ایمپلنت دیجیتال یک روش پیشرفته در دندانپزشکی است که با استفاده از فناوریهای سهبعدی، کاشت دندان را دقیقتر، سریعتر و کمدردتر از روشهای معمولی انجام میدهد. در این روش، محل قرارگیری ایمپلنت بهطور کاملاً دقیق و بدون نیاز به برشهای عمیق مشخص میشود و همین ویژگی، آن را به گزینهای مناسب برای افراد با مشکلات خاص پزشکی یا کسانی که از جراحیهای تهاجمی هراس دارند، تبدیل کرده است. طول عمر ایمپلنت دیجیتال، در صورت رعایت بهداشت و مراقبتهای لازم، سیگار نکشیدن و … بین 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر است. از نظر تفاوت با ایمپلنت معمولی، این روش کمتهاجمیتر و دارای هزینه بالاتری است، خونریزی و درد کمتری دارد و دوران نقاهت کوتاهتری را به بیمار تحمیل میکند و به عنوان مثال باید حرفهایترین و بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران را برگزینید.
موضوع | توضیحات |
---|---|
ایمپلنت دیجیتال | روشی پیشرفته در دندانپزشکی با استفاده از فناوری رایانه و نرمافزارهای سهبعدی برای کاشت دندان با دقت بالا و کمترین میزان تهاجم. |
طول عمر ایمپلنت دیجیتالی | در صورت مراقبت مناسب، میتواند بین 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر دوام داشته باشد. عواملی مانند سیگار کشیدن و عدم رعایت بهداشت ممکن است طول عمر را کاهش دهند. |
مزایای ایمپلنت پانچ | کمترین میزان خونریزی و درد نیاز به برش و بخیه ندارد زمان جراحی کوتاه (10 تا 15 دقیقه) دقت بالا در جایگذاری ایمپلنت دوره نقاهت کوتاهتر |
معایب ایمپلنت دیجیتال | هزینه بالاتر نسبت به روشهای معمولی نیاز به متخصصان با دانش کامپیوتری در دسترس نبودن در تمامی مراکز درمانی |
آیا ایمپلنت دیجیتالی درد دارد؟ | این روش به دلیل برشهای جزئی و کمتهاجمی بودن، درد بسیار کمتری نسبت به روشهای سنتی دارد و برای بیماران با حساسیت بالا مناسبتر است. |
ایمپلنت دیجیتال
برای پاسخ به این سؤال، ابتدا باید بدانید که نکته مهم در انجام ایمپلنت معمولی این است که باید این کار را به متخصصان خبره و حرفهای بسپارید؛ اما مشکل اصلی اینجا است که علیرغم موفقیت 98 درصدی این عمل زیبایی، ممکن است حتی یک اشتباه بسیار کوچک نیز مشکلات بسیار زیادی را برای بیمار به وجود آورد. به همین دلیل، روش جدیدی به کمک تکنولوژی ایجاد شده است تا از بروز این مشکلات ناخواسته جلوگیری کند.
در واقع، ایمپلنت دیجیتال یا پانچ استفاده از فناوری دیجیتال در عرصه دندان پزشکی است. در این روش، محل قرارگیری ریشه با کمک رایانه مشخص میشود و در نتیجه، بسیاری از عواملی که ممکن است باعث ایجاد خطر شوند، از بین میروند. در این روش با کمک فناوری پروتزها به صورت کاملاً دقیق سر جای خود قرار میگیرند؛ در نتیجه در آینده هیچ مشکلی برای بیمار به وجود نخواهد آمد.
این روش که با یک نرمافزار سه بعدی انجام میشود، برای افرادی مناسب است که ترس از عمل جراحی دارند؛ البته افراد دیگری نیز جزء کاندیدهای اصلی این روش محسوب میشوند. بیماران با سنین بالا، افراد با بیماریهای خاص، بیماران قلبی – عروقی، افراد مبتلا به فشارخون و بیماران مبتلا به مشکلات انعقاد خون باید از این روش استفاده کنند. دلیل آن نیز این است که این روش، یک عمل کم تهاجم است و خونریزی کمی دارد.

تفاوت درد ایمپلنت دیجیتالی و معمولی
از آنجایی که در روشهای سنتی نیاز است، روی لثه شکاف عمیقی ایجاد شود تا متخصص به سطح استخوان دسترسی پیدا کند، درد بیمار بسیار زیاد است. لزوم انجام برش عمیق در ایمپلنت معمولی باعث میشود تا متخصصان نیز بیشتر به روش ایمپلنت دیجیتال یا پانچ ترغیب شوند.
