آیا ایمپلنت دندان موجب سرطان می شود؟ بررسی رابطه ایمپلنت دندان و سرطان

حتماً شما نیز قصد جدی برای کاشت ایمپلنت دندان داشته اید، اما با این شایعه که ایمپلنت دندان سرطان زاست مواجه شده اید! به همین سبب دچار تردید شدید که آیا ایمپلنت بکارید یا نه؟! با توجه به اینکه در سال های اخیر شاهد افزایش آمار کاشت ایمپلنت در کشور هستیم، می خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود یا خیر؟ تا پس از آن راحت تر بتوانید در خصوص کاشت ایمپلنت تصمیم گیری کنید. بنابراین جهت رفع این ابهام و دریافت پاسخ این سؤال مهم تا پایان همراه ما باشید.

 

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یکی از روش های مؤثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. این دندان مصنوعی ثابت شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد و ضمن ظاهر زیبا، طول عمر و استحکام بسیار بالایی دارد. به همین سبب بسیاری از بیماران این نوع از دندان مصنوعی را برای جایگزین کردن دندان های خراب و از دست رفته شان انتخاب می کنند. ایمپلنت های دندانی از سه بخش اصلی پایه، اباتمنت و تاج دندان تشکیل شده اند و طی یک جراحی دو مرحله ای فضای خالی بین دندان ها که ناشی از کشیده شدن دندان های اصلی است، را پر می کنند. البته در صورت نیاز و بنا به تشخیص دندانپزشک قبل از کاشت ایمپلنت جراحی های تکمیلی و پیش زمینه ای نظیر جراحی بافت لثه و پیوند استخوان فک انجام می شود. بنابراین تا اینجا می توان گفت هیچ آثاری از اینکه ایمپلنت باعث سرطان می شود وجود ندارد.

ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت برای چه افرادی مناسب نیست؟

با توجه به اعداد و ارقام کاشت ایمپلنت و آمارهای موجود از کاشت این نوع دندان مصنوعی ثابت، نمی توان گفت این روش کاشت کاملاً موفقیت آمیز است. به لحاظ اینکه بسیاری از موارد پس زدن ایمپلنت به شرایط جسمی، وضعیت لثه و استخوان افراد و همچنین نحوه زندگی افراد وابسته است. بدین جهت برای روشن تر شدن این موضوع و آگاهی نسبت به پاسخ این سؤال مهم که بسیاری از متقاضیان کاشت ایمپلنت را دچار تردید ساخته، باید بگوییم که کاشت ایمپلنت نه به دلیل سرطان بلکه به دلایل مختلف برای افراد زیر مناسب نیست و حتی امکان پذیر نخواهد بود.

  • مصرف کنندگان سیگار، نوشیدنی های الکلی و مواد مخدر
  • افراد مبتلا به عفونت های شدید و پی در پی دهان و دندان (با کنترل و درمان این مشکل امکان کاشت ایمپلنت وجود دارد.)
  • زنان باردار (از ابتدای دوره بارداری تا پس از زایمان و طی دوره نقاهت)
  • افرادی که در پروسه رادیوتراپی فک و صورت قرار دارند.
  • کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال (به دلیل عدم اتمام فرآیند رشد صورت، فک و دهان)
  • مبتلایان به سرطان و افرادی که در حالی طی دوره های شیمی درمانی و پرتو درمانی هستند. (البته این ممنوعیت صرفاً برای سه تا چهار ماه است و پس از آن بنا به تشخیص پزشک می توانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند.)

التهاب لثه و کارسینومای دهان

التهاب لثه یکی از مشکلات نادری است که پس از کاشت ایمپلنت های دندانی رخ می دهد. این عارضه در ابتدا نرم بوده و سپس با سفت شدن موجب تحریک استخوان فک می شود. التهاب به وجود آمده بنا به دلایل مختلف نظیر روش درمان، وضعیت جسمی بیمار و قصور دندانپزشک حین کاشت ایمپلنت نمایان شده و بعضی از بیماران آن را با سرطان دهان اشتباه می گیرند.

