کشیدن دندان یا جراحی دندان یک درمان در موارد خاص می باشد که البته به این راحتی ها تجویز نمی شود.
دندان ها با ارزش و گران هستند ، نبود دندان قطعا شخص را درچار مشکلات متعدد می کند، اما برخی دندان ها با کشیدن شان مشکلات فرد را کاهش می دهند مانند کشیدن دندان عقل و دندان ها اضافی
اگر دندانی شکسته و یا به دلیل پوسیدگی آسیب دیده باشد، پر کردن یا عصب کشی توسط دندان پزشکتان در بیشتر مواقع مشکل را حل می کند، ولی گاهی اوقات به دلیل اینکه آسیب دیدگی عمیق می باشد، نمی توان با پر کردن و یا حتی عصب کشی آن را درمان کرد و تنها گزینه باقی مانده، کشیدن دندان می باشد.
علاوه بر آسیب دیدگی، دندان هایی که لق شده باشند نیز باید کشیده شوند. البته با پیوند استخوان برخی از لق شدگی ها را می توان درمان کرد و دندان را نگه داشت.
دلایل کشیدن دندان
دلایل مختلفی برای کشیدن دندان وجود دارد، مثلا برای کاشت همزمان ایمپلنت دندان و کشیدن دندان دلیل خوبی وجود دارد : افزایش سرعت بهبود و جلوگیری از کاهش ارتفاع استخوان
کشیدن دندان به دلیل اضافی بودن دندان
بعضی از مردم دندان های اضافی درمی آورند که جلوی رشد دندان های دائمی را می گیرد؛ به همین دلیل باید جراحی دندان را انجام داد.
کشیدن دندان شیری
گاهی اوقات افتادن دندان های شیری کودکان به موقع نبوده و جلوی رشد دندان های دائمی را می گیرد.
کشیدن دندان به علت ارتودنسی
در برخی مواقع، افرادی که ارتودنسی انجام می دهند برای اینکه دندان ها سر جای خود قرار بگیرند، نیاز به کشیدن دندان خواهند داشت.
جراحی دندان به علت سیستم ایمنی بدن
افرادی که به خاطر بیماری های سرطان قرص مصرف می کنند، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و به همین دلیل بیشتر دچار عفونت دندانی شده و نیاز به کشیدن دندان ها پیدا می کنند.
کشیدن و جراحی دندان عقل
دندان های عقل که سومین دندان های آسیاب بزرگ شناخته شده و در آخرین ردیف دندان ها رشد، در سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی می رویند، در صورتی که پوسیده شده، عفونت داشته باشند و یا موجب درد شوند به زودی زود باید کشیده شوند؛ کشیدن هر چه زودتر این دندان ها معمولا به نفع خود فرد می باشد. البته گاهی بعضی از دندان های عقل نیاز به جراحی دارند.
به اطلاع میرساند تا اطلاع ثانوی جراحی دندان عقل در مطب دندانپزشکی دکتر الهام وزیری رایگان می باشد.
تهیه رادیوگرافی دندان قبل از کشیدن دندان
قبل از اینکه اقدامی برای کشیدن دندان خاصی انجام دهید، حتما رادیوگرافی دندان هایتان را به دندانپزشک یا متخصص فک و صورت نشان دهید تا تصمیم درست گرفته شود.
رادیوگرافی پانارومیک دندانی به راحتی تمامی پوسیدگی ها، بیماری های لثه و دندان هایی که باید کشیده شوند را نشان می دهند؛ رابطه دندان عقل با دندان های دیگر ، رابطه دندان های بالا با سینوس ها، رابطه دندان های فک پایین با رشته عصبی موجود در استخوان فک و هرگونه عفونت و بیمار یهای استخوان را در صورت وجود نشان می دهد.
در صورتی که بیماری خاصی داشته و یا قرص خاصی مصرف می کنید، حتما با دندان پزشک خود در میان بگذارید، حتی اگر دارویی بدون نسخه پزشک مصرف می کنید، به دندان پزشکتان بگویید.
انواع روشهای کشیدن دندان
کشیدن معمولی که توسط دندان پزشک انجام می شود؛ در این روش، دندان پزشک دندان شما را با استفاده از الواتور لق کرده و با استفاده ازفورسپس آن را خارج می کند.
روش دوم به وسیله جراحی می باشد که رویه های نسبتا پیچیده می باشد.
زمانی که دندان در داخل لثه گیر کرده باشد، با کشیدن معمولی نمی توان کاری کرد، در چنین شرایطی باید به متخصص فک و صورت مراجعه کنید؛ وی بعد از بی حسی موضعی، شکافی اندک در لثه ایجاد کرده، آن را بالا زده و سپس دندان را خارج می کند.
توصیه های بعد از کشیدن دندان
بعد از کشیدن یا جراحی دندان ، دندان پزشک توصیه های لازم را در اختیار شما قرار خواهد داد.
امکان دارد حتی بعد از کشیدن معمولی دندان ها، اندکی احساس درد داشته باشید که بعد از گذشت چند روز رفع می شود.
تحقیقات نشان داده است مصرف دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی در کاهش درد خیلی موثر می باشد.
اولین قرص را قبل از اینکه اثر بی حسی از بین نرفته استفاده کنید.
تا سه روز از این قرص ها مصرف کنید.