تغذیه صحیح بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

تغذیه بعد از ایمپلنت

پس از ایمپلنت دندان می توانید از مواد غذایی زیر به صورت خنک یا ولرم استفاده کنید:

  • مواد غذایی نرم نظیر سوپ مرغ، سوپ سبزیجات، خورشت مرغ، مرغ کباب شده، تخم مرغ، ماهی و ماکارونی
  • میوه جات حاوی پروتئین و ویتامین به صورت نرم شامل پوره شیر و موز، هلو، گلابی و سایر میوه های میکس شده
  • پوره سیب زمینی و سایر سبزیجات نرم شده و فاقد خاصیت اسیدی
  • لبنیات خنک مانند ماست، شیر و بستنی (به دلیل داشتن کلسیم موجب افزایش سرعت جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک می شود.)
  • نوشیدن روزانه چای جهت بهبود زخم های ناشی از جراحی و کاشت ایمپلنت
  • مصرف مداوم عسل؛ با توجه به اینکه عسل سرشار از آنتی بیوتیک است، ضمن جلوگیری از بروز عفونت، التهاب و تورم ناحیه کاشت ایمپلنت را برطرف می سازد.
برخی موارد مناسب برای استفادهبرخی مواردی که نباید استفاده شوند
انواع سوپآجیل
تخم مرغمواد خوراکی پر ادویه
انواع میوه به صورت نرم و پورهمواد غذایی ترد و چسبنده
لبنیات خنکنان سفت و خشک
بستنیاستیک
آبمیوهنوشیدنی گاز دار
چایذرت

سوالات متداول

۱.روش صحیح مصرف چای بعد از کاشت ایمپلنت چگونه است؟

در روزهای اولیه بعد از کاشت ایمپلنت، چای را به صورت خنک بنوشید. زیرا مایعات گرم احتمال التهاب، تورم و خونریزی در محل کاشت ایمپلنت را افزایش می دهد. اما بعد از چند هفته تا یک ماه می توانید چای را به صورت ولرم نیز میل کنید. به دلیل اینکه بعد از این بازه زمانی ایمپلنت دندان تا حدود زیادی به بافت لثه و استخوان فک متصل شده است.

۲.آیا خوردن بستنی بعد از کاشت ایمپلنت امکان پذیر است؟

بله، خوردن مواد خوراکی سرد مثل بستنی دمای ناحیه جراحی را کاهش داده و بدین ترتیب التهاب، تورم و خونریزی برطرف می شود.

۳.چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟ چند روز بعد از ایمپلنت میتوان غذا خورد؟

به طور معمول تا یک الی دو ساعت بعد از کاشت ایمپلنت بناید هیچگونه ماده غذایی بخورید. بعد از آن مواد غذایی نرم مثل سوپ، ماست و بستنی به صورت خنک میل کنید.

همان طور که می دانید میزان موفقیت و ماندگاری ایمپلنت دندان تا حد زیادی به مراقبت های پس از آن وابسته است. در این راستا تغذیه بعد از ایمپلنت دندان حائز اهمیت فراوانی است و تأثیر بسزایی در بهبود زخم ها و جلوگیری از جوش نخوردن ایمپلنت دندان دارد. با این توصیف بیماران باید رابطه تغذیه دهان و ایمپلنت های دندان را جدی بگیرند و ضمن رعایت دستورالعمل ها و توصیه های ایمپلنتولوژیست موجب کاهش دوره نقاهت و تسریع بهبود زخم ها شوند.

البته توصیه های دندانپزشکی در خصوص تغذیه بعد از ایمپلنت دندان برای یک بازه زمانی مشخص است. در واقع بعد از بهبود زخم ها و جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک می توانید انواع مواد غذایی را میل کنید. در صورتی که قصد کاشت ایمپلنت دندان دارید، برای آشنایی بیشتر با نکات مهم درخصوص تغذیه پس از ایمپلنت دندان با ما همراه باشید.

