چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم؟ بررسی انواع روش ها

بهترین راه حل برای شل شدن دندان مصنوعی

یکی از معضلاتی که افراد دارای دندان مصنوعی با آن مواجه هستند لق شدن دندان مصنوعی یا در اصلاح پزشکی LOOSE DENTURES است. این مشکل نه تنها تکلم آنها را با مشکل مواجه می سازد و موجب اُفت شدید اعتماد به نفس آن ها می گردد، بلکه عوارض دیگری نیز به همراه دارد. از این رو می بایست با روش های مختلف و راهکارهای مؤثر لقی دندان مصنوعی را برطرف ساخته و آن را در دهان و روی لثه ها محکم کنیم.

اگر شما هم دغدغه‌هایی مثل یافتن بهترین حل راه از بین بردن مشکلات دندان مصنوعی فک پایین، علت افتادن دندان مصنوعی بالا، علت لقی دندان مصنوعی فک بالا، علت لقی دندان مصنوعی فک پایین و …. در ذهن‌تان دارید و به دنبال یک پاسخ دقیق و راه حلی بی‌دردسر و راحت برای برطرف کردن مشکل لقی دندان مصنوعی هستید در ادامه همراه ما باشید. در این مقاله به سوال های درمان خانگی لقی دندان مصنوعی و چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم جواب میدهیم.

 

 

علت لق شدن دندان مصنوعی چیست؟

میلیونها نفر در سرتاسر دنیا به اندازه ای دندان از دست رفته دارند که مجبور به استفاده از دندان مصنوعی میشوند؛ بسیاری از این افراد با محکم کردن دندان مصنوعی خود مشکل دارند به خصوص در دندانهای فک پایین. بدین منظور متخصصان دندانپزشکی با بررسی دندان ها و یافتن علت لقی دندان مصنوعی فک پایین و بالا، اقدامات لازم را جهت رفع این مشکل انجام می دهند. البته باید توجه داشته باشید که ایمپلنت های دندان یکی از روش های نوین و مؤثر برای کاشت دندان و استفاده از دندان های مصنوعی با کیفیت است. به نحوی که دیگر شاهد هیچگونه مشکل نظیر شل شدن دندان مصنوعی نخواهید بود.

در صورتی که شما هم این مشکل را تجربه میکنید، حتما میدانید لغزش دندان مصنوعی تجربه بدی به خصوص در حضور افراد دیگر است. بدین صورت که با ایجاد صدا به خصوص هنگام صحبت کردن و خوردن مواد خوراکی موجب آزار دیگران و همچنین احساس ناراحتی در فرد دچار مشکل لقی دندان مصنوعی می گردد. در ادامه در مورد اینکه چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم هم صحبت می کنیم.

شل شدن دندان مصنوعی

همچنین با دندان شل نمیتوانید به درستی غذا بخورید و در نهایت مشکل شل بودن دندان را نمیتوانید به صورت کارامد حل کنید. همواره باید توجه داشته باشید که این کار یک فرآیند تخصصی است. بدین نحو که با یافتن علت لقی دندان مصنوعی و اینکه چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم، یک روش سالم و مؤثر برای درمان این مشکل اساسی در پیش گرفته شود.

شل شدن دندان مصنوعی دلایل متعددی می تواند داشته باشد. به طور کلی دندان های مصنوعی، به طور معمول از موادی مانند پلیمرها یا سرامیک (مواد جامد) ساخته می شوند که به دلیل عدم طبیعی بودن، با ساختار استخوانی دهان و دندان در طوب زمان هم خوانی ندارد و همواره شکل ثابتی دارند. همان طور که میدانیم با مرور زمان و تحت اثر پدیده تحلیل استخوان فک، فک انسان کوچک (لاغر) می شود. این کوچک شدن استخوان فک باعث موجب بروز پدیده لق شدن دندان مصنوعی می گردد.

