یکی از معضلاتی که افراد دارای دندان مصنوعی با آن مواجه هستند لق شدن دندان مصنوعی یا در اصلاح پزشکی LOOSE DENTURES است. این مشکل نه تنها تکلم آنها را با مشکل مواجه می سازد و موجب اُفت شدید اعتماد به نفس آن ها می گردد، بلکه عوارض دیگری نیز به همراه دارد. از این رو می بایست با روش های مختلف و راهکارهای مؤثر لقی دندان مصنوعی را برطرف ساخته و آن را در دهان و روی لثه ها محکم کنیم. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع روش های درمان این معضل شامل روش های درمان خانگی لقی دندان مصنوعی و سایر روش های غیر خانگی بپردازیم.
علت لق شدن دندان مصنوعی چیست؟
میلیونها نفر در سرتاسر دنیا به اندازه ای دندان از دست رفته دارند که مجبور به استفاده از دندان مصنوعی میشوند؛ بسیاری از این افراد با محکم کردن دندان مصنوعی خود مشکل دارند به خصوص در دندانهای فک پایین. بدین منظور متخصصان دندانپزشکی با بررسی دندان ها و یافتن علت لقی دندان مصنوعی فک پایین و بالا، اقدامات لازم را جهت رفع این مشکل انجام می دهند. البته باید توجه داشته باشید که ایمپلنت های دندان یکی از روش های نوین و مؤثر برای کاشت دندان و استفاده از دندان های مصنوعی با کیفیت است. به نحوی که دیگر شاهد هیچگونه مشکل نظیر شل شدن دندان مصنوعی نخواهید بود.
در صورتی که شما هم این مشکل را تجربه میکنید، حتما میدانید لغزش دندان مصنوعی تجربه بدی به خصوص در حضور افراد دیگر است. بدین صورت که با ایجاد صدا به خصوص هنگام صحبت کردن و خوردن مواد خوراکی موجب آزار دیگران و همچنین احساس ناراحتی در فرد دچار مشکل لقی دندان مصنوعی می گردد.
همچنین با دندان شل نمیتوانید به درستی غذا بخورید و در نهایت مشکل شل بودن دندان را نمیتوانید به صورت کارامد حل کنید. همواره باید توجه داشته باشید که این کار یک فرآیند تخصصی است. بدین نحو که با یافتن علت لقی دندان مصنوعی و اینکه چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم، یک روش سالم و مؤثر برای درمان این مشکل اساسی در پیش گرفته شود.
شل شدن دندان مصنوعی دلایل متعددی می تواند داشته باشد. به طور کلی دندان های مصنوعی، به طور معمول از موادی مانند پلیمرها یا سرامیک (مواد جامد) ساخته می شوند که به دلیل عدم طبیعی بودن، با ساختار استخوانی دهان و دندان در طوب زمان هم خوانی ندارد و همواره شکل ثابتی دارند. همان طور که میدانیم با مرور زمان و تحت اثر پدیده تحلیل استخوان فک، فک انسان کوچک (لاغر) می شود. این کوچک شدن استخوان فک باعث موجب بروز پدیده لق شدن دندان مصنوعی می گردد.
همچنین، ممکن است این دندان ها به دلیل عدم تحمل فشار و استفادهی بیش از حد، شل شوند. استفاده روزمره و در زمان طولانی نیز میتواند باعث ضعیف شدن دندان های مصنوعی شود.
بنابراین، توصیه می شود که از بهترین مواد برای ساخت دندان های مصنوعی استفاده شود و همچنین به صورت دورهای چکاپ دندان را نزد یک دندان پزشک مجرب انجام دهید.
بررسی روش های درمان لقی دندان مصنوعی
روش های مختلفی برای درمان یا به طور عامیانه محکم کردن دندان مصنوعی لق شده وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. این روش ها به دو دسته کلی روش های خانگی درمان لقی دندان مصنوعی و روش های غیر خانگی تقسیم بندی می شوند.
۱.مراجعه به دندان پزشک و تعویض دندان مصنوعی
در صورتی که دندان های مصنوعی شما شروع به شل شدن و لغزش کرده است اولین اقدامی که باید انجام دهید مراجعه به دندان پزشک است تا مجدد از دهان و فک شما قالب گیری انجام داده و دندان مصنوعی خود را تعویض کنید.
۲. استفاده از چسب، در درسترس ترین روش درمان خانگی لقی دندان مصنوعی
در صورتی که به دندانپزشک دسترسی نداشته و شل شدن دندان مصنوعی موجب بروز خلل در زندگی روزمره شده است یکی از روش های پرکاربرد و خانگی لقی دندان مصنوعی استفاده از چسب های مخصوصی است که این مشکل را به صورت موقتی برای شما حل می کند.
۳. استفاده از ایمپلنت دندان
اگر دچار لقی دندان مصنوعی شدید، اوردنچر، بهترین راه حل برای شل شدن دندان مصنوعی است. افراد بسیار زیادی که دندان مصنوعی معمولی دارند، به یک دلیل ساده از آن استفاده نمیکنند:
دندان در جای خود ثابت نمی ماند.
