نداشتن دندان و مواجه شدن با عوارض بی دندانی یکی از رایجترین مشکلات افراد در بدو ورود به دوران سالمندی است که میتوان به کمک ایمپلنت از شر آن خلاص شد. کاشت ایمپلنت برای سالمندان عزیز، قوانین و زنگ خطرهای خاصی به همراه دارد و اگر قصد کاشت ایمپلنت دارید و در سالمندی به سر میبرید آگاهی به این قوانین و نکتهها برای داشتن یک تجربه کاشت ایمپلنت موفق و بدون دردسر برای شما واجب است.
در این مقاله ۰ تا ۱۰۰ تمام نکاتی که باید پیش از اقدام برای درمان کاشت ایمپلنت دندان در سالمندی بدانید مثل مراحل مختلف کاشت، مزایا معایب، شرایط خاص و ممنوعههای درمان کاشت ایمپلنت در سنین بالا به صورت مفصل توضیح داده شده است، اگر میخواهید با آگاهی کامل به جزئیات فرایند کاشت ایمپلنت در بزرگسالی، وارد مسیر تجربه یک کاشت ایمپلنت موفق در دوران سالمندی شوید پیشنهاد میشود مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
مراحل کاشت ایمپلنت در سالمندان
به دلیل اینکه کاشت ایمپلنت برای سالمندان از حساسیت بیشتری برخوردار است و در صورت رخ دادن خطای پزشکی توسط دندانپزشک در پروسه کاشت ایمپلنت بیماران سالمند، فرصت جبران و ترمیم بافت آسیب دیده به شدت محدود است به همین دلیل اقدامات قبل از اقدام به درمان با هدف ایجاد آمادگیهای لازم برای کاشت ایمپلنت در افرادی که بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ سال عمر دارند و دوران سالمندی به سر میبرند از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد.
۱۰ مرحله اصلی کاشت ایمپلنت سالمندان (طول مدت درمان: حدودا بین ۳ الی ۱۲ ماه)
- برگزاری جلسه مشاوره عمومی با دندانپزشک برای معاینه بالینی فک و لثه
- تصویر برداری با اشعه ایکس برای بررسی دقیق محل قرارگیری ایمپلنت
- تایین زمان برای اولین جراحی پروسه کاشت ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی
- تزریق بیحسی یا داروی بیهوشی بر اساس نیاز و متناسب با شرایط بیمار
- کاشت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار
- انتظار برای گذر کردن از دوره عوارض موقت کاشت ایمپلنت مثل (درد، تورم، کبودی و …)
- گذراندن مدت زمان دوره انتظار چوش خوردن کامل ایمپلنت و استخوان فک
- نصب اباتمنت روی ایمپلنت پس از جوش خوردن استخوان فک و ایمپلنت
- قالب گیری سفارشی از لثهها پس از بهبودی کامل برای دندانهای مصنوعی جدید
- نصب تاج دندان ایمپلنت و رزور تایمهای ثابت ماهیانه برای چکاپ ایمپلنت توسط دندانپزشک
قبل از ادامه شرایط ایمپلنت دندان در سالمندان از شما دعوت می کنیم به مقاله معرفی بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران هم سر بزنید.
ایمپلنت یا دندان مصنوعی؟….. مسئله این است!
یکی از داغترین بحثها در حیطه درمانهای دندانپزشکی انتخاب بین دندان مصنوعی و کاشت ایمپلنت دندان برای پر کردن جای خالی دندان است، اگر معیار انتخاب بین این دو روش درمانی تنها در نظر گرفتن قیمت و تعرفه نهایی درمان باشد قطعا دندان مصنوعی گزینه بهتری محسوب میشود اما چنانکه به دنبال یک درمان واقعی و اثر گذار برا ی خلاص شدن همیشگی از شر مشکلات بیدندانی هستید شک نکنید کاشت ایمپلنت دندان نسبت به پروتزهای مصنوعی انتخاب های بهتری محسوب میشوند.
معایب پروتزهای معمولی برای برای سالمندان
- دارای بدنه چینی، پلاستیکی یا تمام سرامیک
- رنگ غیر طبیعی و ناهماهنگ با دندانهای اصلی
- عمر کوتاه و نیاز به تجدید پروتز بعد از ۳ ماه
- عدم پایداری و ثبات کامل
- ایجاد مشکل در تکلم و جویدن
- ایجاد اختلال در حس چشایی
- امکان پرتاب شدن به سمت بیرون زمان عطسه
- افزایش ریسک تحلیل استخوان فک و …..
