اصلاح لبخند لثه ای

()

اصلاح لبخند لثه‌ای اهمیت زیادی در توان‌بخشی زیبایی و اعتمادبه‌نفس بیمار دارد و روش‌های متنوعی برای درمان آن وجود دارد. بسته به علت اصلی مشکل می‌توان از ارتودنسی (ثابت، متحرک یا نامرئی) برای تنظیم موقعیت دندان و فک، جراحی لب برای افزایش ارتفاع لب بالا، روکش‌های زیبایی دندان (لمینت یا کامپوزیت) برای بزرگ‌تر کردن محور دندان، لیزر دندانپزشکی جهت برداشتن بافت اضافی لثه بدون درد و خونریزی و حتی تزریق بوتاکس برای کنترل حرکت لب بالا استفاده کرد. هر یک از این روش‌ها با توجه به شرایط خاص بیمار و شدت لبخند لثه‌ای، می‌تواند به طور چشمگیری طرح لبخند را اصلاح کند. لبخند لثه‌ ای یکی از ناهنجاری‌های شایع در زیبایی لبخند است که هنگام خندیدن، بخش قابل‌توجهی از بافت لثه بیش از حد معمول نمایان می‌شود. این پدیده می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد؛ از رشد غیرطبیعی دندان‌ها و اختلال در رشد فک گرفته تا واکنش بیش از حد عضلات لب بالا یا ژنتیک. میزان نمایان شدن لثه معمولاً در زنان بین ۳ تا ۴ میلی‌متر و در مردان بین ۱ تا ۲ میلی‌متر طبیعی تلقی می‌شود، اما وقتی این مقدار بیشتر باشد، فرد دچار لبخند لثه‌ای می‌شود که تأثیری منفی بر جذابیت و هماهنگی چهره دارد.

روش اصلاح لبخند لثه ایتوضیحات
ارتودنسیدرمان ناهنجاری‌های فک و برجستگی آن با ارتودنسی ثابت، متحرک یا نامرئی
جراحی لبافزایش ارتفاع لب بالا برای کاهش نمایان شدن لثه
روکش‌های زیباییاستفاده از لمینت یا کامپوزیت جهت افزایش اندازه دندان‌ها
لیزر دندانپزشکیبرداشتن بافت اضافی لثه بدون درد و خونریزی
بوتاکستزریق بوتاکس برای کاهش حرکت لب بالا هنگام خندیدن

 

روش های درمان لبخند لثه ای

برای درمان و اصلاح طرح لبخند لثه ای روش های گوناگونی وجود دارد. که با توجه به شرایط بیمار، وضعیف لثه و دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این خصوص روش های اصلی و کاربردی درمان لبخند لثه ای که تأثیر بسزایی در اصلاح لبخند بیماران دارد، به شرح زیر عبارت است از:

درمان لبخند لثه ای

1. طریق ارتودنسی

همان طور که در علل ایجاد لبخند لثه یا  به آن اشاره کردیم، گاهی اوقات این مشکل به دلیل ناهنجاری فک و برجستگی آن رخ می دهد. در این گونه مواقع برای درمان سریع لبخند لثه ای از ارتودنسی به صورت ثابت، متحرک و نامرئی استفاده می شود. البته باید توجه داشته باشید که دوره درمان و اصلاح لبخند لثه ای با ارتودنسی به عنوان یک روش غیرتهاجمی ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد. این بازه زمانی با توجه به وضعیت لثه و شدت لبخند لثه ای متفاوت است. بنابراین اگر قصد درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی دارید، صبور باشید تا لثه و دندان ها در حالت مطلوب و ایده آل قرار گیرند و در پی آن لبخند لثه ای به طور کامل اصلاح گردد. در پاسخ به سوال آیا ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؟ خیر، بارعایت منظم بهداشت و دستور پزشک، این اتفاق نمی افتد. در صورت انجام ارتودنسی می توانید از بهترین دهانشویه برای ارتودنسی نیز استفاده کنید.