در حالی که کارسینومای دهان (سرطان) نوعی تومورزایی در سلول های سطحی و میانی بافت دهان و لثه است. بدین صورت که در مدت زمان کوتاه همه بخش های دهان، زبان، لثه، فک و گردن را در گیر می کنند. البته باید بدانید که سرطان دهان هیچ ارتباطی با کاشت ایمپلنت دندان ندارد و صرف نظر از دلایل ژنتیکی و مادرزادی، بیشتر افرادی که دخانیات و الکل مصرف می کنند، به آن مبتلا می شوند. با این توصیف تا اینجا در پاسخ به این سؤال که آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟ می توان گفت خیر، ایمپلنت دندان یک روش ایمن برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است و هیچ دخالتی در ابتلا به سرطان دهان، گردن و سایر بخش های بدن ندارد.

قبل از ادامه مطلب و توضیح علت سرطان زا نبودن ایمپلنت دندان توجه شما را به مقاله ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد جلب می کنیم .

علت اصلی سرطان زا نبودن ایمپلنت!

همان گونه که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، ایمپلنت دندان یکی از بهترین و مؤثرترین روش های برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. استفاده از این نوع دندان مصنوعی ثابت موجب اصلاح طرح لبخند، زیبا شدن چهره و بازیابی قدرت جویدن و تکلم در افراد می شود. از طرف دیگر ایمپلنت های دندانی شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند. بدین صورت که پایه (فیکچسر ایمپلنت) آنها در استخوان فک تعبیه شده و هم راستای سایر دندان ها قرار می گیرد. بنابراین نه تنها کاشت ایمپلنت سرطان زا نیست، بلکه موجب رشد و استحکام استخوان فک شده و تا حد زیادی از تحلیل بافت لثه و استخوان فک جلوگیری می کند.

نکته قابل توجه اینکه بسیاری از افراد سرطانی پس از طی دوره های درمانی نظیر شیمی درمانی و پرتو درمانی و کنترل روند بیماری اقدام به کاشت ایمپلنت کرده اند و جراحی های آنها موفقیت آمیز بوده است. این امر نیز نشان می دهد که ایمپلنت های دندانی نه تنها آسیبی به بدن نمی رسانند، بلکه با جایگزین شدن به جای دندان های از دست رفته، اصلاح طرح لبخند و زیبای چهره را برای افراد به ارمغان می آورند.

جمع بندی

با توجه به تمامی مطالبی که به آنها اشاره نمودیم و همچنین آمار و ارقام موجود از تعداد کاشت ایمپلنت های دندانی در کشور و میزان موفقیت آنها می توان در پاسخ به اینکه ایمپلنت دندان و سرطان چه ارتباطی باهم دارند می توان گفت که کاشت انواع ایمپلنت دندان هیچ ارتباطی با ابتلا به سرطان ندارد. در واقع این روش کاشت دندان برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته یک روش ایمن بوده و تا به امروز نیز هیچ دلیل و مستندی دال بر ابتلا به سرطان ناشی از کاشت ایمپلنت ثبت نشده است.

از طرف دیگر عوارض ایمپلنت بسیار کم است و به راحتی با رعایت توصیه و دستورالعمل های دندانپزشک برطرف می گردد. به هر حال جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و حصول اطمینان درباره اینکه واجد شرایط کاشت ایمپلنت های دندانی هستید یا خیر؟، می توانید با دکتر الهام وزیری نهاد متخصص بیماری های لثه و ایمپلنت ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول:

۱.آیا امکان کاشت ایمپلنت برای افراد سرطانی وجود دارد؟

بله، در صورتی که سرطان آنها کنترل شده باشد و دوره نقاهت پس از انجام شیمی درمانی و پرتو درمانی را پشت سر بگذارند، بنا به تشخیص دندانپزشک می توانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند.

۲.تشدید عوارض و عفونت های ناشی از کاشت ایمپلنت موجب بروز سرطان می شود؟

خیر، این دسته از عفونت ها و عوارض های بعد از کاشت ایمپلنت با مصرف دارو و رعایت توصیه های دندانپزشک برطرف می شود و به هیچ عنوان عامل ابتلا به سرطان نخواهد بود.

۳.آیا ایمپلنت و سرطان با هم ارتباط دارند؟

خیر، کاشت ایمپلنت های دندانی و سرطان دهان (کارسینوما) هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با دندانپزشک معالج تان صحبت کنید.

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

یک پاسخ

  1. سلام
    آیا ایمپلنت دندان خراب میشه این اتفاق تحت چه شرایطی میوفته و اینکه چطور میتونیم متوجه بشیم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