همچنین، ممکن است این دندان ها به دلیل عدم تحمل فشار و استفاده‌ی بیش از حد، شل شوند. استفاده روزمره و در زمان طولانی نیز می‌تواند باعث ضعیف شدن دندان های مصنوعی شود.

دندان‌‌های مصنوعی به دلایل مختلفی دچار لقی و جابه‌ جایی می‌شوند، گاهی اوقات لقی دندان مصنوعی به عدم دقت دندانپزشک در گرفتن قالب لثه و طراحی غلط ساختار دندان مصنوعی، عدم استفاده از بهترین مارک دندان مصنوعی مربوط می‌شود و اما گاهی مشکل از نحوه نگه‌ داری از دندان مصنوعی، سبک زندگی بیمار و ….. نشات می‌گیرد.

فرقی ندارد که به دنبال یافتن علت لقی دندان مصنوعی فک پایین باشید یا علت افتادن دندان مصنوعی بالا چون دلایل شل شدن دندان مصنوعی در هر دو فک یکسان است.

همان طور که در urbanafamily هم آمده است:

Your dentures become loose for different reasons, the most common of which is bone resorption, which is the process where your gums begin to shrink because they are no longer being used to hold your teeth in place.

Everyday wear and tear is another reason your dentures can become loose. This can be prevented by taking good care of your dentures, which means taking them out before going to bed at night and preventing damage by not chewing or biting down on hard food.

۱۸ دلیل اصلی لق شدن دندان مصنوعی

  1. تحلیل استخوان فک
  2. عدم تحمل فشار
  3. استفاده طولانی مدن
  4. قرار نگرفتن دقیق پروتزها
  5. چرک لثه
  6. افزایش سن
  7. کیفیت پایین پروتز
  8. جویدن غذاهای سفت
  9. کاهش وزن
  10. استعمال دخانیات
  11. شکستگی
  12. تغییر شکل لثه
  13. عدم طراحی درست
  14. قالب گیری غلط
  15. ضربه یا تصادف
  16. تحلیل لثه
  17. دندان قروچه
  18. آبسه دندان

بنابراین، توصیه می شود که از بهترین مواد برای ساخت دندان های مصنوعی استفاده شود و همچنین به صورت دوره‌ای چکاپ دندان را نزد یک دندان پزشک مجرب انجام دهید.

چطور بفهمیم دندان مصنوعی لق شده است؟

اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید و شک دارید که آیا دندان مصنوعی‌ تان لق شده است یا نه بهتر است اول بررسی کنید که آیا علامت‌های لق دندان مصنوعی برای شما ایجاد شده است یا خیر و در صورتی که با علائم مواجه هستید برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید.

۱۰ علامت لق شدن دندان مصنوعی

  1. لغزش پروتز زمان صحبت
  2. بیرون زدگی پروتز زمان خندیدن
  3. مشکل در جویدن
  4. تورم لثه
  5. احساس درد زمان غذا خوردن
  6. جابه‌جایی پروتز با کوچک‌ ترین لمس
  7. احساس حرکت پروتز روی لثه‌ها
  8. زخم لثه
  9. سروصدا زمان صحبت و غذا خوردن
  10. مشکل تکلم

بهترین مارک دندان مصنوعی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب لق شدن و علت افتادن دندان مصنوعی بالا می‌شود کیفیت پایین و غلط بودن ساختار دندان مصنوعی است، بهتر است قبل از خرید دندان مصنوعی به خوبی تحقیق کنید و یکی از بهترین برندهای دندان مصنوعی را تهیه کنید تا خیال‌تان از کیفیت، جنس و عملکرد دندان مصنوعی آسوده باشد.

