گیر غذایی دندان چیست؟ بررسی روش های از بین بردن گیرکردن غذا بین دندان

جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی

گیر غذایی دندان یکی از مشکلاتی است که افراد بعد از کاشت ایمپلنت دندان با آن مواجه می شوند. این مشکل نه تنها موجب احساس ناراحتی در فرد شده، بلکه احتمال بروز هرگونه التهاب، تورم و عفونت را افزایش می دهد. آیا شما نیز تا به حال پس از کاشت ایمپلنت دچار گیر غذایی دندان شده اید؟ برای رفع گیر غذایی دندان از چه روش هایی استفاده کرده اید؟ آیا راهی برای جلوگیری از بروز این مشکل وجود دارد؟ جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی چگونه است؟

جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی

در صورتی که سابقه کاشت ایمپلنت دندان دارید یا می خواهید از این روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته تان استفاده کنید؛ برای آشنایی با نحوه جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی با ما همراه باشید. تا ضمن آشنایی با بهترین روش های درمان گیر غذایی دندان، از این مشکل دردناک و عفونت زا برای همیشه خلاص شوید.

گیر غذایی دندان چیست؟

به طور کلی باقی ماندن هرگونه ماده غذایی بین دندان ها، گیر غذایی دندان نام دارد. اصلاً مهم نیست که برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته تان از چه روشی استفاده کرده اید. به دلیل اینکه گیر غذایی برای همه روش های کاشت دندان رخ می دهد. اما به دلیل اینکه ایمپلنت های دندانی بیش از سایر روش ها به کار برده می شوند، گیر غذایی آنها نیز بیشتر به چشم می آید. بدین جهت رفع گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده می تواند کمک بزرگی به بیماران کرده و طول عمر ایمپلنت دندان را تا حد زیادی افزایش دهد.

علل گیر کردن مواد غذایی اطراف ایمپلنت های دندانی

برای آنکه بتوان راهکار مفید و مؤثر برای جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی پیدا کرد، می بایست علت های اصلی بروز این مشکل شایع را بشناسید. بدین منظور علل اصلی و مهم گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده به قرار زیر است:

اندازه کوچک و کمتر از حد نرمال روکش دندان

در صورتی که روکش ایمپلنت کوچکتر از حد طبیعی باشد، یک فاصله نامناسب بین ایمپلنت کاشته شده با دندان های مجاور ایجاد می شود. این فاصله به وجود آمده مستعد گیر غذایی دندان است. در این گونه مواقع برای درمان گیر غذایی دندان، می بایست روکش آن تعویض شود. بدین نحو که با اندازه گیری مجدد فضای خالی بین دندان ها و در نظر گرفتن قطر روکش، اقدام به ساخت روکش دندان جدید نموده و آن را روی پایه ایمپلنت قرار می دهند. در صورتی که با این کار فاصله بین دندان ها برطرف شود، رفع گیر غذایی دندان به درستی انجام شده و دیگر شاهد گیر کردن مواد غذایی در اطراف ایمپلنت های دندانی نخواهید بود.

جابجایی دندان های اطراف ایمپلنت کاشت شده

همان طور که می دانید ایمپلنت های دندانی درون فک کاشته می شوند. از این رو هیچگونه حرکت اضافی نخواهد داشت و به صورت ثابت و دائمی در جای خود قرار می گیرد. اما در مقابل بنا به دلایل مختلف نظیر ضعف بافت لثه و تحلیل استخوان فک ممکن است دندان های مجاور حرکت نموده و موجب جابجایی پایه و روکش ایمپلنت شوند. این جابجایی با ایجاد فاصله همراه است و به طبع آن گیر غذایی دندان رخ می دهد.

جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی

البته به لحاظ اینکه جابجایی ایمپلنت در جهات مختلف صورت می گیرد، شاهد گیر کردن مواد غذایی در اطراف ایمپلنت های دندانی خواهید بود. در این گونه موارد نیز برای جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی، باید حرکات اضافی و نامناسب سایر دندان ها را برطرف نموده و سپس ایمپلنت را به حالت اولیه بازگرداند. انجام این کار موجب رفع گیر غذایی دندان خواهد شد و احتمال باقی ماندن مواد خوراکی به حداقل میزان ممکن می رسد.

