازم را جهت ترمیم دندان شکسته انجام داد. دلایل اصلی و عمده شکستگی دندان به شرح زیر عبارت است از:

  • سوانح رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و غیرموتوری
  • زمین خوردن حین راه رفتن و دویدن
  • آسیب به صورت، فک و دهان هنگام انجام ورزش فوتبال، هندبال، والیبال، بسکتبال و …
  • جویدن مواد غذایی سفت
  • شکستن اجسام سخت با دندان
  • سقوط از ارتفاع

دندان شکسته شده

اهمیت ترمیم دندان های شکسته

بعضی از افراد بر این باورند که شکستگی دندان یک مشکل شایع است و نیازی به رسیدگی و درمان ندارد. چرا که دندان شکسته راهی به جز پوسیدگی، خرابی و از بین رفتن کامل ندارد. در حالی که اصلاً این گونه نیست و برای جلوگیری از آسیب کامل به دندان باید نسبت به ترمیم آن اقدام کرد. به عبارت دیگر می توان گفت ترمیم دندان شکسته اهمیت بسیار زیادی دارد و از بروز بسیاری مشکلات دهان، دندان و لثه جلوگیری می کند. از بین مشکلات رایج و شایع ناشی از شکستگی دندان ها می توان از آسیب به مینا و عاج دندان، مرگ بافت پالپ دندان، عفونت، آبسه دندان نام برد. بنابراین جهت جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات باید آن را جدی بگیرید و در اسرع وقت به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.

روش های ترمیم دندان های شکسته

انتخاب شیوه و روش ترمیم دندان شکسته بر عهده دندانپزشک متخصص زیبایی است. که براساس نحوه و میزان شکستگی دندان، بهترین و مناسب ترین روش را انتخاب نموده و جهت ترمیم دندان به کار می برد. از بین روش های مؤثر و کاربردی ترمیم دندان های شکسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱.استفاده از روکش ونیر

در صورتی که شکستگی دندان برای دندان های جلوی فک بالا و پایین اتفاق افتاده باشد، استفاده از روکش ونیر بهترین روش است. روکش های زیبایی و ترمیمی دندان یکی از راهکارهای مؤثر برای ترمیم دندان شکسته می باشد و به صورت یک لایه نازک روی دندان قرار می گیرد.

به همین سبب از پیشرفت میزان آسیب دیدگی دندان شکسته، تجمع مواد غذایی، بروز التهاب، عفونت و در نتیجه از بین رفتن کامل دندان جلوگیری به عمل می آورد. این روش درمان دندان شکسته یک الی دو هفته به طول می انجامد و نیازی به طی مراحل و فرآیندهای آزمایشگاهی نیست. بدین صورت که دندانپزشک ابتدا سطح دندان را خیس می کند. بعد از آن نیز با چسب مخصوص (مایع) روکش به دندان متصل شده و در آخر به وسیله نور، چسب را خشک می کنند. تا روکش به طور کامل به دندان متصل شود و هنگام خوردن و جویدن مواد غذایی از سطح دندان جدا نشود.

۲.پر کردن دندان شکسته (باندینگ)

در بعضی مواقع شکستگی دندان در یک بخش از مینای دندان رخ می دهد. به نحوی که به صورت یک سوارخ کوچک یا بزرگ نمایان شده و موجب تجمع مواد غذایی، عفونت و خرابی کامل دندان می شود. در این گونه موارد برای ترمیم دندان از مواد مخصوص (رزین) جهت پر کردن مینای دندان استفاده می کنند. این روش کاربردی در دندانپزشکی با نام باندینگ شناخته می شود و تأثیر بسزایی جهت حفظ زیبایی دندان شکسته و جلوگیری از خرابی آن دارد. خاطر نشان می شود که این روش درمان نیازی به جراحی ندارد و دندانپزشک با استفاده از ژل و مایع چسبنده، رزین را به محل شکستگی دندان متصل می نماید. البته در پایان نیز برای سفت شدن رزین از پرتوی فرابنفش استفاده شده و این کار کیفیت و ماندگاری روش باندینگ را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

۳.ترمیم دندان شکسته از طریق کانال ریشه

ترمیم دندان با ایجاد کانال ریشه یکی دیگر از روش های ترمیم دندان های شکسته است. این روش درمان اغلب جهت شکستگی های عمیق به کار برده می شود و تأثیر بسزایی در ترمیم و بهبود وضعیت دندان های شکسته دارد. از آنجایی که شکستگی های عمیق به سمت مغز (پالپ) دندان پیشروی می کند، موجب آسیب دیدگی ریشه دندان می شود. به همین جهت دندانپزشک یک کانال به سمت ریشه دندان ایجاد نموده و ضمن خارج کردن پالپ های آلوده از درون دندان، نسبت به تمیز کردن داخل دندان اقدام می کند. در پایان نیز با استفاده از مواد پر کننده تاج دندان پوشیده می شود و احساس درد ناشی از شکستگی و عفونت ریشه دندان به طور کامل برطرف می گردد.