  1. ایوکلار ویوادنت
  2. ماژور
  3. ویتا
  4. شوفو
  5. هراوس
  6. دنتسپلی سیرونا
  7. پژون
  8. نچرال
  9. ایده آل ماکو
  10. کمان دنت

 

چگونه دندان مصنوعی لق را محکم کنیم؟ (درمان لقی دندان مصنوعی)

حالا زمان پاسخ به سوال برای لقی دندان مصنوعی چه باید کرد؟ رسیده است! دندانپزشکان روش‌های مختلفی مثل ایمپلنت، تعویض دندان مصنوعی و استفاده از آستر را برای برطرف کردن لقی دندان مصنوعی پیشنهاد می‌کنند، انتخاب روش برطرف کردن مشکل لقی دندان مصنوعی بستگی به بودجه مالی و امکانات شما دارد اما اگر به دنبال بهترین روش هستد، شک نکنید که ایمپلنت دندان بهترین انتخاب است. گاهی هم با درمان خانگی لقی دندان مصنوعی میتوان مشکل را حل کرد.

۱. استفاده از ایمپلنت دندان 

افراد بسیار زیادی که دندان مصنوعی معمولی دارند، به دلیل این‌که دندان مصنوعی در جای خود ثابت نمی‌ماند از آن استفاده نمی‌کنند اما ایمپلنت دندان این مشکل را حل کرده است و شما می‌توانید به کمک کاشت ایمپلنت برای همیشه از شر دردسرهای لقی، حرکت کردن، تعویض، سروصدا و …. که دندان مصنوعی ایجاد می‌کند آسوده شوید.

 

 

استفاده از ایمپلنت دندان برای ثابت کردن دندان مصنوعی، در بسیاری از افراد موفقیت آمیز است همچنین کارایی و دوام درمان در این شیوه، بسیار افزایش می یابد. در واقع می توان گفت ایمپلنت دندان یکی از روش های مؤثر و مفید در حوزه رفع ناهنجاری های دهان و دندان است. بدین صورت که جایگزین دندان های خراب می شود و دیگر شاهد مشکلاتی نظیر لقی و شل شدن دندان مصنوعی نخواهید بود.

درمان لق شدن دندان مصنوعی

 

فواید ثابت کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت

  • اصلاح وضعیت جویدن و غذا خوردن که به شما امکان میدهد رژیم غذایی بهتری داشته باشید و سلامت خود را حفظ کنید:

همان طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، لقی دندان مصنوعی موجب ایجاد صدا هنگام غذا خوردن می شود و بعضاً مواد غذایی بین دندان و لثه گیر می کند. از این رو افراد برای برون رفت از این مشکل، از خوردن مواد خوراکی تا حد امکان خودداری می کند. در حالی که این روش اصلاً صحیح نیست و مشکلات دیگری را برای آنان در پی خواهد داشت.

  • بهبود تکلم و اعتماد به نفس

اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، حتماً بعضی مواقع با ایجاد صدای دندان هنگام صحبت کردن مواجه می شوید. این امر موجب اختلال در تکلم و کاهش اعتماد به نفس شما می شود. بدین ترتیب با ریشه یابی علت لقی دندان مصنویع فک بالا و پایین، می توانید این مشکل را برطرف نموده و زمینه مناسبی برای بهبود تکلم و افزایش اعتماد به نفس فراهم سازید.

  • افزایش راحتی به دلیل تحریک کمتر بافت لثه توسط دندان مصنوعی

یکی از علت افتادن دندان مصنوعی بالا، عدم جایگذاری مناسب و ناهماهنگ بودن دندان مصنوعی با لثه و فک است. از این رو با استفاده از ایمپلنت های دندانی می توانید این مشکل را برای همیشه برطرف سازید و هنگام استفاده از دندان ها احساس راحتی داشته باشید. به نحوی که کمترین فشار به لثه وارد خواهد شد و از خوردن انواع مواد خوراکی و صحبت کردن با دیگران لذت خواهید برد.