2. جراحی لب

گاهی اوقات لبخند لثه ای با ارتودنسی درمان نمی شود. چرا که اندازه لب بالا کوتاه بوده و این موضوع باعث ایجاد لبخند لثه ای شده است. در این گونه موارد برای افزایش اندازه لب بالا اقدام به جراحی لبخند لثه ای می کنند. تا ضمن افزایش ارتفاع لب، هنگام لبخند و خندیدن مقدار کمی از لثه نمایان شود. شایان ذکر است هنگام انجام این روش درمان لبخند لثه ای ممکن است جراحی فک نیز انجام گردد. که تصمیم گیری در این رابطه برعهده دندانپزشک متخصص زیبایی بوده و در این خصوص اظهارنظر خواهد کرد. بنابراین هنگام اصلاح لبخند لثه ای با روش جراحی لب، آمادگی انجام جراحی لثه و فک نیز داشته باشید.

3. روکش های زیبایی دندان

با توجه به اینکه کوتاه بودن دندان ها بر اثر سایش دندان یا مشکلات ژنتیکی موجب ایجاد لبخند لثه ای می شود، از طریق روکش دندان می توان این مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرد. بدین صورت روکش های زیبایی دندان نظیر لمینت و کامپوزیت ونیر دندان روی دندان قرار گرفته و با افزایش اندازه دندان های طبیعی، موجب درمان گامی اسمایل (لبخند لثه ای) می شود. در حال حاضر نیز مدل های متنوعی از روکش های زیبایی دندان در لابراتوارهای تخصصی دندانپزشکی تولید شده و جهت درمان این مشکل زیبایی دهان و دندان مورد استفاده قرار می گیرد.

4. طریق لیزر دندانپزشکی

در بعضی افراد حجم زیاد لثه و قرارگیری آن روی دندان ها موجب بروز لبخند لثه ای شده است. بدین منظور با استفاده از دندانپزشکی با لیزر سطح اضافی لثه برداشته می شود و بدین ترتیب اصلاح لبخند لثه ای در کوتاه ترین زمان و بدون درد و خونریزی انجام می گردد. این روش درمان لیزر به دلیل کیفیت، سرعت و ظرافتی که دارد، مورد توجه بسیاری از بیماران قرار گرفته و شاهد استفاده گسترده از آن در مراکز تخصصی دندانپزشکی با لیزر هستیم.

 

5. طریق بوتاکس

بوتاکس یکی از روش های نوین در دندانپزشکی زیبایی است. که با افزایش حجم لب موجب کاهش بالا رفتن لب و در نتیجه اصلاح لبخند لثه ای می شود. در واقع این روش تلفیقی از تزریقات زیبایی صورت و درمان ناهنجاری های دهان و دندان در دندانپزشکی زیبایی است. بنابراین اگر اندازه نامناسب لب موجب بروز لبخند لثه ای شده، می توانید با این روش در مدت زمان اندک آن را برطرف سازید. البته در صورت تمایل باید حتماً با دندانپزشک معالج خود مشورت نمایید و این روش درمان زیرنظر او و با مراقبت های ویژه انجام شود.

مطابق نظر سایت dentevim:

If the cause of the gummy smile is the activity of the upper lip muscle, the botox method is used for treatment. It is a very simple and easy method. Botox is applied to the muscles that pull the lip up and the function of the muscles is reduced by the injection. The applied botox process masks the lip and gingiva. In Botox application, the patient’s lip is prevented from moving too much during laughing within 4-6 months. However, it is a method that must be applied again at the end of this period.

اگر علت لبخند لثه‌ای، فعالیت عضله لب بالایی باشد، از روش بوتاکس برای درمان استفاده می‌شود. این روش بسیار ساده و آسان است. بوتاکس روی عضلاتی که لب را به سمت بالا می‌کشند، اعمال می‌شود و عملکرد عضلات با تزریق کاهش می‌یابد. فرآیند بوتاکس اعمال شده، لب و لثه را می‌پوشاند. در استفاده از بوتاکس، از حرکت بیش از حد لب بیمار در حین خندیدن در عرض ۴ تا ۶ ماه جلوگیری می‌شود. با این حال، این روشی است که باید در پایان این دوره دوباره اعمال شود.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای اصلاح لبخند لثه ای هستند؟