از طرف دیگر، برخلاف روش سنتی که زمان زیادی را باید در اتاق جراحی بگذرانید، در این روش که با حداقل برش انجام میشود، تنها 10 تا 20 دقیقه زمان نیاز است و گاهی در این روش حتی دو دندان نیز ایمپلنت میشوند. همه این موارد باعث میشوند دهان شما کمتر باز بماند و درد ناشی از این مورد نیز کاهش پیدا کند؛ در نتیجه، دردی که در روش سنتی تجربه میکنید، اصلاً قابل مقایسه با روش دیجیتال نیست.

عمر ایمپلنت دیجیتال
طول عمر ایمپلنت دیجیتالی به شرطی که به خوبی از آن مراقبت شود، می تواند تا آخر عمر باشد. عواملی که باعث کاهش طول عمر ایمپلنت به روش دیجیتال می شوند شامل موارد زیر است:
- سیگار کشیدن: همانطور که می دانید ایمپلنت در افراد سیگاری باعث کاهش دوام آن خواهد بود.
- بیماری پریودنتال لثه
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص
- دندان قروچه
- روکش ایمپلنت بیکیفیت: دندانپزشک باید در انتخاب بهترین روکش ایمپلنت دندان دقت کند.
- سن بیمار
در این شرایط به همراه وضعیت خوب استخوان فک، ایمپلنتهای دیجیتالی میتوانند بین 15 تا 20 سال عمر کنند.
عوارض ایمپلنت دیجیتال
هیچ روشی کامل نیست و حتی با وجود مزایای بسیار زیاد ممکن است معایبی نیز داشته باشد. انتخاب شما باید بر اساس اولویتبندی شرایط و نظر متخصصتان باشد. با این حال، بد نیست با معایب و عوارض ایمپلنت دیجیتال نیز آشنا شوید تا بتوانید به درستی تصمیم بگیرید. برخی از مهمترین معایب این روش عبارتاند از:
- از آنجایی که این روش همیشه ضرورت ندارد، بسیاری از متخصصان از انجام آن سر باز میزنند.
- به این دلیل که ایمپلنت دیجیتال شیوهای جدید است، متخصصان کمی میتوانند آن را انجام دهند و همه قادر به کار با کامپیوتر نیستند.
- قیمت ایمپلنت دیجیتال کم بالاتر از سایر روشها است و با توجه به مرکز درمانی که میروید، این هزینه میتواند بیشتر شود.
- به این علت که افراد باید قیمت ایمپلنت به روش پانچ را در مراحل اولیه متقبل شوند، افراد کمی به این روش روی میآورند.
- برخلاف این که این روش برای بیماران با سرعت بالایی انجام میشود، وقت زیادی از متخصصان میگیرد.
مزایای ایمپلنت دیجیتال
یکی از اصلیترین مزایا ایمپلنت دیجیتال این است که همه گامها در این روش کاملاً با برنامهریزی و به طور دقیق انجام میشوند؛ در نتیجه حتی در نمونههای بسیار پیچیده و سخت که ایمپلنت عادی نیز جوابگو نیست، این شیوه گزینه بسیار مطلوبی است که با حداکثر دقت و موفقیت انجام میشود.
مزیت دیگری که این روش دارد، در تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی پنهان شده است. در روش ایمپلنت معمولی که برای کاشت دندان انجام میشود، بیمار زمان بسیار زیادی باید صبر کند تا درمان به صورت کامل انجام شود. این زمان هم در هنگام عمل جراحی و هم در دوران نقاهت بسیار طولانی است. در این روش با قرار دادن ریشه تیتانیومی، لثهها بخیه میشوند، سپس مدت زمان زیادی باید دندان به حال خود رها شود تا ریشه و استخوان به یکدیگر جوش بخورند، پس از آن نوبت به قرار دادن تاج میرسد.
این درست برخلاف آن چیزی است که در ایمپلنت دیجیتال یا پانچ انجام میشود. در این روش تنها یک برش کوچک به وجود میآید و همین باعث میشود تا دیگر نیازی به بخیه و انتظار برای ترمیم زخم وجود نداشته باشد. در این روش کم تهاجم، دوران نقاهت بسیار کاهش پیدا میکند و روش کم خطری محسوب میشود. از طرف دیگر، چون این کار به کمک رایانه انجام میشود؛ در نتیجه به دلیل دقت بالا، ایمپلنت کمتر حرکت میکند و با سرعت بیشتری به استخوان جوش میخورد.
در رابطه با مزایای ایمپلنت دیجیتال در سایت dentalimplantindia.co.in آمده است که :
? What are the benefits of digital implant dentistry
- The surgery takes less time. It only takes about 10 to 15 minutes to complete the surgery.
- 3D CT scan provides better precision for implant placement and proper angulations to provide for easy recovery.
- Healing time is fast because of tissue punch; this method makes tiny holes in tissue that are not invasive compared to other techniques.
- No suture, no incision, and less bleeding compared to implant surgery.