فراموش نکنید که ایمپلنت درمانی معجزه آسا و فوق العاده محسوب میشود که شما میتوانید بیشتر از ۲۵ سال از عملکرد طبیعی و قدرت تحمل بالای آن استفاده کنید و حتی ممکن است مدتی پس از کاشت ایمپلنت به دلیل کارکرد قوی و ظاهر طبیعی آن فراموش کنید که به جای دندانهای طبیعی، ایمپلنت داخل استخوانهای فک شما جای گرفته است و کاملا به وجود ایمپلنتهای کاشته شده در عمق استخوان فکتان آن عادت کنید !
دندان مصنوعی در برابر ایمپلنت همچون:
(مسکن موقت در برابر ریشه یابی و درمان همیشگی مشکلات دندان و لثه!)
پس در نتیجه اگر بنا باشد میان ایمپلنت و انواع دندان مصنوعی یکی را انتخاب کنید فراموش نکنید که دندانهای مصنوعی به دلیل داشتن عوارض بسیار زیاد، عمر کوتاه و دردسرهای فراوان با درمان معجزه آسا و راحت کاشت ایمپلنت قابل مقایسه نیستند.
مزایای کاشت ایمپلنت برای سالمندان
- دارای ظاهر زیبا شییه دندان های طبیعی
- عملکرد مشابه با دندان های واقعی
- عدم نیاز به محافظت توسط دندان های مجاور
- ثابت ماندن ایمپلنت در ریشه استخوان
- دوام استحکام بالا برای بیشتر از ۲۵ سال
- عدم ایجاد حساسیت برای ریشه و لثهها و ….
شرایط خاص کاشت ایمپلنت دندان برای سالمندان چیست؟
در بیشتر از ۹۵% مواقع مانع جدی برای کاشت ایمپلنت دندان سالمندان وجود ندارد مگر اینکه بیمار از مدتها قبل با بیماریهای زمینه ای مزمن مثل دیابت کنترل نشده، بیماریهای لثه، تحلیل استخوان فک و ….. درگیر بوده و داروهای خاصی را نیز مصرف نموده است. در چنین شرایطی دندانپزشک متخصص، محتاطتر عمل کرده و پس از اطمینان یافتن از بهبودی بیماریهایزمینهای که بیمار با آنها درگیر است آسودگی خاطر از خطرساز نبودن کاشت ایمپلنت برای متقاضی سالمند اقدامات درمانی لازم را برای آغاز فرایند کاشت ایمپلنت دندان، آغاز میکند.
شرایط خاص ممنوعه برای کاشت ایمپلنت دندان سالمندان
درگیری با بیماریهای مزمن مثل:
- بیماری های قلبی
- سکته
- دیابت
- آلزایمر
- سیروز کبدی
- پارکینسون
- هپاتیت
- صرع
- ایدز
- معلولیت
- مشکلات گوارشی و …..
درگیری با بیماریهای لثه مثل:
- پریودنتال لثه
- سفید شدن لثه
- عقب رفتگی لثه
- سرطان لثه
- ورم لثه و …
درگیری با بیماریهای استخوان فک مثل:
- تحلیل استخوان فک
- عفونت استخوان فک
- استئونکروز
- اختلال مفصل گیجگاهی فکی و ….
خطرات جراحی ایمپلنت در سالمندان
کاشت ایمپلنت دندان یکی از بیخطرترین روشهای درمانی در دندانپزشکی محسوب میشود که احتمال دردسرساز شدن عوارض آن بعد از اتمام پروسه درمانی نادر است اما گاهی اوقات به دلیل عدم تجربه و دانش کافی دندانپزشک جراح و چشم پوشی از انجام معاینات دقیق بالینی و تصاویر اسکن شده از فک و لثه بیمار، مشکلات سختی مثل عفونت ایمپلنت، عفونت لثه، حساسیتهای شدید، سردردهای نبضدار و ….. برای بیمار بعد از اتمام کاشت ایمپلنت ایجاد میشود که باید فورا برای درمان این عوارض تا زمانی که تبدیل به مشکلات جدیتری نشدهاند اقدام کرد.