در حال حاضر همه افرادی که از مشکل لبخند لثه ای رنج می برند، می توانند به وسیله یکی از روش های فوق نسبت به اصلاح و درمان آن توسط دندانپزشک زیبایی و ترمیمی اقدام کنند. اما در کل افراد زیر بهترین کاندیدا برای درمان و اصلاح لبخند لثه ای می باشند:

  • افراد دارای سلامت جسمی و عمومی
  • افرادی که به هیچ یک از بیماری های خاص و زمینه ای مبتلا نیستند.
  • افرادی که هیچ نوع داروی خاص و خطرناک مصرف نمی کنند.
  • افراد علاقه مند به زیباتر شدن طرح لبخند و چهره
  • افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی و نقص در ناحیه لثه و فک

لبخند لثه ای چیست؟

ساختار لثه و دندان های بعضی افراد به گونه ای است که هنگام خندیدن، لثه آنها بیش از حد نرمال نمایان می شود. این دسته از افراد لبخند لثه ای دارند و میزان مشخص شدن لثه هنگام لبخند در سنین مختلف متفاوت است. بنابراین اگر قصد اصلاح لبخند لثه ای دارید، باید به این مورد توجه داشته باشید و متناسب با شرایط سنی اقدام به درمان لبخند لثه ای نمایید. طبق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده مشخص شده که میزان طبیعی لبخند لثه ای در زنان و مردان متفاوت است. بدین صورت که هنگام لبخند یا خندیدن میزان 3 تا 4 میلیمتر در زنان و 1 تا 2 میلیمتر در آقایان مشاهده می شود. البته این میزان با توجه به افزایش سن، وضعیت جسمی و نحوه مراقبت از دهان و دندان تغییر پیدا می کند. با این توصیف نگران بروز این بیماری شایع لثه نباشید و در صورت ابتلا به آن از طریق دندانپزشکان متخصص زیبایی و ترمیمی نسبت به درمان لبخند لثه ای اقدام نمایید.

 

علل شایع ایجاد لبخند لثه ای

اکنون که با مفهوم لبخند لثه ای آشنا شدید، زمان آن فرا می رسد تا بدانید که این ناهنجاری بر اثر چه عواملی رخ می دهد. زیرا علت بروز لبخند لثه ای تأثیر بسزایی در اصلاح و درمان آن دارد. به عبارتی می توان گفت آشنایی با علت های اصلی این مشکل گام نخست اصلاح لبخند لثه ای محسوب می شود. بدین منظور علل اصلی و شایع به وجود آورنده لبخند لثه ای در مردان و زنان به قرار زیر است:

  • کوتاه ماندن دندان به دلیل قرارگیری بخش از آن زیر لثه

ارتفاع کم دندان نسبت به لثه (این مشکل اغلب به دلیل ساییدگی دندان و عوامل ژنتیکی رخ می دهد.)

  • کوتاه بودن لب بالا
  • واکنش زیاد و غیرنرمال لب بالا هنگام خندیدن
  • ابتلا به هایپروتروفی لثه (بلند بودن لثه ها)
  • رشد نامتعارف فک و جلو زدگی آن

لبخند لثه ای چیست؟

سخن آخر

اصلاح لبخند لثه ای یکی از خدمات دندانپزشکی زیبایی است. که با هدف بهبود وضعیت لبخند و کمتر دیده شده لثه انجام می گردد. بنابراین در صورت ابتلا به این ناهنجاری می توانید ضمن مراجعه به مطب و کلینیک دندانپزشکان زیبایی، نسبت به اصلاح و درمان آن اقدام نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و همچنین دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. شایان ذکر است دکتر الهام وزیری نهاد یکی از متخصص بیماری های لثه در تهران هستند. به همین جهت درمان گامی اسمایل یا لبخند لثه ای را در کوتاه ترین زمان و متناسب با آخرین ترندهای روز دنیا انجام می دهند.

سوالات متداول

  • اصلاح طرح لبخند لثه ای چه فوایدی دارد؟

به طور کلی اصلاح طرح لبخند لثه ای موجب بهبود زیبایی چهره، زیباتر شدن لبخند و رسیدگی آسان تر به بهداشت دهان و دندان می گردد. پس تشخیص و درمان این بیماری را جدی بگیرید و برای انجام آن به مطب و کلینیک های تخصصی دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنید.