  • پایان هزینه ها و دردسرهای چسباندن دندان مصنوعی

یکی از مشکلاتی که بارها و بارها برای افرادی که از دندان های مصنوعی استفاده می کنند، پیش می آید، شل شدن و لقی دندان مصنوعی است. بدین صورت همواره به دنبال یافتن علت لقی دندان مصنوعی فک بالا و پایین هستند. انجام این کارها نه تنها زمان بر است، بلکه هزینه و دردسرهای زیادی برای این دسته از افراد به همراه دارد. تنها راه برون رفت از این مشکلات استفاده از ایمپلنت های دندان است. تا ضمن اجرای صحیح آن روی لثه و فک، شاهد آثار مطلوب آن در طولانی مدت باشید.

۲.تعویض دندان مصنوعی

در صورتی که دندان مصنوعی شما شروع به شل شدن و لغزش کرده است اولین اقدامی که باید انجام دهید مراجعه به دندان پزشک است تا مجدد از دهان و فک شما قالب گیری انجام داده و دندان مصنوعی خود را تعویض کنید، بهتر است یک برنامه منظم برای تعویض دوره‌ای دندان‌های مصنوعی‌تان داشته باشید تا از شل شدن دندان مصنوعی پیشگیری شود.

۳.آستر

یکی دیگر از روش‌های مفید برای رقع لقی دندان مصنوعی استفاده از آسترها یا همان ریلاین است که باید توسط دندانپزشک زیر دندان‌ها کارگذاشته شود تا لقی دندان مصنوعی از بین رود.

انواع آستر (ریلاین)

  1. آستر نرم: دارای انعطاف بیشتر با دوام حدود ۶ الی ۱ سال
  2. آستر سخت: استفاده پس از قالب‌گیری دندان مصنوعی

۴.درمان خانگی لقی دندان مصنوعی

استفاده از چسب، یک روش و درمان خانگی لقی دندان مصنوعی است که می‌توانید در زمان‌هایی که به دندانپزشک دسترسی ندارید استفاده کنید، البته فراموش نکنید که استفاده زیاد از چسب دندان مصنوعی مضر است و عوارض جسمی آزاردهنده‌ای برای شما ایجاد می‌کند.

اشکال مختلف چسب دندان مصنوعی

  1. کرم: متداول ترین نوع چسب دندان مصنوعی
  2. برچسب: گران تر از همه و قرار گرفتن به صورت مستقیم روی دندان مصنوعی
  3. پودر: اتصال با جذب و کمک به چسبیدن بهتر دندان مصنوعی

روش گرفتن لقی دندان مصنوعی با چسب

قبل از استفاده از چسب، دندان مصنوعی را با دقت بشویید و خشک کنید سپس مقدار کمی از چسب را داخل دندان مصنوعی قرار داده و سپس برای اتصال سریع چسب دهان‌تان را حدود ۵ الی ۱۰ ثانیه محکم ببندید فراموش نکنید که تنها مقداری از چسب استفاده کنید که بعد از بستن دهان، چسب از دندان مصنوعی سرریز نشود. ساده ترین روش درمان خانگی لقی دندان مصنوعی همین است.

مزایا چسب دندان مصنوعی

  1. کاهش حرکت پروتز
  2. جلوگیری از لیز خوردن پروتز
  3. بهبود تکلم و خندیدن
  4. کمک به گاز گردن راحت تر خوراکی‌ها
  5. بهبود قدرت جویدن
  6. مفید برای مبتلایان به خشکی بزاق
  7. قیمت مناسب
  8. عملکرد آسان
  9. اثر گذاری سریع
  10. امکان خرید راحت

عوارض احتمالی چسب دندان مصنوعی

  1. تهوع
  2. سردرد
  3. تحریک دهان
  4. افزایش حسایت لثه
  5. مشکلات گوارشی
  6. آسیب عصب شناختی
  7. افزایش غلظت زینک
  8. بی حسی بدن
  9. سوزن سوزن شدن
  10. مشکلات خونی
  11. عدم تعادل
  12. مشکل در راه رفتن
  13. عفونت قارچی
  14. آلرژی

