به طور کلی انجام بسیاری از خدمات پزشکی و دندانپزشکی به سن افراد وابسته است. چرا که افراد در سنین مختلف با مشکلات گوناگون جسمی روبرو می شود. در واقع این مشکلات شرایطی را به وجود می آورد که در ادامه کیفیت بهره مندی از خدمات دندانپزشکی نظیر جراحی های زیبایی و ترمیمی دهان و دندان را تحت تأثیر قرار می دهد. کاشت ایمپلنت دندان نیز به عنوان یک روش مؤثر و کارآمد جهت جایگزین کردن دندان های از دست رفته نیز از این قاعده مستثنی نیست. در سال های اخیر بهترین سن ایمپلنت دندان مورد توجه بسیاری از دندانپزشکان زیبایی و ترمیمی قرار گرفته و سن را یکی از مؤثرترین مؤلفه ها در کیفیت کاشت ایمپلنت دندان و میزان ماندگاری آن می دانند.
شما به عنوان یک فرد نیازمند به ایمپلنت های دندانی، آیا تاکنون به مقوله سن مناسب ایمپلنت دندان اندیشیده اید؟ به نظر شما بهترین سن ایمپلنت دندان کدام است؟ در چه سنی کاشت ایمپلنت با کیفیت بهتر و میزان ماندگاری بالاتری انجام می شود؟ در ادامه برای آشنایی بیشتر با تأثیر سن بر ایمپلنت دندان و پاسخ به برخی از سؤالات در این زمینه با ما همراه باشید. تا با آگاهی بیشتر درخصوص سن ایمپلنت، بتوانید از این روش مناسب برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته و اصلاح طرح لبخند استفاده کنید.
سن مناسب ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان یکی از روش های کاربردی در دندانپزشکی زیبایی است. این روش درمانی در تمامی رده های سنی موفقیت آمیز بوده و به نوعی محدودیت سنی ندارد. اما بهترین متخصص ایمپلنت دندان برحسب تجربه و تخصص خود معتقدند که افراد نوجوانی که ساختار استخوان فک آنها کامل نشده و همچنین افراد سالمند و مبتلا به پوکی استخوان و بیماری های زمینه ای نباید اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند. چرا که احتمال شکست و پس زدن ایمپلنت وجود دارد و بعضاً ممکن است مشکلاتی را در کوتاه مدت یا بلند مدت برای آنها به وجود بیاورد. با این توصیف می توان سن مناسب ایمپلنت دندان را از اتمام دوره بلوغ و شکل گیری استخوان های فک و لثه تا ابتدای دوره سالخوردگی و ابتلا به بیماری های زمینه ای تعیین کرد. بنابراین اگر نسبت به سن ایمپلنت تردید دارید، می توانید ضمن مراجعه به دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت و انجام معاینات تخصصی نسبت به این مورد اطمینان کسب کنید.
علاوه بر موارد گفته شده فاکتورهای دیگری در سن ایمپلنت دندان نقش دارند. همان طور که در royalimplant گفته شده است:
The age you get implants is determined by several factors. Including your overall health and the state of your jawbone and teeth. The most important factor is how much wear and tear your teeth have endured over the years. Teeth that have been in your mouth for decades will usually be weaker than those that were just recently extracted.
چرا نمی توان در سنین کودکی و نوجوانی کاشت ایمپلنت را انجام داد؟
متأسفانه بعضی افراد مقوله سن ایمپلنت دندان را جدی نمی گیرند و بدون در نظر گرفتن این مورد مهم خواستار کاشت ایمپلنت های دندانی هستند. از این رو نه تنها ایمپلنت کاشت شده شکست خواهد خورد، بلکه با پس زدن ایمپلنت مشکلات متعددی برای لثه، فک و سایر دندان های همجوار نیز به وجود می آید. طبق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده مشخص شده که رشد استخوان فک و لثه افراد تا سنین ۱۷ الی ۲۰ سالگی ادامه دارد. بنابراین تا زمانی که این رشد با مرحله آخر خود نرسد، نمی توان کاشت ایمپلنت را انجام داد و نتیجه مطلوبی از آن انتظار داشت. بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل برای دندان های طبیعی صبر کنید تا دوره کودکی و نوجوانی فرد به پایان برسد و پس از آن طبق نظر دندانپزشک اقدام به کاشت ایمپلنت دندان نمایید.
قبل از ادامه مطلب و معرفی عوامل موفقیت در کاشت ایمپلنت توجه شما را به مقاله ایمپلنت دندان جلب می کنیم .
چگونه می توان موفقیت کاشت ایمپلنت را در سنین بالا تضمین کرد؟
همان گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم نمی توان به طور قطع محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت در نظر گرفت. چرا که تصمیم گیری در این خصوص با توجه به شرایط سنی، جسمی و وضعیت دهان و لثه انجام می گردد. در واقع تمامی این مؤلفه ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و به ما نشان می دهند که آیا فرد می تواند از ایمپلنت های دندانی استفاده کند یا خیر؟ در این خصوص افراد میانسال و سالمند برای کاشت ایمپلنت با یک سری نگرانی و حساسیت های نسبتاً طبیعی مواجه هستند. به دلیل اینکه می خواهند با خیال آسوده از نظر درصد موفقیت کاشت ایمپلنت، از آن برای بهبود قدرت جویدن و بازسازی طرح لبخند استفاده کنند.