- No damage to the nearby nerves and teeth because the implants get placed precisely in the bone
- جراحی زمان کمتری می برد. تنها حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشد تا جراحی کامل شود.
- سی تی اسکن سه بعدی دقت بهتری را برای قرار دادن ایمپلنت و زاویه بندی مناسب برای بهبود آسان فراهم می کند.
- زمان بهبودی به دلیل پانچ بافت سریع است. این روش سوراخ های ریزی در بافت ایجاد می کند که در مقایسه با تکنیک های دیگر تهاجمی نیست.
- بدون بخیه، بدون برش و خونریزی کمتر در مقایسه با جراحی ایمپلنت.
- هیچ آسیبی به اعصاب و دندان های مجاور وارد نمی شود زیرا ایمپلنت ها دقیقاً در استخوان قرار می گیرند
جراحی ایمپلنت دیجیتال چگونه است؟
از جراحی ایمپلنت دیجیتالی، با عنوان جراحی با حداقل برش نیز یاد میشود. این به آن معنی است که در این روش به دلیل این که تنها برشهای بسیار جزئی روی سطح لثه ایجاد میشوند، بیمار درد بسیار اندکی را تجربه خواهد کرد و در مقابل نیز به سرعت بهبود خواهد یافت. از طرف دیگر، این برشهای بسیار اندک دیگر نیازی به بخیه ندارند.
جراحی حداقلی در روش ایمپلنت دیجیتال یا پانچ باعث میشود تا خونریزی و تورم حین عمل نیز کاهش چشمگیری داشته باشد. این درست برخلاف روشهای عادی جراحی در دندان پزشکی است که متخصص را مجبور میکند تا برای دسترسی به محل اعصاب، لثه را تا سطح استخوان برش دهد. دکتر الهام وزیری به عنوان بهترین دکتر ایمپلنت دیجیتال در تهران شناخته شده است.
روش ایمپلنت دیجیتال چگونه است؟
اگر شما نیز برای انجام این روش آماده میشوید، بهتر است بدانید که ایمپلنت به روش پانچ چگونه انجام می شود؟ برای انجام این روش، ابتدا از فک شما یک رادیوگرافی سه بعدی گرفته میشود تا بتوان بر اساس آن محل دقیق کاشت دندان را مشخص کرد. این رادیوگرافی را در هر مرکزی نمیتوانید انجام دهید و تنها برخی مراکز خاص قادر به انجام آن هستند.
در گام بعدی، از فک شما قالب گیری ایمپلنت انجام میشود تا برای اسکن سه بعدی آماده باشد. به کمک اسکن سه بعدی مشخصات آناتومیک فک شما به دست میآید تا متخصص بتواند محل دقیقی را که قرار است ایمپلنت در آن انجام شود، مشخص کرده و برای آن برنامهریزی کند.
بر اساس همه مراحلی که صورت میگیرد، قطعهای تحت عنوان Guide تهیه میشود تا در روز جراحی مورد استفاده قرار بگیرد. این ابزار در روزی که قرار است ایمپلنت انجام شود، توسط دندانهای اطراف قسمت مورد نظر ثابت میشود.
پس از ثابت کردن این قسمت، مراحل ایجاد حفره انجام میشود. این بخش با کمک دریلهایی انجام میشود که دارای قطرهای متفاوتی هستند. ابتدا از دریل با قطر کم و سپس با دریل قطر بسیار بالا استفاده میشود و پس از ایجاد حفره مورد نظر، ابتدا ایمپلنت و سپس تاج در محل تعیین شده قرار میگیرند.
از ایمپلنت چه میدانید؟
منظور از ایمپلنت آن است که ریشهای که غالباً جنس آلیاژ تیتانیوم دارد، به جای دندان از دست رفته کاشته شود تا بتواند مانند پایهای محکم از تاج یا ترمیمهایی که در آینده قرار است انجام شوند، پشتیبانی کند. تیتانیوم به خوبی با استخوان ترکیب میشود و میتواند مانند پایه اصلی، محلی محکم برای استقرار دندان باشد.
غالباً کسانی کاندید اصلی این عمل جراحی هستند که یک یا چند دندان دائمی خود را از دست دادهاند. برخی تصور میکنند ایمپلنت همان روکش دندان است؛ اما این گونه نیست. در واقع، این روکشها تاجهایی هستند که بر اساس شکل اصلی دندان ساخته شدهاند و روی ایمپلنت یا همان پایه پیچ میشوند. ایمپلنتها برخلاف سایر روشهایی که در دندان پزشکی مرسوم هستند، اغلب به عنوان روشی دائمی محسوب میشوند و همین امر باعث میشود هزینهای که بابت این کار میپردازید، مقرون به صرفه باشد.

