پوکی استخوان و ایمپلنت دندان چگونه است؟ بررسی جامع ۲۰۲۳

پوکی استخوان و کاشت ایمپلنت دندان

پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع در بین افراد میانسال و سالمند است. این بیماری معمولاً به دلیل کاهش تراکم استخوان در بدن رخ می دهد و در ابتدا روی سلامت دهان و دندان فرد تأثیر می گذارد. علاوه بر این استحکام و مقاومت استخوان های بدن با تحلیل مواجه شده و ممکن است با کوچکترین ضربه بشکند. از دیگر آثار مخرب پوکی استخوان می توان به آسیب دیدگی و تحلیل استخوان فک اشاره کرد. به نحوی که با آسیب به ساختار فک، موجب تحلیل لثه و در نهایت از دست دادن دندان ها می شود. در صورتی که از بیماری پوکی استخوان رنج می برید، برای آشنایی بیشتر با این بیماری شایع و تأثیر آن بر ایمپلنت های دندانی با ما همراه باشید.

پوکی استخوان و ایمپلنت دندان

پوکی استخوان و ایمپلنت

همان طور که می دانید یکی از شرایط ایمپلنت دندان دارا بودن استخوان فک با تراکم کافی و مطلوب است. در غیر این صورت فرآیند کاشت ایمپلنت با مشکل مواجه شده و ممکن است پس از مدت زمان کوتاه ایمپلنت ها شل شده و بیافتند و یا به اصلاح پس زدن ایمپلنت رخ دهد.. البته این پایان راه نیست! زیرا با انجام جراحی های تکمیلی و پیش زمینه ای می توان ضمن بهبود تراکم استخوان، افزایش طول تاج دندان را نیز افزایش داد.

در این مورد برای مطالعه بیشتر به یکی از نشریه های به روز دندانپزشکی دنیا نیز استناد می کنیم. همان طور که در وبسایت healthline گفته شده است:

Osteoporosis can occur when your bone density decreases. Your bones may become weaker and more prone to breaking. This can sometimes occur during postmenopause due to the natural decline in estrogen levels, a hormone that helps cells generate new bones.

بدین منظور پس از انجام معاینات اولیه، آزمایش های تخصصی و رادیوگرافی از فک و دهان، در صورت نیاز جراحی لثه و پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان انجام می گردد. هدف از این کار جلوگیری از تحلیل لثه و افزایش سطح تراکم استخوان در فک بالا و پایین است. تا ایمپلنت های دندان با استحکام بیشتر درون استخوان فک قرار گیرد و شاهد شل شدن زود هنگام آنها نباشید. بنابراین اگر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستید، حتماً دندانپزشک معالج تان را مطلع سازید. تا اقدامات اولیه و ضروری پیش از جراحی و کاشت ایمپلنت انجام گردد.

 

 

عوامل مؤثر بر موفقیت کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به پوکی استخوان

همواره کیفیت کاشت ایمپلنت دندان و موفق بودن آن برای بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه افراد مبتلا به پوکی استخوان حساسیت بیشتری نسبت به کاشت ایمپلنت دارند. به عبارتی می خواهند مشکلات دهان و دندان هایشان برطرف شود و پس از کاشت دندان دیگر شاهد لق بودن دندان ها، عفونت و تحلیل لثه نباشند. بدین منظور کیفیت کاشت ایمپلنت های دندانی و موفق بودن آنها به موارد زیر وابسته است:

  • تشخیص دقیق میزان تحلیل لثه و تراکم استخوان فک (براساس نتایج آزمایش های تخصصی و تصاویر رادیوگرافی)
  • جراحی دقیق لثه و تزریق پودر استخوان در محل مناسب (ناحیه دچار کمبود تراکم تراکم)
  • جوش خوردن کامل بافت استخوانی تزریق شده با استخوان فک
  • کاشت ایمپلنت در زمان مناسب (اتمام مراحل اولیه جراحی های پیش زمینه و تکمیلی)
  • استفاده از مواد اولیه با کیفیت از برندهای معتبر برای کاشت ایمپلنت
  • میزان تجربه و تخصص دندانپزشک معالج

برای آشنایی بیشتر با بهترین مارک ایمپلنت دندان به مقاله معرفی بهترین برند ایمپلنت دندان مراجعه کنید.