عدم اتصال مناسب ایمپلنت های دندانی به یکدیگر و سایر دندان های مجاور

گاهی اوقات به دلیل تحلیل لثه، استفاده از ایمپلنت بی کیفیت و عدم تجربه کافی ایمپلنتولوژیست، دندان های اصلی فرد و ایمپلنت های دندانی با فاصله در کنار یکدیگر قرار می گیرند. بدین ترتیب فاصله بین دندان ها احتمال گیر غذایی دندان را افزایش داده و دهان مستعد انواع باکتری، پلاک، تارتار و عفونت می گردد. به طوری که این مشکل با التهاب و باد کردن لثه دندان و همچنین بوی بد دهان نمایان شده و فرد را آزار می دهد. برای رفع گیر غذایی در این مورد نیز باید فاصله بین تمامی دندان ها بررسی شده و رفع شود. در غیر این صورت پس از هر وعده غذایی شاهد باقی ماندن مواد خوراکی بین دندان ها خواهید بود.

دندان قروچه شبانه یا ساییدگی شدید دندان ها روی هم؛

همواره به یاد داشته باشید که هرگونه فشار اضافی و غیرطبیعی می توانید بین دندان های اصلی و ایمپلنت های دندانی فاصله ایجاد کند. دندان قروچه یکی از شایع ترین علت هایی است که احتمال به وجود آمدن فاصله بین ایمپلنت دندان و دندان های طبیعی را افزایش می دهد. بنابراین جهت درمان این عامل مهم به دندانپزشک مراجعه نمایید. تا ضمن ریشه یابی موضوع، اقدامات لازم را جهت رفع دندان قروچه و درمان گیر غذایی دندان انجام دهد.

روش های درمان گیر غذایی دندان

برای جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی روش های مختلفی وجود دارد. در واقع با رعایت یک سری دستورالعمل ها و توصیه های دندانپزشکی می توان شاهد رفع گیر غذایی دندان برای همیشه شود. بدین منظور روش های اصلی و مهم درمان گیر غذایی دندان ایمپلنت شده به شرح زیر عبارت است از:

  • مراجعه به ایمپلنتولوژیست های حرفه ای و متخصص برای کاشت ایمپلنت
  • انجام معاینات اولیه و آزمایش های تخصصی قبل از کاشت implant
  • گرفتن تصاویر رادیوگرافی از دهان و دندان ها برای مشاهده وضعیت قرارگیری دندان های طبیعی و ریشه آنها
  • استفاده از برندهای معتبر و با کیفیت ایمپلنت های دندانی
  • جراحی پیوند لثه و بازسازی استخوان فک برای افزایش استحکام و ماندگاری ایمپلنت دندان
  • رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده روزانه از مسواک و نخ دندان)

سخن پایانی

جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی از بروز هرگونه التهاب، تورم و عفونت جلوگیری می کند. بدین ترتیب نه تنها لثه دچار تحلیل و آسیب نمی شود، بلکه طول عمر ایمپلنت های کاشته شده نیز افزایش می یابد. بنابراین گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده را جدی بگیرید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل سریعاً دندانپزشک معالج را مطلع سازید. تا با توجه به شرایط بیمار و وضعیت لثه و دندان ها، از بهترین روش برای درمان گیر غذایی دندان استفاده کند. به امید اینکه مطالب ارائه شده مفید و مورد توجه شما عزیزان واقع شده باشد. در مطالب بعدی سعی داریم به جنبه های دیگر از روش های رفع گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده بپردازیم.

سوالات متداول:

۱.آیا می توان گیر غذایی دندان ایمپلنت شده را برطرف ساخت؟

بله، در حال حاضر روش های مختلفی برای رفع گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به بخش روش های درمان گیر غذایی دندان رجوع کنید.

۲.عدم درمان گیر غذایی دندان چه عواقبی دارد؟

عدم درمان گیر غذایی دندان های ایمپلنت شده یا به تعویق انداختن آن موجب بروز التهاب، تورم، عفونت و در نتیجه آسیب به بافت لثه، استخوان فک و لق شدن ایمپلنت می شود.

۳.هزینه جلوگیری از گیر غذایی دندان ایمپلنت شد چقدر است؟

با توجه به میزان فاصله بین دندان ها، روش درمان، میزان تخصص ایمپلنتولوژیست و تعداد جلسات درمان، هزینه جلوگیری از گیر کردن غذا در اطراف ایمپلنت های دندانی متغیر است. از این رو نمی توانیم یک قیمت ثابت را برای آن مشخص کنیم. به طبع آن هرچه میزان فاصله و ناهنجاری دهان و دندان بیشتر باشد، هزینه رفع گیر غذایی دندان نیز افزایش خواهد یافت.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

2 پاسخ

  1. سلام
    وقت بخیر
    به مرور زمان که سن افزایش پیدا میکنه به خاطر تحلیل استخوان فک امکان داره مشکل گیر غذایی پیدا بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