 

 

تغذیه بعد از ایمپلنت دندان

به طور کلی تغذیه دهان و ایمپلنت های دندان با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. چرا که پس از کاشت ایمپلنت به ویژه روزهای نخست که فرد درد کاشت ایمپلنت را تحمل می کند، رعایت نکات تغذیه ای اهمیت فراوانی دارد. تا ضمن جلوگیری از وارد شدن آسیب به بافت لثه و ایمپلنت، دوره بهبودی فرد کاهش یابد.

متأسفانه بعضی از بیماران نسبت به این مورد مهم بی تفاوت هستند و با مصرف مواد غذایی نامناسب در دوره نقاهت و درمان ناشی از کاشت ایمپلنت، موجب آسیب به ناحیه جراحی شده و در نتیجه به ایمپلنت آسیب وارد می گردد.

بنابراین می توان گفت ارتباط تغذیه دهان و ایمپلنت های دندان در بهبود زخم، حفظ کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان است. بنابراین این مورد را جدی بگیرید و از دندانپزشک بخواهید تا یک برنامه غذایی مناسب را برای گذراندن دوره نقاهت پس از کاشت ایمپلنت در اختیار شما قرار دهد.

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟

یکی از سؤالات مهم و اساسی افرادی که قصد کاشت ایمپلنت به جای دندان های از دست رفته شان دارند، این است که

  • بعد ایمپلنت چه بخوریم؟
  • چه مواد غذایی بعد از کاشت ایمپلنت برای بیمار مفید است؟
  • آیا با تغذیه مناسب می توان از التهاب، تورم و عفونت در ناحیه کاشت ایمپلنت جلوگیری کرد؟

در پاسخ به این سؤالات و هزاران سؤال دیگر یک سری مواد غذایی به عنوان بهترین تغذیه بعد از ایمپلنت دندان معرفی شده اند. تا ضمن برقراری ارتباط تغذیه دهان و ایمپلنت های دندان، احتمال وارد شدن هر گونه آسیب و فشار به محل جراحی و کاشت ایمپلنت دندان به حداقل میزان ممکن برسد.

در رابطه با رژیم غذایی مناسب بعد از انجام ایمپلنت در سایت familydentistottawa.com آمده است که :

What to Eat in the Weeks After Implant Surgery: Soft-Food Diet

During the first three months of dental implant healing, you would have to follow a soft-food diet. During this time, your dental implants will integrate with the jawbone, and you might be wearing a temporary prosthesis, which is not meant to be used to chew crunchy or hard foods

  • Eggs and omelets. Eggs are soft and filled with protein. For a well-balanced meal, you can mix them with finely chopped vegetables and make an omelet.
  • Milk, yogurt, and cheese. Dairy products contain lots of calcium and protein that aid in healing and are necessary to keep your teeth strong.
  • Potatoes. One of the most difficult parts of following a soft-food diet is the lack of variety. Potatoes have a soft texture and can be prepared in a variety of ways, which makes them an excellent choice for the weeks following your implant surgery.
  • Fish, chicken, and ground beef. After the first week, you can start to slowly reintroduce meat into your diet. Go for softer options, such as fish, chicken, and ground beef and finely chop them to add to salads or pasta.
  • Other soft foods. Feel free to indulge in soft fruits like bananas or peaches, eat steamed vegetables, soft bread, pasta, oatmeal, and more.