 

۴.کشیدن دندان شکسته و کاشت ایمپلنت

شدت آسیب و شکستگی دندان در بعضی بیماران به حدی است که از طریق باندینگ، روکش ونیر و ایجاد کانال ریشه نمی توان دندان شکسته را ترمیم کرد. در واقع این دسته از آسیب دیدگی، شکستگی عمیق دندان نام دارد و برای درمان آن دندانپزشک تنها می تواند از طریق کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، مشکل به وجود آمده را برطرف می سازد. بدین صورت که طی یک جراحی (یک مرحله ای یا دو مرحله ای)، دندان شکسته، کشیده می شود و سپس ایمپلنت دندان جای آن قرار می گیرد. شایان ذکر است کاشت ایمپلنت صرف نظر از هزینه، یک روش با کیفیت و ماندگار برای ترمیم دندان شکسته می باشد و در سال های اخیر شاهد افزایش چشمگیر استفاده از این روش برای جایگزین کردن دندان های شکسته و پوسیده هستیم.

قبل از ادامه مطلب از شما دعوت میکنیم به مقاله ایمپلنت دندان جلو توجه بفرمایید.

 

 

۵.استفاده از تاج دندان

در صورتی که یک قسمت بزرگ از دندان دچار شکستگی یا پوسیدگی شده باشد، استفاده از تاج دندان بهترین گزینه برای ترمیم دندان شکسته است. بدین شکل که قسمت شکسته (ساییده) برش داده شده و پس از بهبود ساختار و وضعیت آن، تاج دندان روی آن قرار می گیرد. تاج های دندان نیز در دو نوع سرامیک و رزین برای این کار در نظر گرفته شده اند و متناسب با نوع دندان، شرایط بیمار و تشخیص دندانپزشک جهت ترمیم دندان های شکسته به کار برده می شوند. البته باید توجه داشته باشید که تاج دندان سرامیکی از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار است و در صورت قرارگیری صحیح روی دندان شکسته، امکان جویدن مواد غذایی سفت برای بیمار فراهم خواهد شد.

نکته قابل توجه اینکه؛ در تمامی روش های ترمیم دندان شکسته جهت رفع درد ناشی از شکستگی و پوسیدگی دندان، درمان تخصصی ریشه دندان (عصب کشی) انجام می شود. بنابراین اگر قصد ترمیم دندان پوسیده یا شکسته دارید، به این مرحله مهم و اساسی نیز توجه داشته باشید و از دندانپزشک بخواهید تا در صورت صلاحدید عصب کشی دندان شکسته را به طور کامل انجام دهد.

سخن آخر

برخلاف گذشته، پیشرفت تکنولوژی سبب شده تا دندان های شکسته نیز قابلیت ترمیم و بازسازی داشته باشند. بدین صورت که به جای کشیدن سریع دندان های شکسته، می توان در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه آنها را ترمیم کرد. بنابراین در صورتی که دچار شکستگی یا پوسیدگی دندان هستید، جهت جلوگیری از خراب شدن و از بین رفتن کامل دندان نسبت با ترمیم دندان شکسته اقدام کنید. مطمئناً روش های موجود پاسخگوی نیازهای شما هستند و سلامت دهان و دندان را برایتان به ارمغان می آورند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و همچنین رزرو نوبت ترمیم دندان های شکسته با کارشناسان وب سایت دکتر الهام وزیری ارتباط برقرار کنید.

سؤالات متداول:

۱.مهمترین کار هنگام شکستگی ناگهانی دندان چیست؟

در صورت شکستگی دندان ابتدا قسمت شکسته شده را از دهان خارج کنید و پس از شستشوی دهان و دندان ها جهت ترمیم سریع و به موقع دندان شکسته به دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی دندان مراجعه نمایید.

۲.عوارض شایع شکستگی دندان کدام است؟

عفونت، درد، التهاب و خونریزی از عوارض ناشی از شکستن دندان است. در صورت مشاهده هرگونه از این علائم به دندانپزشک مراجعه کنید. تا اقدامات لازم جهت کنترل عارضه ها و همچنین ترمیم دندان شکسته شده توسط دندانپزشک زیبایی و ترمیمی انجام شود.

۳.هزینه ترمیم دندان شکسته در تهران چقدر است؟

با توجه به اینکه نحوه شکستن دندان و همچنین شدت و میزان آسیب به دندان در بیماران متفاوت است، نمی توان قیمت ثابت و مشخصی را برای ترمیم دندان تعیین کرد. اما به هر حال بدانید که با افزایش شدت آسیب دیدگی دندان و شکستن بخش زیادی از تاج دندان، هزینه درمان آن نیز بیشتر خواهد شد. در حال حاضر کاشت ایمپلنت گران ترین روش برای ترمیم دندان های شکسته و پوسیده است.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

4 پاسخ

  1. سلام
    وقت بخیر
    بهترین تایم برای درمان دندان شکسته چند وقت بعد از شکسته شدن آن اسنت ؟

  2. سلام خانم وزیری وقتتان بخیر.
    من چندین مشکل در مورد دندانهایم دارم
    ۱. حدود ۱ ماه میشود که حتی آب میخورم دندانهایم درد میگیرند. البته یک جرمگیری هم انجام دادم که چندتا از دندانهایم حساس شده اند
    ۲. فک سمت چپم بالا را ترمیم کردم حدود ۳ هفته پیش، یک هفته ده روز اول خوب بود ولی العان درد دارد. ۳
    ۳. یکی از دندانهایم شکسته کاملا اما ریشه سالم است آیا امکان ترمیم دارد؟
    عکس opg دارم در صورت نیاز ارسال کنم؟

  3. در صورت شکسته شدن دندان جلو چقدر زمان میبره تا بازسازی دندان شکسته انجام بشه ؟
    برای کم شدن درد دندون چه مسکنی پیشنهاد میدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