ایمپلنت های دندانی راهکاری برای نگه داشتن دندان مصنوعی در جای خود ارائه میکنند و به شما امکان میدهند با اعتماد به نفس و با خیال راحت به کارهای روزمره خود رسیدگی کنید.
استفاده از ایمپلنت دندان برای ثابت کردن دندان مصنوعی، در بسیاری از افراد موفقیت آمیز است همچنین کارایی و دوام درمان در این شیوه، بسیار افزایش می یابد. در واقع می توان گفت ایمپلنت دندان یکی از روش های مؤثر و مفید در حوزه رفع ناهنجاری های دهان و دندان است. بدین صورت که جایگزین دندان های خراب می شود و دیگر شاهد مشکلاتی نظیر لقی و شل شدن دندان مصنوعی نخواهید بود.
خوشبختانه راهی وجود دارد که دندان مصنوعی را ثابت و محکم در سر جای خود نگه میدارد. ایمپلنت دندان مشکل شل شدگی دندان مصنوعی را حل می کند.
فواید ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت
- اصلاح وضعیت جویدن و غذا خوردن که به شما امکان میدهد رژیم غذایی بهتری داشته باشید و سلامت خود را حفظ کنید:
همان طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، لقی دندان مصنوعی موجب ایجاد صدا هنگام غذا خوردن می شود و بعضاً مواد غذایی بین دندان و لثه گیر می کند. از این رو افراد برای برون رفت از این مشکل، از خوردن مواد خوراکی تا حد امکان خودداری می کند. در حالی که این روش اصلاً صحیح نیست و مشکلات دیگری را برای آنان در پی خواهد داشت.
- بهبود تکلم و اعتماد به نفس
اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، حتماً بعضی مواقع با ایجاد صدای دندان هنگام صحبت کردن مواجه می شوید. این امر موجب اختلال در تکلم و کاهش اعتماد به نفس شما می شود. بدین ترتیب با ریشه یابی علت لقی دندان مصنویع فک بالا و پایین، می توانید این مشکل را برطرف نموده و زمینه مناسبی برای بهبود تکلم و افزایش اعتماد به نفس فراهم سازید.
- افزایش راحتی به دلیل تحریک کمتر بافت لثه توسط دندان مصنوعی
یکی از علت افتادن دندان مصنوعی بالا، عدم جایگذاری مناسب و ناهماهنگ بودن دندان مصنوعی با لثه و فک است. از این رو با استفاده از ایمپلنت های دندانی می توانید این مشکل را برای همیشه برطرف سازید و هنگام استفاده از دندان ها احساس راحتی داشته باشید. به نحوی که کمترین فشار به لثه وارد خواهد شد و از خوردن انواع مواد خوراکی و صحبت کردن با دیگران لذت خواهید برد.
- پایان هزینه ها و دردسرهای چسباندن دندان مصنوعی
یکی از مشکلاتی که بارها و بارها برای افرادی که از دندان های مصنوعی استفاده می کنند، پیش می آید، شل شدن و لقی دندان مصنوعی است. بدین صورت همواره به دنبال یافتن علت لقی دندان مصنوعی فک بالا و پایین هستند. انجام این کارها نه تنها زمان بر است، بلکه هزینه و دردسرهای زیادی برای این دسته از افراد به همراه دارد. تنها راه برون رفت از این مشکلات استفاده از ایمپلنت های دندان است. تا ضمن اجرای صحیح آن روی لثه و فک، شاهد آثار مطلوب آن در طولانی مدت باشید.
سؤالات متداول:
۱.اگر دندان مصنوعی لق شود، چکار کنیم؟
به طور کلی دلایل مختلفی برای لق شدن دندان مصنوعی وجود دارد. که با توجه به نوع دندان مصنوعی و نحوه سوار شدن آن روی فک بالا و پایین تعریف شده است. از این رو هنگام بروز این مشکل سریعاً به مراکز تخصصی دندانپزشکی مراجعه کنید. تا ضمن ریشه یابی صحیح و اصولی، اقدامات لازم را جهت رفع آن انجام دهند.
۲.چرا دندان مصنوعی لق می شود؟
در بسیاری از موارد افراد پس از کشیدن دندان ها، اقدام به ساخت و استفاده از دندان مصنوعی می کنند. از این رو با کاهش التهاب و ورم لثه دندان مصنوعی در جای خود شل شده و لق می گردد. البته کیفیت دندان های مصنوعی و نحوه بکارگیری آنها نیز در میزان لقی مؤثر می باشد. پس با استفاده از روش های نوین نظیر ایمپلنت های دندان می توانید از بروز لقی دندان مصنوعی جلوگیری کنید.
۳.هزینه درمان لقی دندان مصنوعی چقدر است؟
برای درمان لقی دندان مصنوعی از روش های مختلفی استفاده می شود. بر همین اساس هزینه درمان نیز با توجه به روش، نوع مواد اولیه و میزان آن و همچنین میزان لقی دندان های مصنوعی محاسبه می گردد.