ترجمه متن بالا:

  • در طول سه ماه اول بهبود ایمپلنت دندانی، باید از رژیم غذایی نرم پیروی کنید. در این مدت، ایمپلنت‌های دندانی شما با استخوان فک ادغام می‌شوند و ممکن است از یک پروتز موقت استفاده کنید که برای جویدن غذاهای ترد یا سفت استفاده نمی‌شود.
  • تخم مرغ و املت. تخم مرغ نرم و پر از پروتئین است. برای یک وعده غذایی متعادل، می توانید آنها را با سبزیجات ریز خرد شده مخلوط کرده و املت درست کنید.
  • شیر و ماست و پنیر. محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی کلسیم و پروتئین هستند که به بهبودی کمک می کنند و برای محکم نگه داشتن دندان ها ضروری هستند.
  • سیب زمینی. یکی از سخت ترین بخش های پیروی از رژیم غذایی نرم، نداشتن تنوع است. سیب زمینی ها بافت نرمی دارند و می توان آن ها را به روش های مختلفی تهیه کرد که آن را به انتخابی عالی برای هفته های بعد از جراحی ایمپلنت تبدیل می کند.
  • ماهی، مرغ و گوشت چرخ کرده. پس از هفته اول، می توانید به آرامی گوشت را به رژیم غذایی خود وارد کنید. به سراغ گزینه های نرم تری مانند ماهی، مرغ و گوشت چرخ کرده بروید و آنها را ریز خرد کنید تا به سالاد یا پاستا اضافه کنید.
  • سایر غذاهای نرم به راحتی می توانید از میوه های نرم مانند موز یا هلو لذت ببرید، سبزیجات بخارپز، نان نرم، پاستا، بلغور جو دوسر و غیره بخورید.

 

 

بعد از کاشت ایمپلنت چه مواد غذایی نباید بخوریم؟

همان گونه که بعضی از مواد غذایی برای بهبود زخم های ناشی از کاشت ایمپلنت مفید هستند، برخی دیگر به دلیل خواص و تأثیراتی که بر بدن دارند، مضر محسوب می شوند. بدین منظور پس از کاشت ایمپلنت های دندانی از خوردن مواد غذایی زیر خودداری کنید:

  • مواد غذایی و میوه جات دارای خاصیت اسیدی مثل پرتقال، نارنگی، کیوی و …
  • ذرت بو داده؛ پوسته های ذرت بود داده (پاپ کورن) بین دندان ها و ناحیه کاشت ایمپلنت قرار می گیرند و در نتیجه موجب بروز آسیب و عفونت می شوند.
  • مواد خوراکی حاوی ادویه فراوان؛ این دسته از مواد غذایی موجب تحریک ناحیه کاشت ایمپلنت شده و احتمال بروز هرگونه التهاب و عفونت را افزایش می دهد.
  • مواد غذایی ترد و چسبنده، این نوع مواد غذایی نیز با چسبیدن به محل کاشت implant در ایجاد لخته خون اختلال به وجود می آورند و در نتیجه احتمال التهاب و خونریزی بیشتر خواهد شد.
  • مواد غذایی سفت و سخت مثل نان سفت و استیک
  • نوشیدنی های گازدار و حاوی الکل مثل نوشابه، دلستر و دوغ های گازدار
  • انواع آجیل و مغزیجات دارای پوست سخت نظیر بادام، فندق، پسته و الوک

 

 

سخن پایانی

اکنون که با ارتباط مهم و ناگسستنی تغذیه دهان و ایمپلنت های دندان آشنا شدید، می توانید با تفکیک کردن مواد غذایی مفید و مضر، بهترین روش تغذیه بعد از ایمپلنت را انتخاب کنید. تا ضمن جلوگیری از بروز هرگونه التهاب، تورم، خونریزی و عفونت ایمپلنت، دوره نقاهت و بهبود زخم های ایمپلنت را به حداقل میزان ممکن برسانید. در صورت داشتن هرگونه سؤال یا ابهام در این زمینه می توانید با کارشناسان ما در وب سایت دکتر وزیری ارتباط برقرار کنید.

7 پاسخ

  1. ممنونم از مطالب و مفید و جامع تان
    استفاده کامل را بردم
    بنده ۳تا ایمپلنت انجام دادم که با استفاده از راهنمایی شما ،دوران ترمیم و جراحی بهتر و با التهاب کمتری در حال پیشرفت است ،سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