گرچه بهترین سن ایمپلنت بین ۲۰ تا ۵۰ سالگی است؛ اما افراد در سنین بالا نیز می توانند با انجام آزمایش های تخصصی و معاینات مختلف اقدام به کاشت ایمپلنت نمایند. به دلیل اینکه تأثیر سن بر ایمپلنت مهم می باشد، اما عامل تعیین کننده درصد موفقیت نیست. در بسیاری از مواقع افراد در سنین بالا بین ۵۰ تا ۷۵ سالگی نیز اقدام به کاشت ایمپلنت های دندانی نموده اند و از انجام آن رضایت دارند. برای آنکه بتوان درصد موفقیت کاشت ایمپلنت را در افراد سالمند افزایش داد، می بایست پس از حصول نتایج آزمایش ها و معاینات، در صورت لزوم جراحی های تکمیلی نظیر پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان را انجام داد. تا پس از بهبود وضعیت فک و لثه مراحل کاشت ایمپلنت آغاز شود. اگر روند کاشت بدین صورت پیش برود، قطعاً می توان درصد موفقیت آن را تضمین کرد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه از شما دعوت می کنیم به مقاله ایمپلنت در سن بالا مراجعه کنید.
چه افرادی نباید اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند؟
صرف نظر از تأثیر سن بر ایمپلنت، بعضی از افراد در هر سن و سالی که هستند، نباید اقدام به کاشت ایمپلنت های دندانی کنند. چرا که براساس اوضاع جسمی، بیماری زمینه ای و شرایطی که در آن قرار دارند، کاشت ایمپلنت برای آنها مناسب نیست و امکان پس زدن ایمپلنت یا بروز هرگونه مشکل برای دهان و دندان وجود دارد. بدین منظور افرادی که نباید در هیچ رده سنی اقدام به کاشت ایمپلنت کنند، به شرح زیر عبارتند از:
- زنان باردار
- مصرف کنندگان انواع دخانیات
- افرادی که دندان قروچه دارند.
- مصرف کنندگان داروهای خاص نظیر استروئید و کورتون
- افراد مبتلا به بیماری های خونی و زمینه ای نظیر بیماران هموفیلی و دیابتی ها
جمع بندی
در این بخش سعی نمودیم تا بعضی از موارد مهم درخصوص سن مناسب برای ایمپلنت را بیان کنیم. البته با توجه به اینکه شرایط سنی تأثیر بسزایی بر کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دارد؛ اما به هر صورت تصمیم گیری درخصوص بهترین سن برای ایمپلنت دندان برعهده دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت های دندانی است. تا پس از انجام معاینات و آزمایش های تخصصی در این خصوص اظهارنظر نموده و پس از آن اقدام به کاشت ایمپلنت کند. در صورت داشتن هرگونه سؤال در این زمینه می توانید با کارشناسان ما در وب سایت دکتر وزیری ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول:
۱.آیا افراد در سنین پایین می توانند اقدام به کاشت ایمپلنت کنند؟
در صورتی که منظور شما از سن پایین، رده سنی زیر ۱۸ سال است؛ هنگام بروز هرگونه مشکل برای دندان ها می بایست به متخصصین دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنتولوژیست مراجعه نمایید. تا ضمن معاینه و بررسی های لازم در این خصوص اظهارنظر کنند. بنابراین از هرگونه تصمیم خودسرانه برای کاشت ایمپلنت در سنین پایین جداً خودداری کنید.
۲.کاشت ایمپلنت پیش از اتمام دوره بلوغ و رشد استخوان فک چه عوارضی دارد؟
کاشت ایمپلنت های دندانی پیش از این دوره موجب پس زدن ایمپلنت کاشته شده، آسیب به لثه، استخوان فک و سایر دندان ها می شود. پس به این مورد توجه ویژه داشته باشید و از کاشت هرگونه ایمپلنت دندان قبل از سن ۱۸ تا ۲۰ سالگی اجتناب نمایید.
۳.آیا افراد بالای ۸۰ سال می توانند کاشت ایمپلنت را انجام دهند؟
تصمیم گیری در این باره برعهده دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت های دندانی است. زیرا وضعیت لثه، تراکم استخوان فک و همچنین بیماری های زمینه ای نظیر پوکی استخوان، سرطان، دیابت و … می تواند کاشت این نوع از دندان های مصنوعی ثابت را تحت تأثیر قرار دهد. در صورتی که افراد از نظر شرایط جسمی و وضعیت استخوان فک در حد مطلوب باشد، کاشت ایمپلنت هیچگونه منعی نخواهد داشت.
یک پاسخ
سلام
وقت بخیر
دندان مصنوعی برای افراد جوان مناسب است؟
یا ایمپلنت در رابطه با ماندگاری هم ممنون میشم توضیح بدین کدوم بهتر هست ؟