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا پوکی استخوان

همان گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، افراد مبتلا به پوکی استخوان به شدت در معرض شکستگی استخوان های بدن و مشکلات دهان و دندان هستند. بدین ترتیب بعد از انجام جراحی های اولیه و کاشت ایمپلنت می بایست یک سری مراقبت ها را انجام دهند. تا ضمن حفظ کیفیت ایمپلنت کاشته شده، طول عمر آن نیز افزایش یابد. برخی از مهمترین مراقبت های پس از کاشت ایملنت به قرار زیر است:

  • حفظ سلامتی فردی و جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن قبل و بعد از کاشت ایمپلنت
  • رعایت بهداشت دهان و دندان (به ویژه دندان های مجاور محل کاشت ایمپلنت)
  • انجام اقدامات اولیه و ضروری پیش از کاشت ایمپلنت بنا با تشخیص و توصیه دندانپزشک
  • انجام معاینات دوره ای و مستمر در بازه های زمانی تعیین شده توسط دندانپزشک
  • استفاده از داروهای مسکن و آنتی بیوتیک پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

بانوان بیش از آقایان در معرض ابتلا به پوکی استخوان!

تحقیقات و بررسی های به عمل آمده نشان داده که بانوان بیش از آقایان در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد. زایمان های پی در پی، دوره قاعدگی، یائسگی و … از جمله مواردی است که باعث می شود تا بانوان بیشتر به پوکی استخوان مبتلا شوند. از آنجایی که این بیماری به سلامت استخوان ها و دندان ها آسیب می رساند، می بایست مصرف مستمر لبنیات و مواد غذایی حاوی کلسیم را ترک نکنید و حتی در صورت امکان افزایش دهید. البته اگر به دلیل شرایط جسمی قادر به مصرف لبنیات نیستید، می توانید طبق نظر پزشک قرص کلسیم مصرف کنید.

سخن پایانی

کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان هیچگونه نگرانی ندارد. تنها کافیست تا مراحل اولیه و پیش زمینه ای به طور دقیق انجام شود و سپس به سراغ کاشت ایمپلنت بروید. در حال حاضر کاشت ایمپلنت های دندانی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان در بسیاری از مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی انجام می شود. البته برای موفق بودن فرآیند کاشت انجام جراحی های تکمیلی شامل جراحی پیوند لثه و استخوان فک را در اولویت قرار دهید. تا پس از کاشت دندان های با کیفیت، مستحکم و زیبا از خوردن مواد غذایی، تکلم و حضور در جمع دوستان لذت ببرید. امید است مطالب ارائه شده مؤثر و مورد توجه شما عزیزان واقع شده باشد. در مطالب بعدی سعی داریم به جنبه های دیگر از کاشت ایمپلنت های دندانی برای افراد دچار پوکی استخوان بپردازیم.

سوالات متداول:

۱.آیا جراحی تکمیلی پیوند استخوان می تواند کمبود تراکم استخوان در فک بالا و پایین را جبران کند؟

بله، اگر این جراحی به صورت صحیح و توسط متخصص جراحی لثه انجام شود، قطعاً کمبود تراکم استخوان فک برطرف می گردد. علاوه بر این پس از کاشت ایمپلنت شاهد آثار مطلوب این جراحی در طولانی مدت خواهید بود.

۲.آیا مصرف داروهای پوکی استخوان برای سلامتی دهان و دندان مضر است؟

خیر، در صورتی که داروهای پوکی استخوان زیرنظر پزشک و به صورت صحیح مصرف نشود، هیچگونه ضرری برای سلامت دهان و دندان ندارد. بنابراین صرفاً براساس تجویز و نظر پزشک اقدام به مصرف داروهای پوکی استخوان و سرطان کنید.

۳.هزینه جراحی لثه و پیوند استخوان برای افراد مبتلا به پوکی استخوان چقدر است؟

به طور معمول هزینه جراحی لثه و پیوند استخوان فک در افراد مبتلا به پوکی استخوان نیز مانند سایر بیماران محاسبه و تعیین می گردد. در این زمینه ملاک اصلی هزینه میزان کمبود تراکم استخوان فک و تحلیل لثه است. به طبع آن هر چه پوکی استخوان آسیب بیشتری به لثه و استخوان فک وارد کرده باشد، هزینه جراحی های تکمیلی و پیش زمینه ای نیز افزایش خواهد یافت.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