سخن پایانی

در این مقاله توضیحات کاملی پیرامون مشکل لق شدن دندان مصنوعی همراه مرور علت‌ها، عوارض و بهترین راه‌حل‌ها برای اگر دندان مصنوعی لق میشود چکار کنیم مطرح شد، در صورتی که با مسئله لقی دندان مصنوعی مواجه شده‌اید می‌توانید یکی از روش‌های معرفی شده برای آن را که در مقاله معرفی شده را انتخاب کنید و به راحتی دندان مصنوعی‌تان را تعمیر کنید یا به کمک ایمپلنت برای همیشه از مشکلات دندان مصنوعی راحت شوید و دندان‌هایی فوق العاده با ظاهر طبیعی داشته باشید.

سؤالات متداول:

۱.اگر دندان مصنوعی لق شود، چکار کنیم؟

به طور کلی دلایل مختلفی برای لق شدن دندان مصنوعی وجود دارد. که با توجه به نوع دندان مصنوعی و نحوه سوار شدن آن روی فک بالا و پایین تعریف شده است. از این رو هنگام بروز این مشکل سریعاً به مراکز تخصصی دندانپزشکی مراجعه کنید. تا ضمن ریشه یابی صحیح و اصولی، اقدامات لازم را جهت رفع آن انجام دهند.

۲.چرا دندان مصنوعی لق می شود؟

در بسیاری از موارد افراد پس از کشیدن دندان ها، اقدام به ساخت و استفاده از دندان مصنوعی می کنند. از این رو با کاهش التهاب و ورم لثه دندان مصنوعی در جای خود شل شده و لق می گردد. البته کیفیت دندان های مصنوعی و نحوه بکارگیری آنها نیز در میزان لقی مؤثر می باشد. پس با استفاده از روش های نوین نظیر ایمپلنت های دندان می توانید از بروز لقی دندان مصنوعی جلوگیری کنید.

۳.هزینه درمان لقی دندان مصنوعی چقدر است؟

برای درمان لقی دندان مصنوعی از روش های مختلفی استفاده می شود. بر همین اساس هزینه درمان نیز با توجه به روش، نوع مواد اولیه و میزان آن و همچنین میزان لقی دندان های مصنوعی محاسبه می گردد.

۴.بهترین روش برطرف کردن لقی دندان مصنوعی چیست؟

کاشت ایمپلنت از بین روش‌های مختلف برطرف کردن لقی دندان مصنوعی، بهترین است چون ایمپلنت یک روش دائمی محسوب می‌شود که می‌توان آن را در زمان کوتاه تری انجام داد، با استفاده از این روش درمانی دندان‌هایی کاملا شبیه به دندان‌های طبیعی از نظر ظاهر و کارکرد خواهید داشت و همچنین در آینده درگیر مشکلات رایج بی‌دندانی مثل تحلیل استخوان  فک و … نخواهید شد.

 

مقالات جدید

ایمپلنت دندان

جایگزین بدون نقص و همیشگی دندان های از دست رفته توسط متخصص ایمپلنت

3 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر من اخیرا یه مشکلی خیلی برام پیش اومده و اون هم اینه که حتی آب هم میخوام بخورم دندان های مصنوعی که دارم لغزش میکنه. میخواستم ببنینم چرا دندان مصنوعی لق میشود و برای رفعش باید چیکار کنم؟

  2. سلام وقتتون بخیر
    مرسی بابت این مقاله
    سوالی که میخوام بپرسم اینه که اصلا درمان خانگی لقی دندان مصنوعی منطقی هست؟ اگه اشتباهی انجام بدیم چه عوارضی میتونه داشته باشه؟

  3. سلام
    وقت بخیر
    بهترین مارک ایمپلنت که درصد لق شدن کمتری داشته باشه کدوم هست ؟
    ممون میشم بفرمایید لق شدن ایمپلنت چقدر مربوط به مارک مورد استفاده هست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره سریع در واتس اپ