جرمگیری دندان یک سرویس دندانپزشکی بصورت معمول است که بیماران باید هر ۶ ماه یکبار انجام دهند، از مزایای جرمگیری دندان می توان به جلوگیری از بیماری های لثه و دندان و همچنین تحلیل لثه جلوگیری کرد.

این فرایند مانند ایمپلنت دندان بدون درد و بدون نیاز به بی حسی می باشد.
جرم دندان چیست؟
جرم دندان از تجمع رسوب و میکروبهای در دهان تشکیل شده که به تدریج به صورت لایه لایه به حالت چشبنده در می آیند و بر روی دندان ها میچسبند، به این چسبندگی رسوب پلاک میکروبی گفته می شود.
اگر با مسواک ، نخ دندان و خمیر دندان مناسب بصورت مرتب مسواک زده نشود ، حذف این جرم با مسواک و شستشو معمولی از بین نمی رود و حتما باید برای آن اقدام پزشکی لازم را انجام داد.
نحوه جرمگیری دندان
جرمگیری فرایندی ساده ، بدون درد و بدون نیاز به بی حسی می باشد، در این کار دستگاه مخصوص با ایجاد لرزش و با استفاده از قلم مخصوص و ضربه زدن های بسیار کوتاه بر جرم عمل جرمگیری را انجام می دهد، مقدار آبی که بر روی دندان ها پاشیده می شود جهت شستن دندان و خنک کردن دندان می باشد.
دفعات جرمگیری دندان
این بستگی به بهداشت دندان ها و نحوه مراقبت از دندان ها دارد ، برخی افراد تنها یکبار جرمگیری برای همیشه آن را بی نیاز می کند ، اما برخی افراد نیاز دارند هر ۶ ماه یکبار و یا با توجه به زمانی که دندانپزشک مشخص می کند، عمل جرمگیری را انجام دهند.
البته برخی افراد نیز به واسطه بزاق خاصی که دارند ، دندان های آن ها مستعد جرم است.
پس از جرمگیری دندان
پس از انجام جرمگیری توسط دندانپزشک ، ممکن است کمی احساس سرما و گرما در دندان ها داشته باشید این فرایند طبیعی است و نشان از تراش خوردن دندان نیست ، دستگاه جرمگیری مکانیزم لرزشی دارد و قادر به تراش دندان نیست.
ایت تصور که دندان پس از جرمگیری لق می شود نیز نادرست است ، در صورت لقی دندان پس از جرمگیری ، دلیل آن وجود جرم به دور دندان تحلیل استخوان می باشد ، متاسفانه پس از جرم گیری به واسطه آشکار شدن آن، بیمار به اشتباه آن را به لقی دندان پس از جرمگیری نسبت می دهد.
آیا می توان با مسواک زدن جرم دندان را حذف کرد؟
خیر ، اگر جرم دندان تبدیل به مواد سخت ب هاصطلاح پلاک دندانی شود با مسواک زدن پاک نمی شود، درمان مناسب جرم گیری توسط دندانپزشک می باشد.
آیا جرمگیری باعث آسیب به دندان می شود؟
خیر ، آن چیزی که به دندان ها و لثه صدمه میزند ، جرم دندان ها می باشد ، جرمگیری با حذف پلاک های دندانی از تجمع میکروب ها جلوگیری به عمل می آورد.
چرا دندان پس از جرمگیری حساس می شود؟
دلیل حساس شدن دندان پس از جرم گیری این است که دندان در ناحیه طوقی حساستر می باشد، اما جرم به مانند عایق عمل میکرد و اجازه نمیداد دندان چیزی را حس کند ، اما پس از حذف جرم ، دندان با بازگشت حس ، می تواند وجود گرما و سرما را بهتر درک کند.