کلام پایانی
در این مقاله آنچه را که در طول این روش انجام میشود، به طور کامل شرح دادیم. اما باید بدانید که به کمک گاید از اعصاب اطراف دندان محافظت میشود؛ بخیهای در کار نیست؛ درد و خونریزی نسبت به روشهای قبلی بسیار کمتر است و حتی دیگر تورم را نیز تجربه نمیکنید. از این رو، خود را برای روشی بیدرد یا با درد حداقلی آماده کنید. خندیدن، آن هم زمانی که جای یکی از دندانهایتان خالی است، کمی سخت به نظر میرسد. ایمپلنت یا کاشت دندان روشی است که میتوانید به کمک آن این نقص را جبران کنید؛ اما این روش به دلیل جراحی سخت و زمانبری که دارد، برای همه آسان نیست و بسیاری از افراد به دلیل ترس از این جراحی از انجام این روش سر باز میزنند.
ایمپلنت دیجیتال یا پانچ روش جایگزینی است که با کمک فناوری رایانه انجام میشود. اگرچه قیمت ایمپلنت به روش پانچ کمی بیشتر از ایمپلنت معمولی است، اما مزایایی را به همراه دارد که افراد را برای انجام این روش پیشرفته مجاب میکند. این روش به تخصص و دانش کار با رایانه نیاز دارد و هر متخصصی از عهده آن بر نمیآید. ما پیشنهاد میکنیم که ابتدا سری به سایت دکتر الهام وزیری بزنید و سپس برای این روش اقدام کنید.
سوالات متداول
- ایمپلنت دیجیتال چیست؟
ایمپلنت دیجیتال یک روش پیشرفته در دندانپزشکی است که با استفاده از فناوری رایانه و نرمافزارهای سهبعدی، کاشت دندان را با دقت بالا و کمترین میزان برش و خونریزی انجام میدهد.
- طول عمر ایمپلنت دیجیتالی چقدر است؟
اگر بهداشت دهان و دندان بهدرستی رعایت شود، ایمپلنت دیجیتال میتواند بین 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر دوام داشته باشد. عواملی مانند سیگار کشیدن و دندانقروچه ممکن است طول عمر را کاهش دهند.
- چه تفاوتی بین ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی وجود دارد؟
ایمپلنت دیجیتال کمتهاجمیتر است، درد و خونریزی کمتری دارد، زمان جراحی کوتاهتر است و نیاز به بخیه ندارد. همچنین، دقت بالاتری در جایگذاری ایمپلنت دارد.
- آیا ایمپلنت دیجیتالی درد دارد؟
این روش به دلیل کمتهاجمی بودن و برشهای بسیار جزئی، درد بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد و برای بیمارانی که از جراحیهای تهاجمی میترسند، مناسب است.
- هزینه ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟
هزینه این روش به عوامل مختلفی مانند محل کلینیک، تجهیزات مورد استفاده، و تخصص پزشک بستگی دارد. به طور کلی، هزینه آن از روشهای سنتی بالاتر است.
- آیا ایمپلنت دیجیتالی برای همه افراد مناسب است؟
این روش برای بسیاری از افراد مناسب است، اما بهتر است پیش از تصمیمگیری با پزشک متخصص مشورت کنید تا مشخص شود آیا شرایط شما برای این روش ایدهآل است یا خیر.
نظر شما درباره این محتوا چیه؟
میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:
8 پاسخ
سلام ایمپلنت دیجیتال چیه؟ آیا واقعاً نسبت به روشهای معمولی دقیقتر و کمدردتره یا فقط یه روش گرونتره؟ اگر کسی تجربهشو داره، لطفاً راهنمایی کنه.
درمورد عمر ایمپلنت دیجیتال سوال داشتم و اینکه چقدر دوره نقاهتش طول می کشه ؟
ایمپلنت دیجیتال چقدر زمان میبرد ، دوران نقاهت اون چقدر هست ؟
بعد از کاشت ایمپلنت دیجیتال دوره نقاهت چه مدت هست ؟ به نظر شما ماندگاری لازم رو داره ؟
سلام
هر ایمپلنت دیجیتال چقدر طول میکشه ؟
به نظرتوناز نظر قالب گیری این روش بهتر نیست ؟
سلام
عوارض ایمپلنت دیجیتال به نسبت روش های دیگر چقدر هست ؟
از نظر دوره نقاهت واقعا متفادت هست یا نه
سلام
حدود دوسال پیش من عمل قلب باز کردم با توجه به شرایط من ایمپلنت دیجیتال پیشنهاد میکنید یا نه ؟
سلام
میخواستم دررابطه با شرایط پوکی استخوان و انجام ایمپلنت بپرسم ؟ تا چند درصد چوکی استخوان امکان انجام ایمپلنت وجود داره ؟برای انجام ایمپلنت چه مدارک پزشکی لازم هست ؟