خطرات احتمالی جراحی ایمپلنت در سالمندان
- حساسیت
- تورم لثه
- لق شدن ایمپلنت
- آسیب عصب
- مشکلات سینوسی
- پس زدن ایمپلنت دندان
- لق شدن روکش ایمپلنت و ……
سخن پایانی
ایمپلنت یک روش درمانی زیبایی ترمیمی در دندانپزشکی محسوب میشود که به علت داشتن نتایج فوق العاده در مدت زمان کوتاه در دهه اخیر از محبوبیت بسیار بالایی در دنیای درمانهای دندانپزشکی برخوردار شده است و دندانپزشکان ایرانی در بیشتر از ۹۹% درصد مواقعی که بافت لثه و استخوان فک بیمار در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد کاشت ایمپلنت را برای پرکردن جای خالی دندانها و جلوگیری از عوارض و دردسرهای بیدندانی پیشنهاد میدهند.
در این مقاله جدیدترین دستاوردهای علمی و نتایج تحقیقات تجربی پیرامون موضوع مهم: (کاشیت ایمپلنت دندان در سالمندان) به قلم تحریر درآورده شد و پیشنهاد میشود اگر در حال گذر از دوره سالمندی و قدم گذاشتن در اولین پلههای دالان سالمندی هستید و تصمیم دارید با کمک درمان کاشت ایمپلنت دندان، از شر تمام دردسرهای بیدندانی برای همیشه آسوده خاطر شوید، یک بار دیگر با دقت نکتههای مطرح شده را مرور کنید تا با چشمانی باز قدم به مسیر درمانی کاشت ایمپلنت بگذارید.
سوالات متداول
آیا کاشت ایمپلنت دندان برای سالمندان امکان پذیر است؟
به صورت کلی هیچ نوع محدودیت سنی برای انجام درمان کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد اما به دلیل اینکه سالمندان بخاطر کهولت سن بیشتر در معرض بیماریهای لثه و دهان، مثل عفونت لثه، تحلیل استخوان فک، پوسیدگی و شکستگیهای دندانی و …. هستتند، دندانپزشکان متخصص ایمپلنت با حساسیت و دقت بیشتری فرایند درمان کاشت ایمپلنت را برای سالمندان آغاز میکنند تا پس از اتمام دوران درمان و زمان نقاهت مشکلات و عوارض احتمالی ایمپلنت در کهنسالی برای بیماران ایجاد نشود.
در چه شرایطی کاشت ایمپلنت برای سالمندان خطرناک و ممنوع است؟
گاهی اوقات به دلیل درگیر بودن متقاضی سالمند کاشت ایمپلنت، با بیماریهای زمینهای مزمن و خطرناکی مثل دیابت کنترل نشده، مشکلات لثه، تحلیل رفتگی شدید بافت و ساختار استخوان و …… انجام جراحی کاشت ایمپلنت ممکن نیست چون به علت وجود این بیماریها ریسک دردسرساز شدن ایمپلنت و درگیر شدن با عوارض احتمالی ایمپلنت دندان به شدت افزایش پیدا خواهد کرد، در چنین شرایطی دندانپزشک در قدم اول تلاش میکند تا با روشهای مختلف بر مشکلات بیماریهای زمینهای بیمار مقابله کند و شرایط کاشت ایمپلنت درسالمندی را فراهم کند اما در صورتی که تلاشهای حرفهای دندانپزشک برای ایجاد زمینهای سالم و امن برای ایمپلنت فراهم نشود باید از روشهای درمانی جایگزین ایمپلنت استفاده نمود.
آیا برای انجام جراحی کاشت ایمپلنت سالمندان به بیهوشی کامل نیاز است؟
جراحی کاشت ایمپلنت یک روش درمانی سرپایی محسوب میشود که تنها با بی حس کردن موضعی ناحیه استخوان فک و بافت لثه نیز امکان پذیر است اما به صورت کلی شیوه اجرای جراحی و میزان تزریق داروی بیحسی به بیمار کاملا به شرایط سلامت عمومی بیمار بستگی دارد و گاهی اوقات ممکن است به علت بیقراری شدید بیمار سالمند متقاضی ایمپلنت دندان، دندانپزشک متخصص ایمپلنت، از میزان بسیار اندکی داروی بیهوشی یا از ایمپلنت بدون جراحی برای ایجاد آرامش و تسهیل فرایند جراحی و کاشت ایمپلنت دندان کمک بگیرد.
یک پاسخ
ایمپلنت در سن بالا امکان پذیر هست یا نه ؟
چه ماکی پیشنهاد می دید ؟