این یک قانون کلی است که میتواند در شرایط مختلف متفاوت باشد مثلا اگر در فک بالا سینوس لیفت انجام شده باشد بهتر است یک ماه بیشتر فرصت داده شود تا استخوان جدید به تراکم بیشتری برسد.
زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت فک بالا و فک پایین
به طور معموال فک پایین سه ماه و فک بالا پنج ماه برای جوش خوردن ایمپلنت دندان زمان لازم است.
از دیگر مواردی که ممکن است نیاز به مدت زمان بیشتری باشد انواع گرافت استخوانی و یا اسپیلیت کردن استخوان است.
همچنین در شرایطی که استخوان تراکم کمتری داشته باشد باید زمان بیشتری لحاظ شود تا تراکم استخوان به حد مطلوب برسد و در شرایط ایده آل استخوانی میتوان از مدت انتظار کم کرد این وقتی است که طول و عرض ایمپلنت کاشته شده ایده آل برای دندان جایگزین باشد. و این ایمپلنت باید با نیروی بالاتر از ۳۵ نیوتن کاشته شده باشد.
مراقبتهای پس از عمل کاشت ایمپلنت چیست؟
نوع ترمیم ایمپلنت تعیین کننده نوع مراقبتهای خانگی پس از عمل است. برای مثال اگر یک ایمپلنت جایگزین یک دندان کاشته اید، همانند دندان طبیعی خودتان با آن رفتار کنید به این معنی که حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان کشید.
اگر بریج دندان بر پایه ایمپلنت برای پر کردن جای خالی چند دندان جایگذاری کرده اید، همانند همیشه مسواک بزنید و نخ دندان کشید اما مراقب باشید لثه زیر و پیرامون دندان مصنوعی وسط بریج را نیز خوب تمیز کنید. ممکن است برای نخ دندان کشیدن بریج استفاده از نخ گیر یا تردر (threader) راحتتر باشد.
برای افرادی که همه دندانهای از دست رفته یک قوس دندانی را جایگزین کرده اند، مراقبتهای بیشتری لازم است.
مسواکهای مخصوص طراحی شده برای تمیز کردن این انواع پروتز توصیه میشود. بیمارانی که اوردنچر دارند باید توجه داشته باشند ضمایم ایمپلنت و اوردنچر را نیز باید تمیز کنند. دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت همانند بریج دندان تمیز میشود.
در همه موارد بیماران باید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند تا وضعیت سلامت دندانها و لثه و دندان ایمپلنتی بررسی شود.