  • هزینه اصلاح لبخند لثه ای در تهران چقدر است؟

هزینه این دسته از خدمات دندانپزشکی زیبایی با توجه به شدت لبخند لثه ای، وضعیت لثه و دندان ها و همچنین روش درمان متفاوت است.

  • کدامیک از متخصصین دندانپزشکی اصلاح طرح لبخند لثه ای را انجام می دهند؟

در حال حاضر این دسته از خدمات زیبایی دندانپزشکی توسط متخصصین ارتودنسی و بیماری های لثه انجام می شود.

  • لبخند لثه‌ای چیست و چرا ایجاد می‌شود؟

لبخند لثه‌ای زمانی رخ می‌دهد که هنگام خندیدن بخش زیادی از لثه نمایان شود. این مشکل می‌تواند به دلیل کوتاه بودن دندان‌ها، رشد نامتعارف فک، واکنش بیش‌ازحد لب بالا یا عوامل ژنتیکی ایجاد شود.

  • آیا اصلاح لبخند لثه‌ای یک روش دائمی است؟

بله، بیشتر روش‌های درمانی مانند جراحی لب، لیزر و ارتودنسی نتایج دائمی دارند، اما روش‌هایی مانند بوتاکس نیاز به تمدید دارند.

  • بهترین روش درمان لبخند لثه‌ای کدام است؟

بهترین روش درمان بستگی به علت ایجاد آن دارد. در برخی موارد ارتودنسی یا جراحی لب توصیه می‌شود و در برخی دیگر لیزر یا روکش دندان می‌تواند موثر باشد.

  • آیا درمان لبخند لثه‌ای دردناک است؟

بیشتر روش‌های درمانی مانند لیزر و بوتاکس درد زیادی ندارند، اما جراحی‌های فک و لب ممکن است کمی ناراحتی ایجاد کنند که با بی‌حسی یا بیهوشی کنترل می‌شود.

  • هزینه درمان لبخند لثه‌ای چقدر است؟

هزینه درمان به روش انتخابی، میزان شدت مشکل و کلینیک دندانپزشکی بستگی دارد. برای دریافت هزینه دقیق، باید با متخصص مشورت کنید.

  • آیا اصلاح لبخند لثه‌ای عوارض دارد؟

در صورتی که توسط متخصص انجام شود، عوارض خاصی ندارد. اما در برخی موارد نادر ممکن است تورم، حساسیت موقت یا نیاز به ترمیم مجدد ایجاد شود.

نظر شما درباره این محتوا چیه؟

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

درمان لبخند لثه ای

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

3 پاسخ

  1. از بین بردن لبخند لثه ای یه موضوع حساسه،و من خیلی وقته دنبال یه راه مطمئن می‌گردم. تو این سایت نوشته که بدون جراحی‌های طولانی هم می‌شه بهش رسید.پرسیدم که آیا امکان داره نتیجه طبیعی بشه؟ کسی هست که به صورت حرفه‌ای این کار رو انجام داده و بتونه راهنمایی کنه؟ چون خیلی مهمه برام که طبیعتی بشه.مرسی که این مطلب رو گذاشتید،خیلی کمکم کرد.

  2. شنیدم که یه سری مواد طبیعی برای درمان خانگی لبخند لثه ای پیشنهاد می‌دن. حرفشو زیاد شنیدم اما کدوم مواد دقیقاًستو خوبه برای این کار؟من تو این چیزا زیاد وارد نیستم و میگم نکنه اوضاع رو خراب‌تر کنم. کدوم درمان خونگی ارزش امتحان کردن دارهو کمترین درد و ضررو داره؟تو مخارج مراقبت‌های بعدش هم تاثیر داره؟ دیدم آدمایی که تجربه داشتن خودشون گاهی میگن ولی خب خودت چکار کردی تجربه شخصی خودت چی یه نتیجه دیدی؟

  3. اصلاح لبخند لثه ای با کامپوزیت وینر رو توصیه میکنید ؟
    مراحل انجام چند جلسه طول میکشه ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *